Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bir daha izledimde bence bu reklam kardeşim.. Reklamın kralı hemde. Okanın reklama ihtiyacımı var? Evet var. Okan kimki? Herkes ismini bilir hiç kimse izlemez. Öyle bir gıcık tip işte..
Yani bizim ülkemizde soyunması hata değil diyorsun? Kardeşim hangi düşüncedesin, hangi düşünce soyunmayı kaldırır bilmiyorum ama, ne kadar genişsin ya helal olsun sana daha cevap yazmıcam.
Demek istediğimi hala anlayamıyorsun, gidelim soyunalım demiyorum fakat o soyunmuşsa biz kimiz ki onun soyunmasına karışabiliriz ? Onun hayatı, istediğini yapar. insanları illa bir düşünce grubuna koymak zorunda mısın ? Genişlik kavramını açar mısın ? neye göre geniş kime göre geniş ?
Eğer bir eylem varsa ben düşünceleri öne sürerim ve hiç bir düşünce soyunmayı kaldırmaz. Atıyorum x düşüncelisin. Senin düşüncen için soyundu bu bayan. İstermisin?
Eğer bir eylem varsa ben düşünceleri öne sürerim ve hiç bir düşünce soyunmayı kaldırmaz. Atıyorum x düşüncelisin. Senin düşüncen için soyundu bu bayan. İstermisin?
Buna biz karar veremeyiz işte, düşünsenize biri size gelip neden giyiniyorsunuz, bizim düşüncemize karşı dese ? Biz sadece kendimiz hakkında karar verebiliriz. Senin için soyunmak yanlış ise sadece senin içindir, herhangi başkası buna uymak zorunda değil. Siz düşüncelerinizi belirtirken bunları başkasına uymak zorundaymış gibi ithamlarda bulunuyorsunuz.
Bir ara Türk Femen örgütü kurmuşlardı ( şu rusların orjinali ) sonra vazgeçtiler.
Aklıma geldi yazayım dedim.
![]()
yahu şu kadın ve vücut kavramlarını kaldırın kafanızdan, zaten olay kadının herhangi birisinini düşünceleri adına değil , kendi düşünceleri adına soyunmayı tercih etmesi, yani yaptığı bireysel eylem düşünce veya topluluklara mal edilemez, isterse soyunur isterse kapanır, belkide nudist 'tir .
herhangi bir kadının soyunmasını yadırgamamak genişlik olarak lanse edilemez, kendi vücutları hakkında kararları kendileri verirler, ben yadırgamam şahsen , inan dönüp bakmam da, ama bu tavrımdan dolayı birisi bana geniş diyemez, çok sert tepki veririm.
kısacası dünyanın %90ından bile fazlası internette ciplak vücut fotoları bakarken, bir kadının soyunması pek önemli değil. boş verin, zaten soyunamamış, iç çamaşırı hala üzerinde
dipnot: senden alıntı yaptım ama genel bir mesajdı, sataşma amacı yok.
dipnot 2: benim şahsi görüşlerimi açıkladığım bir platformda bir kadın gelip seninle aynı şekilde düşünüyorum ve bunu soyunarak göstermek istiyorum derse saygı duyarım.
Senin düşüncene göre soyunmak doğal o zaman. Yani buda ilk yazdığım konuda olduğu gibi genişliğe geliyor. Yani yazmıcam dedim yazdım anlamak istedim ama anladığım yine aynı oldu. Sana daha yazmıcam. Ben bu kadar geniş değilim kardeşim.. Avrupada ev köpeklerine kedilerine, her türlü ev hayvanlarına bile elbise giydiriyorlar artık ama bizim ülkemizde soyunarak eylem yapılıyor ve sen buna biz karışamayız diyorsan genişsin o zaman. K.bakma..
Öyle bir eylemse farklı konuşulur ama yapılan eylem, kızın konuşmaya başlaması ile anlaşılıyorki siyasi.
Ve bende diyorum hiç bir siyasi görüş soyunma ile eylemi kaldırmaz.
bakın ilk cevabınızda şu geniş ifadesini kullandınız, yaşınıza saydım cevap vermedim ama, genişlik kime göre neye göre ? bende size dar mı demeliyim ?
Şehitlerimiz var Analar ağlıyor, Vekiller Mardin'e gitmiş Berdan Mardini Şarkı söylüyor keyifle dinliyorlar. Hemen yanı başındaki ilçeler orta doğunun bataklığına dönmüş, insanlar evsiz yurtsuz, ticaret yok, yaşam yok.. Oy uğruna çözüm süreci diye uyuttular. B planın bile yok, çözüm süreci olumsuz olduğunda. Nerede gariban asker var gönder doğuya. Şehit Polislerimizin çoğu atanamayan öğretmen, sorunlu ilçeleri bırak doğuya ilk defa gidiyorlar belki de, çatışacağı bölgeyi bilmiyorlar.. Bölge insanının mağduriyetine kelimeler yetmez. Yetişkinlerin bir çoğu sempatizan belki ama masum çocukların hayatlarını düşünün, kendinizi onların yerine koyun biraz da.. Kim bunların sorumlusu, bu keyfiyet nedir, hala siyasi rant peşinde bazıları.. Muhalefet etkisiz..
Bazılarınız da gelmiş; ar namus kalmamış, canlı yayın olmasın, soyunmak nedir yaa, utanmaz, ve buraya yazamadıkları bir çok şeyi söylüyor.. Kimse insanların öldüğünü, hayatlarının, geleceklerinin yok olduğunu göremiyor, görmek istemiyor ve buna tepkisini göstermiyor. Ama konu iki bacak arası olunca tepki gösteriyor. Kurtulun şu zihniyetten artık.
ben şahsen hiç soyunmadım onu söyleyim baştaSenin düşüncene göre soyunmak doğal o zaman. Yani buda ilk yazdığım konuda olduğu gibi genişliğe geliyor. Yani yazmıcam dedim yazdım anlamak istedim ama anladığım yine aynı oldu. Sana daha yazmıcam. Ben bu kadar geniş değilim kardeşim.. Avrupada ev köpeklerine kedilerine, her türlü ev hayvanlarına bile elbise giydiriyorlar artık ama bizim ülkemizde soyunarak eylem yapılıyor ve sen buna biz karışamayız diyorsan genişsin o zaman. K.bakma..
Öyle bir eylemse farklı konuşulur ama yapılan eylem, kızın konuşmaya başlaması ile anlaşılıyorki siyasi.
Ve bende diyorum hiç bir siyasi görüş soyunma ile eylemi kaldırmaz.
Estafurullah konuşuyoruz burada.. Senin ataist olduğunu biliyorum. O yüzden böyle bir yorum almak beni şaşırtmadı. Fakat sana bir şey sorucam. Sen soyunarak mı, yoksa daha mantıklı bir eylemimi kabul edersin?
ben şahsen hiç soyunmadım onu söyleyim başta,
ya şimdi eylem yapmak zor iştir , konuya veya muhattaba göre çok büyük zorluklar yaşar ve amacına ulaşmak ve sesini duyurabilmek için farklı yol arayışlarına girmek gerekir,
şimdi hani herkes biliyor bu ülkede muhalif eylemler , çok büyük olaylar çıkmadığı sürece gündeme gelmez, haberlerde gazetelerde yer almaz, bunlar neticesinde bazı arkadaşlar farklı şekillerde eylem yapmayı tercih edebiliyorlar, işte kimisi yumurta atıyor, kimisi soyunuyor, kimisi spreyliyor, kimisi katılımın çokluğuna özen gösteriyor,
yine tekrar ediyorum, ben genelde basın açıklaması şeklindeki eylemlere destek verdim şimdiye kadar, ben tepkimi bu şekilde dile getirmeyi tercih ettim, farklı arayışlara girmedim, gerçi artık yapmıyorumama birgün tekrar bir konuda tepkimi ortaya koymak istersem yine bir basın açıklaması yolu izlerim,
bu arkadaş soyunmayı tercih etmiş,[ aslında videoda bir soyunma yok, müdahale olmasa dahil iç çamaşırını çıkartmazdı] onun tercihi ne diyeyim şimdi.
şimdi eylemci arkadaş bana göre öyle ahım şahım bir olay yapmadı, benim tepkimi çekecek tek hareketi bazı taraflara koz verdi, şimdi birileri saldıracak yine bunlar böyle bunlar şöyle diye, ee bu eylem tarzını benimsemeyen arkadaşlarımızda , kadını yanlız bırakmamak için destek olacaklar, al işte yeni bir kutuplaşma.
bence bizlerde pek üzerinde durmayalım, zaten amacına ulaşamamış bir eylem.
Konuyu başka yere çekmeye çalıştığın için cevap yazıyorum kardeşim. Evet düşüncem hakkında soyunarak eylem yapmayacak ve soyunarak eylem yapanlara nefret edecek kadar darım..
Genişliği başka yere çekiyorsun farkındayım. Sana başka manalarda demedim. Düşünce açısından dedim.. Yine diyorum. Düşüncene göre senin için soyunarak eylem yapması hiç bir şey. Bana görede bunu kabul etmek büyük bir genişlik..
Ya sizin çoluğunuz çocuğunuz oyunuz buyunuz yok mu kardeşim? Onların canlı yayında böyle bir eylemi görmesini istermisiniz? Bırak namusu onu bunu şimdi geç bunları..
Bende şunu söylüyorum bak.. Hangi düşüncede olursan ol soyunmak acizliktir. Ve herkesin çoluğu çocuğu var programları izleyen. Tamam bu bayan tamamen soyunmadı ama soyunmuş olsa çırıl çıplak? Veya bir erkek soyunmuş olsa? Çoluk çocuktan girdim muhabbete ama muhabbetin özü düşünce.. Hangi düşüncede soyunmak var? Ben ataistlerdede şahsen görmedim soyunan ve böyle eylem yapan.![]()
boş ver başkan zaten bir kaç arkadaş da belirtmiş bu kadın arkadaşın düşünceleri net değil, yani oraya çıktığında düşüncelerini tepkilere aldırış etmeden beyan etmesi gerekirdi,
hala bir ideoloji karmaşası yaşıyor, bazı boşlukları var, biraz daha okumalı, kafasındaki bilgiler 3cü el bilgi![]()
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.