OKB Hastasıyım, domain alacağım.

silentspy

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, hatırlayan vardır belki 1.5 ay önce falan OKB hastasıyım diye konu açmıştım. 1 aydır İstanbul'daydım orada tedavi gördüm. Şimdi eve döndüm ve kendime domain alıp orada bilgilerimi, tecrübelerimi paylaşıp insanlara yardımcı olmak istiyorum çünkü çok lanet bir hastalık.

Sizden ricam bana ilgi çekici bir domain ismi önermeniz, sizce ney olsa ilgi çekici olabilir?

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Adini soyadini alıp günlük blog tarzı yazılar yazabilirsin

Hocam geçmiş olsun dilerim, hastalığın anlamını bilmeyenler için küçük bir yazı paylaşıyorum ona göre arkadaşımıza domain önerirseniz sevinirim.

OKB NEDİR?

OKB, obsesyon adı verilen takıntılı düşünce, fikir ve dürtüler ile kompulsiyon adı verilen yineleyici davranışlar ve zihinsel eylemlerden oluşan bir ruhsal hastalıktır.

Obsesyon

Kişinin zihnine girmesine engel olamadığı, zihninden uzaklaştıramadığı düşünce, fikir ve dürtülerdir. Kişinin isteği dışında gelirler, kişi tarafından mantıkdışı olarak değerlendirilirler ve yoğun sıkıntı ve huzursuzluğa yani anksiyeteye neden olurlar.

Kompulsiyon

Obsesyonların neden olduğu yoğun sıkıntı ve huzursuzluğu azaltmak ya da ortadan kaldırmak üzere yapılan yineleyici davranış ve zihinsel eylemlerdir.

öncelikle geçmiş olsun, bir düşüncemi söylemeden geçemeyeceğim sanki hastalık hastasısın gibi kendini hasta etmeye meyilli birisin gibi bir izlenim bıraktın bende daha önceki açtığın konular da aklımda...

Merhaba arkadaşlar, hatırlayan vardır belki 1.5 ay önce falan OKB hastasıyım diye konu açmıştım. 1 aydır İstanbul'daydım orada tedavi gördüm. Şimdi eve döndüm ve kendime domain alıp orada bilgilerimi, tecrübelerimi paylaşıp insanlara yardımcı olmak istiyorum çünkü çok lanet bir hastalık.

Sizden ricam bana ilgi çekici bir domain ismi önermeniz, sizce ney olsa ilgi çekici olabilir?

İstanbulda olduğunda konu açsaydın ziyarete gelirdim. Hasta ziyareti iyidir.

Adini soyadini alıp günlük blog tarzı yazılar yazabilirsin
O da olabilir hocam da ben daha çok genele hitap etmek istiyorum.
okbhastasiyim.com boşta. Bence direkt onu alın.
Daha genel bir şey düşünüyordum ben hocam her türlü psikoloji hakkında :) ama bunu da kayıt ettim kenara.
Hocam geçmiş olsun dilerim, hastalığın anlamını bilmeyenler için küçük bir yazı paylaşıyorum ona göre arkadaşımıza domain önerirseniz sevinirim.

OKB NEDİR?

OKB, obsesyon adı verilen takıntılı düşünce, fikir ve dürtüler ile kompulsiyon adı verilen yineleyici davranışlar ve zihinsel eylemlerden oluşan bir ruhsal hastalıktır.

Obsesyon

Kişinin zihnine girmesine engel olamadığı, zihninden uzaklaştıramadığı düşünce, fikir ve dürtülerdir. Kişinin isteği dışında gelirler, kişi tarafından mantıkdışı olarak değerlendirilirler ve yoğun sıkıntı ve huzursuzluğa yani anksiyeteye neden olurlar.

Kompulsiyon

Obsesyonların neden olduğu yoğun sıkıntı ve huzursuzluğu azaltmak ya da ortadan kaldırmak üzere yapılan yineleyici davranış ve zihinsel eylemlerdir.
Teşekkürler :)
öncelikle geçmiş olsun, bir düşüncemi söylemeden geçemeyeceğim sanki hastalık hastasısın gibi kendini hasta etmeye meyilli birisin gibi bir izlenim bıraktın bende daha önceki açtığın konular da aklımda...
Maalesef hocam öyle birisi değilim bana bu tanıyı koyan psikiyatrist zaten Npistanbul Nöropsikiyatri'de tedavi oldum.
Geçmiş olsun. İyi oldun mu peki kardeş.
Etkili oldu diyebilirim fakat malum bu hastalık ömür boyu süren bir şey. En önemli amaç hastalığın etkisini en aza indirgemek.
İstanbulda olduğunda konu açsaydın ziyarete gelirdim. Hasta ziyareti iyidir.
Hiç aklıma gelmedi hocam :) Teşekkürler yine de.

genelpsikoloji.com olabilir mi hocam? Ayrıca güzel düşüncenizden ötürü tebrik ediyorum sizi.

Evet cok zor bir hastalik tedaviside cok agir haplarla ve cok uzun sürede oluyor. Bazen hatta hic tedavide olmuyor. Beyindeki bazi tikanikliklardan yada bazo hormon eksikliginden kaynaklaniyor... Bende cok yakinimdan ayni durumu birebir yasiyorum. Kolay degil gecmis olsun...

genelpsikoloji.com olabilir mi hocam? Ayrıca güzel düşüncenizden ötürü tebrik ediyorum sizi.
Pc geçince kontrol edeceğim İnşaAllah baştadır. Teşekkür ederim :)
Evet cok zor bir hastalik tedaviside cok agir haplarla ve cok uzun sürede oluyor. Bazen hatta hic tedavide olmuyor. Beyindeki bazi tikanikliklardan yada bazo hormon eksikliginden kaynaklaniyor... Bende cok yakinimdan ayni durumu birebir yasiyorum. Kolay degil gecmis olsun...
Evet maalesef çok zor bir hastalık. Haplar çok uzun bir sürede etki ediyor. En iyi çözümü düşünceleri takıntıya karşı değiştirmek. Yani bilişsel davranışçı terapisi.

Hastasıyım demen bile seni hastalığa meyilli ediyor, iyiyim de, çok şükür de, herşey mükemmel de, mutluyum ve huzurluyum de çünkü ağzımızdan çıkan her kelime malesef hayatımızı yönlendiriyor..!!

Domain önerisine gelince OKB üzerine bir domain alma çünkü o hastalık zaten sende takıntılı halde iyice içinde olarak çıkmaza girersin, başarılı olduğun mutlaka bir alan vardır onunla ilgili bir domain al, makalelerini yaz, bilgilerini paylaş ve hatta video çek youtube da kanal aç site+yt devam et en azından sana uğraş olur..

Alllah yardımcın olsun..

mutlutkirpi.com boştaysa al hocam :)
Tebrikler! mutlutkirpi.com satın almaya müsait!

Hastasıyım demen bile seni hastalığa meyilli ediyor, iyiyim de, çok şükür de, herşey mükemmel de, mutluyum ve huzurluyum de çünkü ağzımızdan çıkan her kelime malesef hayatımızı yönlendiriyor..!!

Domain önerisine gelince OKB üzerine bir domain alma çünkü o hastalık zaten sende takıntılı halde iyice içinde olarak çıkmaza girersin, başarılı olduğun mutlaka bir alan vardır onunla ilgili bir domain al, makalelerini yaz, bilgilerini paylaş ve hatta video çek youtube da kanal aç site+yt devam et en azından sana uğraş olur..

Alllah yardımcın olsun..
Hocam ben hastalık hastası değilim ki tek amacım benim gibi olanlara yardımcı olabilmek çünkü çok para bayıldım ve biraz da olsa kendime geldim. Bu parayı veremeyen bir sürü insan var ve sürekli kuruntu batağında kavruluyorlar inanın bana çok zor bir durum çekmeyen bilemiyor başkalarına basit gelebilir ama insanın her gün aklımdan başkasını, kendini öldürme düşüncesini geçirmesi dehşet bir şey. Ben bu konuda yardımcı olmak istiyorum ve ilgi alanım psikoloji, bilim.
mutlutkirpi.com boştaysa al hocam :)
Tebrikler! mutlutkirpi.com satın almaya müsait!
Bakıcam hocam :)

Hocam tahmınımce bendede var ancak doktora gıtmeye korkuyorum her yemekten sonra dırek dus almam ıyıce sabunlanmam gerekıyor ayrıca ellerımde bısey hıssı olursa dırek sabunlamam gerekıyor ve surek dokundugun ve bakdıgım yerden bana bısey sıcraması veya kırlenme olasılıkları ustune dusuyorum :(

Hocam tahmınımce bendede var ancak doktora gıtmeye korkuyorum her yemekten sonra dırek dus almam ıyıce sabunlanmam gerekıyor ayrıca ellerımde bısey hıssı olursa dırek sabunlamam gerekıyor ve surek dokundugun ve bakdıgım yerden bana bısey sıcraması veya kırlenme olasılıkları ustune dusuyorum :(
Benim tanı koymaya yetkim yok hocam maalesef fakat bunlar kompulsif bozukluk oluyor; daha çok fiziki olarak yapılan istemsiz ve rahatsız edici davranışlar. Sizin tedaviniz yine kolay :) ERP tedavisi en etkili yöntem sizin için. Yani maruz bırakma.

Ve doktora gitmekten korkmayın kesinlikle yoksa daha çok ilerler.

Benim tanı koymaya yetkim yok hocam maalesef fakat bunlar kompulsif bozukluk oluyor; daha çok fiziki olarak yapılan istemsiz ve rahatsız edici davranışlar. Sizin tedaviniz yine kolay :) ERP tedavisi en etkili yöntem sizin için. Yani maruz bırakma.

Ve doktora gitmekten korkmayın kesinlikle yoksa daha çok ilerler.

Sağol hocam en kısa zamanda gdidiyorum nasipse doktora :)

Bendede mi var bundan ya yatağa yatınca kafama giriyorlar çıkmıyorlar acaba

obsesifkompulsifler.com boşta. ayrıca bu isimle bir belgesel de vardı diye hatırlıyorum.
genel psikolojik sorunlar üzerine açmak yerine daha iyi bildiğiniz bu konu üzerine açın derim. hocam inan şu an vakit ayırabilecek olsam bu domaini alır bir site yapardım bu konuyla ilgili ama yine de siz bilirsiniz. ayrıca konuyla ilgili bir de pm attım bir bakıp değerlendirirsiniz. geçmiş olsun.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri