Okulda faaliyete geçirdiğimiz dini videolarımız

• Kullanıcı comeback
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi
Absürt video bence de absürt olmuş arkadaşların dediği gibi.

Noel ve yılbaşını eş tutmuşsunuz. Ülkemizde yıllardır yanlış bilindiği gibi...
Çünkü bizler fazla araştırmayı sevmeyiz, öyle denildiyse öyledir, biz de o yoldan devam ederiz.

Oysa ki Google'a "Noel ne zaman" ya da "When is Christmas" yazıp aratırsak görebiliriz ki;

Noel hristiyanların her yıl 25 Aralık'ta Hz. İsa'nın doğumuna istinaden kutladıkları bir durumdur. Bunun yılın bitmesiyle ya da yeni yıl ile ya da yılbaşı ile bir alakası yoktur. Yine bu inanışa göre Noel babanın yılbaşında değil noel'de hediye getirdiğine inanılır ya da geyiği yapılır artık her ne ise.

Bizim kutladığımız ise haliyle bir yılın bitişi, yeni gelen yıl, eş dost bir araya gelme, yeni yıldan ümitler beklentiler vs vs. Bunun noel ile ya da Hz. İsa ile hiçbir alakası yoktur.

Konuyu baltalama amacı gütmeden yanlış bilinen bu konuda not eklemek istedim.

"Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı. Oku! Rabbin, en büyük kerem sahibidir. O Rab ki kalemle (yazmayı) öğretti. İnsana bilmediğini öğretti." Alak, 1-5.

Bilmediklerimizi araştıralım okuyalım öğrenelim. Allah bize bu yeteneği vermiş. Okumak iyidir.

Başarılar

Son düzenleme:
Absürt video bence de absürt olmuş arkadaşların dediği gibi.

Noel ve yılbaşını eş tutmuşsunuz. Ülkemizde yıllardır yanlış bilindiği gibi...
Çünkü bizler fazla araştırmayı sevmeyiz, öyle denildiyse öyledir, biz de o yoldan devam ederiz.

Oysa ki Google'a "Noel ne zaman" ya da "When is Christmas" yazıp aratırsak görebiliriz ki;

Noel hristiyanların her yıl 25 Aralık'ta Hz. İsa'nın doğumuna istinaden kutladıkları bir durumdur. Bunun yılın bitmesiyle ya da yeni yıl ile ya da yılbaşı ile bir alakası yoktur. Yine bu inanışa göre Noel babanın yılbaşında değil noel'de hediye getirdiğine inanılır ya da geyiği yapılır artık her ne ise.

Bizim kutladığımız ise haliyle bir yılın bitişi, yeni gelen yıl, eş dost bir araya gelme, yeni yıldan ümitler beklentiler vs vs. Bunun noel ile ya da Hz. İsa ile hiçbir alakası yoktur.

Konuyu baltalama amacı gütmeden yanlış bilinen bu konuda not eklemek istedim.

Bilmediklerimizi araştıralım okuyalım öğrenelim. Allah bize bu yeteneği vermiş. Okumak iyidir.

Başarılar

Noel baba aslen antalyalıdır. Bunu da pek kimse bilmez :)

kanalınız güzel hocam.Yanlış anlamayın yılbaşı videosu gerçekten absürt olmuş :) Şöyle birşey var ki Noel ve Yılbaşı farklı şeylerdir. Dediğim gibi yanlış anlama baltalamak veya tartışma çıkarmak gibi amacım yok ama biraz absürt yani araştırma yapılmadan çekmişsiniz :)

Not: Kavga veya tartışma gibi bir amacım yoktur.Herkese günaydın.

Hocam yılbaşıyı kutlamıyoruz. 1 Ocak Mekke'nin fethidir. Yılbaşı islam dünyasının bayramı değildir. Tamamen doğru bir video yapılmış eksik bir şey yok.

Hocam yılbaşıyı kutlamıyoruz. 1 Ocak Mekke'nin fethidir. Yılbaşı islam dünyasının bayramı değildir. Tamamen doğru bir video yapılmış eksik bir şey yok.

Mekke'nin Fethi 11 Ocak'tır.
1 Ocak Medine'den çıkış tarihidir.

Yani :D Gülsem mi üzülsem mi bilemedim.

25 Aralık'taki Noel'i 6 gün ileriye atıyorsunuz. 11 Ocak tarihini de 11 gün geri çekiyorsunuz. Ve bunu her sene yapıyorsunuz ;)

İlginç yani şaşırmadan edemiyorum :o

Amacım tartışma ortamı oluşturmak değil, hoş tartışmaya açık bir konu da değil zira tarihler belli;

Noel 25 Aralık
Mekke'nin Fethi 11 Ocak

31 Aralık - 1 Ocak gecesinin "yeni yıla giriş" eyleminden başka bir anlamı yoktur.

Ve bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır. Israrcı olmak daha da ayıptır ;)

Kanalınız için tekrar başarılar dilerim.

Son düzenleme:

yılbaşı zaten bayram değil hocam.Lütfen doğru okuyun yazdıklarımı.Bence fazla uzatmayalım hocam konunuz amacı dışına çıkmasın . Ne demiş atalarımız "Kişi kendinden bilir işi"

Son düzenleme:

25 Aralık'taki Noel'i 6 gün ileriye atıyorsunuz. 11 Ocak tarihini de 11 gün geri çekiyorsunuz. Ve bunu her sene yapıyorsunuz ;)

Amacım tartışma ortamı oluşturmak değil, hoş tartışmaya açık bir konu da değil zira tarihler belli;

Noel 25 Aralık
Mekke'nin Fethi 11 Ocak

31 Aralık - 1 Ocak gecesinin "yeni yıla giriş" eyleminden başka bir anlamı yoktur.

Mekkenin fethi 1 Ocak gününe getirilip fetih kutlamaları yapılmaktadır. Tüm islam sitelerinde de bu yazar. Mumsema vs. Bizde öğrenciyiz. Araştırmaya göre böyle biliyorum.

Her sene olan klasik tartışma noel ve yılbaşı aynı şey değildir. Biz yeni yılın gelmesini kutluyoruz. Ayrıca Hz isa da Allahın gönderdigi peygamberdir. Allah'a inanan ayın 25 inde Noel'i de kutlayabilir.

Noel 25 Aralık
Mekke'nin Fethi 11 Ocak

Hocam ısrarcılıkla alakası yok. Karşınızdaki o hocalar sıradan konuşan hocalar değil. Tarihler belli diyorsunuz fakat şöyle bir durum var. Bir kutlu doğum haftası var birde mevlid kandili. Mevlid'in anlamı peygamber efendimizin günü anlamında kullanılmaz mı ? Ve eski takvime göre. Kutlu doğum haftasıda kutlanıyor. Birde Nisan'da kutlu doğum haftasında kutlanıyor. Yani eski takvimlerle de alakası var bu olayın. Bu dediğimiz olayda da aynı durum var diye biliyorum. Ben 1 Ocak Mekke'nin fethi olarak biliyorum onu söylüyorum.

---------- Spam Engelliyici 20:00 ---------- Önceki Mesaj 19:47 ----------

Her sene olan klasik tartışma noel ve yılbaşı aynı şey değildir. Biz yeni yılın gelmesini kutluyoruz. Ayrıca Hz isa da Allahın gönderdigi peygamberdir. Allah'a inanan ayın 25 inde Noel'i de kutlayabilir.

Kardeşim tamamen kafana göre fetva verip konuşuyorsun. Müslümanlarda noel baba kutlama diye bir şey yoktur. Noeli hristiyanlar kutlar. Bizde böyle bir uygulama yok.

Nihat hocamızda zaten aynı şeyi söylüyor. https://www.youtube.com/watch?v=yf8cRReMonU

Mekkenin fethi 1 Ocaktır. Üstelik sen şurdan yola çıkmaya çalışıyorsun. Hz.İsa'da bir peygamber. Noel kutlanabilir gibisinden ne alaka ? Hz. İsa gelip onlara noeli mi kutlayın demiş. Doğruyu göstermiş. Lütfen kafanıza göre fetva vermeyiniz.
[MENTION=16282]weberesice[/MENTION] [MENTION=7807]gurayergun[/MENTION] hicri ile miladi arasında 11 gün fark var. Verdiğim tarih yanlış değildir.

UNUTMAYIN.! HER KAVİME BİR TEBLİĞ EDİCİ GÖNDERİLMİŞTİR. NASIL MÜSLÜMANLARA PEYGAMBER EFENDİMİZ DOĞRU YOLU GÖSTERDİYSE, DİĞER KAVİMLEREDE AYNI ŞEKİLDE HZ.İSA DA HZ.MUSA DA HZ.DAVUD'ta aynı şekilde doğru yolu göstermiştir.
[MENTION=15118]WEB[/MENTION]erecesice [MENTION=7807]gurayergun[/MENTION] [MENTION=14466]Holyhero[/MENTION] bence biraz araştırma yapsanız daha iyi olur. Biraz spama ara verin derim.

Ve bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır. Ayrıca fetva vermekte günahdır. ;)

Son düzenleme:
[MENTION=16282]weberesice[/MENTION] [MENTION=7807]gurayergun[/MENTION] hicri ile miladi arasında 11 gün fark var. Verdiğim tarih yanlış değildir.

UNUTMAYIN.! HER KAVİME BİR TEBLİĞ EDİCİ GÖNDERİLMİŞTİR. NASIL MÜSLÜMANLARA PEYGAMBER EFENDİMİZ DOĞRU YOLU GÖSTERDİYSE, DİĞER KAVİMLEREDE AYNI ŞEKİLDE HZ.İSA DA HZ.MUSA DA HZ.DAVUD'ta aynı şekilde doğru yolu göstermiştir.
[MENTION=15118]WEB[/MENTION]erecesice [MENTION=7807]gurayergun[/MENTION] [MENTION=14466]Holyhero[/MENTION] bence biraz araştırma yapsanız daha iyi olur. Biraz spama ara verin derim.

Ve bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır. Ayrıca fetva vermekte günahdır. ;)

Valla ne diyeyim kardeşim. Şu stresli günlerimde senin kafayı yaşamayı çok isterdim :)

O nasıl bir kafa, nasıl bir mantık, nasıl bir matematiktir.

Hicri ile Miladi arasında 11 gün fark vardır diyerek 1 Ocağa çektin tarihi :D

Mekke'nin Fethi, Yani Mekke'ye Giriş,
Hicri takvime göre 20 Ramazan 8
Miladi takvime göre 11 Ocak 630'dur.

Bunun bana göresi, sana göresi, ona göresi yoktur olamaz. Bana göre 1 Ocak'tır nedir ya? :D :p

Fetih tarihi olan 20 Ramazan 8 gününü kendin buradan miladi takvime çevirebilirsin http://193.255.138.2/takvim.asp

Bana Mekke'nin Fetih tarihinin 1 Ocak'a geldiğine dair birkaç kaynak gösterebilir misin?

Buyur Wiki
https://tr.wikipedia.org/wiki/Mekke'nin_Fethi

Wiki beğenmezsen Beşiktaş müftülük sayfasından BEŞİKTAŞ MÜFTÜLÜĞÜ

Ayrıca dediğim gibi sizin eleştirdiğiniz Noel 25 Aralık'tadır.
Fetih de 11 Ocak'tır.

Sırf polemik yaratmak adına yıllar yılı birini ötelemiş, diğerini geriye çekmiş aynı şeyi söyleyip duruyorsunuz.

Büyük günler, gününde kutlanır, anılır, yaşatılır.
11 Ocak dururken neden 1 Ocağa çektiniz bu günü, düz hesap olsun diye mi? :)

Neyse, sen hala ısrar ediyorsun. Ben daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Ama çok üzülüyorum gerçekten halinize.

Özetle, tekrar söyleyecek olursam, biz 31 Aralık--1 Ocak gecesi yeni yıla girişi kutlarız. Bunun Ne Hz. İsa ile ne Noel ile ne Noelbaba ile alakası vardır. Eş dost akraba toplaşır, geçen yılın yorgunluğu atılır, gerideki anılar, gelecekten beklentiler, ümiler vs vs vs.

Son düzenleme:
Yeni yılı dilediğin gibi Kutlarım kardeşim kimseyi ilgilendirmez Nihat hoca aldığı milyon liralarla köşkünde yaşamasına baksın.. Ben ilime bilime ve Allah a inanırım gerisi boştur.

Ayrıca Nihat Hatipoğlu'nun videosunu paylaşmışsın o da aynı sizin gibi yılbaşı kutlama sorusuna noelbaba ve Hz. İsa'yı konuşarak cevap vermiş. Anlamadığınız da bu işte Noelbaba Hz İsa olayları 25 Aralık'ta kalıyor :)

Zaten Nihat Hatipoğlu bana göre Hoca falan değildir. Din üzerinden ticaret yapıp serveti tavan yapmış zeki birisidir.

Valla ne diyeyim kardeşim. Şu stresli günlerimde senin kafayı yaşamayı çok isterdim :)

O nasıl bir kafa, nasıl bir mantık, nasıl bir matematiktir.

Hicri ile Miladi arasında 11 gün fark vardır diyerek 1 Ocağa çektin tarihi :D

Mekke'nin Fethi, Yani Mekke'ye Giriş,
Hicri takvime göre 20 Ramazan 8
Miladi takvime göre 11 Ocak 630'dur.

Bunun bana göresi, sana göresi, ona göresi yoktur olamaz. Bana göre 1 Ocak'tır nedir ya? :D :p

Fetih tarihi olan 20 Ramazan 8 gününü kendin buradan miladi takvime çevirebilirsin http://193.255.138.2/takvim.asp

Bana Mekke'nin Fetih tarihinin 1 Ocak'a geldiğine dair birkaç kaynak gösterebilir misin?

Buyur Wiki
https://tr.wikipedia.org/wiki/Mekke'nin_Fethi

Wiki beğenmezsen Beşiktaş müftülük sayfasından BEŞİKTAŞ MÜFTÜLÜĞÜ

Ayrıca dediğim gibi sizin eleştirdiğiniz Noel 25 Aralık'tadır.
Fetih de 11 Ocak'tır.

Sırf polemik yaratmak adına yıllar yılı birini ötelemiş, diğerini geriye çekmiş aynı şeyi söyleyip duruyorsunuz.

Büyük günler, gününde kutlanır, anılır, yaşatılır.
11 Ocak dururken neden 1 Ocağa çektiniz bu günü, düz hesap olsun diye mi? :)

Neyse, sen hala ısrar ediyorsun. Ben daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Ama çok üzülüyorum gerçekten halinize.

Özetle, tekrar söyleyecek olursam, biz 31 Aralık--1 Ocak gecesi yeni yıla girişi kutlarız. Bunun Ne Hz. İsa ile ne Noel ile ne Noelbaba ile alakası vardır. Eş dost akraba toplaşır, geçen yılın yorgunluğu atılır, gerideki anılar, gelecekten beklentiler, ümiler vs vs vs.

Ya kardeşim senin nasıl bir zihniyetin var ben anlamıyorum. Ya ben anlatamıyorum ya sen anlamıyorsun. Biz imam hatip öğrencileriyiz. Hadi beni es geç tamam. Ya o kadar hoca yalan mı söylüyor ? ilin aldığı parasından bahsediyorsun yediğinden, içtiğinden. Ona kalırsa sende spam yapıp başkalarının üzerinden para kazanıyorsun kendini niye sorgulamıyorsun peki. Şimdi sen dersin ben spam yapıyorum mu felan gibisinden. Bal gibi de yapıyorsun. İlk önce kendine bak sonra milleti eleştir. Adam kazanabilir ne var bunda ? Sonuçta aldığı paranın hakkını veriyor mu. İnsanlara bilgi veriyor mu. O zmana sorun yok demektir. Gelelim şu meseleye. Kaç yıl oldu sen daha bunu demek ki öğrenememişsin. Hz.İsa olayını sana anlatmamıştım. Diğer arkadaş o lafı söyledi bende devamını getirdim. Yılbaşında yapılması gereken en doğru husus. Rabbine şükredersin. Kutlanmaktan kasıt içki vs. Şimdi onlar kutluyor diye biz de mi kutlayacağız.

Ali imran suresinde

وَمَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِينًا فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ

“Kim İslam’dan başka bir dine yönelirse, bilsin ki onunki kabul edilmeyecektir. Ve o, ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır.” (Âli İmrân, 85) buyurmaktadır. Dolayısıyla bir müslümanın onların yılbaşı tebriğine mukabelede bulunup “senin de” demesi de haramdır. Zira bu icabet, onların noeline iştirak etmek, ortak olmak anlamını barındırır. Ve bu iştirak da bir tür onlara karşı muhabbeti ifade eder ki bu bizzat Allah (c.c.) tarafından Mümtehine süresinde yasaklanmıştır: ifadesi geçiyor. Daha sen neyin derdindesin ?

Diğer bir hususa daha değineceğim. Anlaşılan şu ki sen vikicisin. Google'dan araştırma yapıyorsun anca. Ben sana her şeyi baştan aşağı biliyorum demiyorum. Genellikle 1 Ocak Mekkenin fethi hakkında konferanslar felan düzenlenir. Kutlamalar yapılır. Bana gelmişsin burada hocalık taslıyorsuın. İnternet üzerinden araştırma yapıyorsun gelmiş bana laf çakmaya çalışıyorsun. Güya kendini bir şey zannedeceksin dimi. Demek ki sen bu zamana kadar hiç konferans ve kutlamalar da yer almamışsın. Vikiye ve diğer sitelere göre hareket etmekle iş olmaz. Bu resmen senin sadece kaynağının internetten olduğunu gösterir. Bu da yanlıştır. Asıl yer DİYANET'tir. Cevabı arıyorsan git sor. YERİN KAYNAĞI BELLİ ZATEN.

---------- Spam Engelliyici 00:35 ---------- Önceki Mesaj 00:05 ----------

@weberesice kardeşim al bak.

Nete güven olmaz kardeşim. Al sonuç ortada. Hadi kolay gelsin.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri