OKB hastasıyım, benden başka var mı?

silentspy

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. bu hastalık yüzünden çok isteyerek kazandığım üniversiteyi bile bıraktım şu an memleketimde kendimi toparlamaya çalışıyorum.

OKB Hastalığı : - Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD)

Kısaca özetlemek gerekirse; Normal bir insanın aklına gelmeyecek saçma sapan şeylerin aklıma istemeyerek gelmesi ve onlara takılı kalmam, dini konularda çok takıntılı olmak, zaman zaman intihar düşüncesine takılı kalmak vb...

1 aydır ilaç tedavisi görüyorum iyi bir psikiyatr uzmanım var. Kimi zaman kontrol altına alabiliyorum ama kimi zaman alamıyorum.. Dün akşamdan beri intihar düşüncesine takılı kaldım - aslında yapacağımdan değil ve asla yapmam - ama bu hastalığı bilenler bilir "Ya .... olursa ? Ya böyle olursa ?" gibi düşünceler insanı eritip bitiriyor..

Benim gibi bu hastalığı çeken, çekmiş var mı ?

1 yıl ilaç tedavisi gördüm 2 yıl kadar önce. Çok şiddetliydi bende de. Şu an eser yok.

Psikiyatristini iyi dinle, daha iyi olur diye kendi kendine değişiklik yapma. İlaçları almayı unutma. 2-3 ay daha sabret, sonrasında çok rahatlayacaksın.

1 yıl ilaç tedavisi gördüm 2 yıl kadar önce. Çok şiddetliydi bende de. Şu an eser yok.

Psikiyatristini iyi dinle, daha iyi olur diye kendi kendine değişiklik yapma. İlaçları almayı unutma. 2-3 ay daha sabret, sonrasında çok rahatlayacaksın.

Her gün alıyorum hocam zaten de ben kendim beynimde savaşarakta yenmek istiyorum, siz neler yapmıştınız ?

Allah razı olsun..

Ayni durum bendede var kiz arkadasin oluncs aklindan cikmiyor , olur olmadik zamanlarda cok degisil konular akla geliyor..

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Böyle düşünmenin sebebinin hastalık olduğunu unutma. Beynin kimyası bozuk ve tedavi edilince geçicek. Kendini bu şekilde motive et kötü düşününce.

Low latent inhibition var bende. Seninkine benzer bir psikolojik sorun ama ben memnunum halimden. Bazen normal bi cicege bakarken bile aklimda cok farkli seyler olabiliyor.

Ayni durum bendede var kiz arkadasin oluncs aklindan cikmiyor , olur olmadik zamanlarda cok degisil konular akla geliyor..

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Skype adresiniz var mı hocam ? Varsa özelden yollayın skypedan daha iyi konuşabiliriz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

---------- Spam Engelliyici 14:00 ---------- Önceki Mesaj 13:58 ----------

Low latent inhibition var bende. Seninkine benzer bir psikolojik sorun ama ben memnunum halimden. Bazen normal bi cicege bakarken bile aklimda cok farkli seyler olabiliyor.

Allah kolaylık versin hocam böyle her hastalığı olana. İnanın gerçekten çekmeyen bilemiyor ne kadar kötü bir şey olduğunu :) Dışarıdaki insanlara çok basit gözüküyor ama bi' bilseler neler çekiyoruz..

Böyle düşünmenin sebebinin hastalık olduğunu unutma. Beynin kimyası bozuk ve tedavi edilince geçicek. Kendini bu şekilde motive et kötü düşününce.

Ben zaten hocam savaşmıyorum savaştıkça daha çok azıyor düşünceler. Atak geldiği zaman ilgilenmiyorum ..

Geçmiş olsun psikoloji çok fena bir şey. Şu an kendinize böyle bir hastalığım yok ne saçmalıyorum deyip hastalığınızdan anında kurtulabilirsiniz de, tam aksine hastalığım var deyip kendinizi ölüme bile götürebilirsiniz o derece güçlü bir şey bu psikoloji.

Yakın zamanda kurtulursun eminim, geçmiş olsun tekrar.

Geçmiş olsun psikoloji çok fena bir şey. Şu an kendinize böyle bir hastalığım yok ne saçmalıyorum deyip hastalığınızdan anında kurtulabilirsiniz de, tam aksine hastalığım var deyip kendinizi ölüme bile götürebilirsiniz o derece güçlü bir şey bu psikoloji.

Yakın zamanda kurtulursun eminim, geçmiş olsun tekrar.

Zaten öyle yapıyorum hocam yağmur yağdığında yağmuru kesmeye çalışmak ile değil de şemsiye alıp onunla gezmeyi seçiyorum; yani kendi kendime artık ezberlettim savaşmıyorum hiç bir zaman psikoloji ile çünkü savaşınca yeni düşünceler çıkıyor ona takıyorsun bu sefer ben zamana bıraktım. Hiç bir zaman yok etmek için uğraşmıyorum akışına bırakıyorum ben bilincimdeyken bana hiç bir şey yapamaz ki sadece düşünce işte kendi kendine takılıyor beynimde :)

Her gün alıyorum hocam zaten de ben kendim beynimde savaşarakta yenmek istiyorum, siz neler yapmıştınız ?

Allah razı olsun..

Hocam bu beyninde gerceklesen kimyasal bi problem. Genelde cevrendekiler ilac kullanmana gerek yok kendin ustesinden gelebilirsin gibi tepkiler verebilir ki bunlara kulak verip kararliligindan vazgecmemen gerekiyor.

Sadece ilac kullanmakta cozum degil, dedigin gibi savas vermen gerek.

Benim izledigim yol su sekildeydi,
- kafama taktigim sacma dusunceleri mantiklica neden diye sorgulamaya basladim. Belli bir sure sonra loopa girip tekrar tekrar ayni seyleri dusunuyosan baska seylerle ilgilen, o problemini dusunmeyi birak.

Antidepresanlarin yarilanma suresi uzun oldugundan sende etki gosterme suresi de uzun oluyor. Zaman gectikce daha iyi dusunmeye baslayacaksin ve kafana taktigin seyler aklina geldikce yuzunde tebessum olusacak.

- En onemli kisim (bana kattigi bu ozellik, benim en degerli ozelligim oldu); her zaman pozitif dusun. Her zaman mutlu imaj sergile. Bu sayede yeni takintilardan kacinmis oluyosun. Kotu bi durum yasandiginda cokuntuye girme hemen, pozitif yaklasmaya devam et. Mutlu olmaya cabala. Bi koseye gecip kara kara dusunmeye baslama. Bu sayede takintilarina yenisini katmamis olacaksin. Raki takintilarini da zaten kullandigin ilaclar yok edecek, komik ve sacma hale getirecek.

Dedigim gibi savas vermenin tek ve altin kurali, her daim pozitif yasamaya calis. Yuzunu asmasina izin verme hicbir olayin. Bi sure sonra bu ozellik senin karakterine isleyecek ve kendine coookk onemli bi ozellik katmis olacaksin..

Merhaba arkadaşlar. bu hastalık yüzünden çok isteyerek kazandığım üniversiteyi bile bıraktım şu an memleketimde kendimi toparlamaya çalışıyorum.

OKB Hastalığı : - Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD)

Kısaca özetlemek gerekirse; Normal bir insanın aklına gelmeyecek saçma sapan şeylerin aklıma istemeyerek gelmesi ve onlara takılı kalmam, dini konularda çok takıntılı olmak, zaman zaman intihar düşüncesine takılı kalmak vb...

1 aydır ilaç tedavisi görüyorum iyi bir psikiyatr uzmanım var. Kimi zaman kontrol altına alabiliyorum ama kimi zaman alamıyorum.. Dün akşamdan beri intihar düşüncesine takılı kaldım - aslında yapacağımdan değil ve asla yapmam - ama bu hastalığı bilenler bilir "Ya .... olursa ? Ya böyle olursa ?" gibi düşünceler insanı eritip bitiriyor..

Benim gibi bu hastalığı çeken, çekmiş var mı ?

geçmiş olsun hocam bişey sorcamda bi psikolojik hastalığın oldunu nasıl anladım acaba . ben psikolojiye inanmadığımdan hiç gitmemiştimde kendi kendimi iyileştirmeye çalışıyordum bazı konularda olmadı bende gitmeyi düşünüyorum artık

Nerde bir arıza hep senin başında, hep böyle konular.
Geçmiş olsun.
:D

2 yıla yakındır tedavi görüyorum bende. İlk kutu zorlar bünye ilaca alışana kadar titreme karıncalanma nefes alamama ölecekmiş gibi hissetme gibi.

Geçmiş olsun üniversiteyi tamamen bıraktın mı bir sene dondurma gibi bir hakkın yok muydu

Hocam bu beyninde gerceklesen kimyasal bi problem. Genelde cevrendekiler ilac kullanmana gerek yok kendin ustesinden gelebilirsin gibi tepkiler verebilir ki bunlara kulak verip kararliligindan vazgecmemen gerekiyor.

Sadece ilac kullanmakta cozum degil, dedigin gibi savas vermen gerek.

Benim izledigim yol su sekildeydi,
- kafama taktigim sacma dusunceleri mantiklica neden diye sorgulamaya basladim. Belli bir sure sonra loopa girip tekrar tekrar ayni seyleri dusunuyosan baska seylerle ilgilen, o problemini dusunmeyi birak.

Antidepresanlarin yarilanma suresi uzun oldugundan sende etki gosterme suresi de uzun oluyor. Zaman gectikce daha iyi dusunmeye baslayacaksin ve kafana taktigin seyler aklina geldikce yuzunde tebessum olusacak.

- En onemli kisim (bana kattigi bu ozellik, benim en degerli ozelligim oldu); her zaman pozitif dusun. Her zaman mutlu imaj sergile. Bu sayede yeni takintilardan kacinmis oluyosun. Kotu bi durum yasandiginda cokuntuye girme hemen, pozitif yaklasmaya devam et. Mutlu olmaya cabala. Bi koseye gecip kara kara dusunmeye baslama. Bu sayede takintilarina yenisini katmamis olacaksin. Raki takintilarini da zaten kullandigin ilaclar yok edecek, komik ve sacma hale getirecek.

Dedigim gibi savas vermenin tek ve altin kurali, her daim pozitif yasamaya calis. Yuzunu asmasina izin verme hicbir olayin. Bi sure sonra bu ozellik senin karakterine isleyecek ve kendine coookk onemli bi ozellik katmis olacaksin..

Aynen öyle hocam valla en iyi yorumu siz yazdınız :) "Ataklarımdan korkmuyorum, ben ona hazırım" diyerek yeni bir algı oluşturarak 1-0 öne geçiyoruz her zaman..

BİBLİOTERAPİ: TAKINTILARLA (OKB, VESVESE VB.) BAŞA ÇIKMA YAZISI - Psk.İzzet GÜLLÜ

bu makaleyi gerçekten tavsiye ediyorum ve bu değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim..

geçmiş olsun hocam bişey sorcamda bi psikolojik hastalığın oldunu nasıl anladım acaba . ben psikolojiye inanmadığımdan hiç gitmemiştimde kendi kendimi iyileştirmeye çalışıyordum bazı konularda olmadı bende gitmeyi düşünüyorum artık

PM olarak daha detaylı mesaj atarsanız yardımcı olabilirim hocam. Psikolojik hastalık diye bir şey var hocam fakat onu yenebilmek %80 sizin elinizde inanın bana.

Nerde bir arıza hep senin başında, hep böyle konular.
Geçmiş olsun.
:D

Eyvallah hocam :D

2 yıla yakındır tedavi görüyorum bende. İlk kutu zorlar bünye ilaca alışana kadar titreme karıncalanma nefes alamama ölecekmiş gibi hissetme gibi.

Sizinki daha çok panik atak hocam bende o ilk başlarda oluyordu şimdilerde pek panik atağım olmuyor daha çok takıntı benimkisi.

Geçmiş olsun üniversiteyi tamamen bıraktın mı bir sene dondurma gibi bir hakkın yok muydu

Valla hocam babam geldi aldı düşünün ne kadar kötü durumdaydım.. Babam s**** üniversitesini geliyosun memlekete düzeliyorsun dedi zaten artık oraya gidemem bile istesem bile çünkü hala atlatmış değilim ve bir fobim oluştu artık tekrar sınava girecem daha yakın bir yere gideceğim inşaAllah.. Babam bu hastalığı 20 sene çekti o yüzden şanslıyım biraz istediğim zaman konuşup yardım alabiliyorum.

Annemde vardı yaklaşık 10 yıl mücadele etti, halen de kısmen mücadele ediyor. Konya'da Hacettepe'de ve istanbul'da tedavi gördü. Konya'da iken ortalama 3 - 6 aylık hastane yatışları oluyordu Meram'da İstanbul ve Ankara'da aylık periyotlarda kontrolü var. Uzun süre ilaç kullandı ki halen kullanıyor.

Temizlik yapamazdı, yemek vs zaten yapamazdı. Sürekli kararsızlığa düşüyordu vs. Bir aşamadan sonra omurilik sıvısıyla ilgili bir sorun oluşmaya başladı, şuan şükür daha iyi durumda. Fakat hastalığın altındaki genetik faktörleri de araştırmanız gerekiyor.

Geçmiş olsun.

Obsesif Kompülsif Bozukluk bende de yer yer kendini gösteriyor daha öncesinde daha fazlaydı ama bir şekilde bunu yenmem gerektiğini öğrendim aklıma geldikçe güzel şeyler düşündüm, aklımdan geçtikçe başka şeyler düşündüm yani odak noktanı sürekli değiş .

Evden çıktığında yok işte kapı açık mı kaldı ?
Birşeye başlarken olur mu? olmaz mı? nasıl olacak ? vs vs. uzar gider bu tarz şeyler, ama ne yaparsan yap olacak olacağına varacaktır.

Risale'de bir söz vardır ; "Vesvesenin üzerinde ehemmiyet verip durmamak. Çünki ehemmiyet verdikçe şişer ehemmiyet verilmezse söner."

Bunun yanı sıra şu videoyuda sonuna kadar izlemeni tavsiye ederim .

https://www.youtube.com/watch?v=Nt_1x_0Iobc

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri