Okulu Bırakma Kararı Aldım

Birşey eklemek istiyorum bilgisayar bölümüne girmeden bilgisayardan anlıyorum demek bence tamamen yanlış.Oradaki beyin fırtınaları algoritmalar yazılım dilleri bunlar çok önemli şeyler.Senin yaptıkların daha çok ilkokul düzeyinde gençlerin bilgisayarını aletlerini düzeltebilmesi birkaç programdan anlamasına eşit.Eğer kendimi zorlayacağım ve matematik kafam var diyorsan tekrar hazırlan bilgisayar bölümüne gir.

yeditepede yönetim bilişim sistemleri öğrenciyim %50 burslu burdan aldıklarımın çoğu okula gidiyor malesef zamanında çalışmadık

Programlama hocamız hintli ve derslerinde hiçbirşey anlamıyoruz o yüzden programla vs olayları için benim önerim özeli devleti farketmiyor, içinden gelen birşey kanımca

Kendi şirketinin patronu olabileceksen diplomanın bir önemi yok tabii, ama patron olamayacaksan iş arama sürecinde zorlanırsın diplomasız.

5.5k psikolojik olarak yıpratır insanı zaten. Bölümü sevsen paranda olsa devam et derdim ama madem istemiyorsun bak keyfine. Ama yaşın 19 herhalde askerlik yaşı gelmiş.

Birşey eklemek istiyorum bilgisayar bölümüne girmeden bilgisayardan anlıyorum demek bence tamamen yanlış.Oradaki beyin fırtınaları algoritmalar yazılım dilleri bunlar çok önemli şeyler.Senin yaptıkların daha çok ilkokul düzeyinde gençlerin bilgisayarını aletlerini düzeltebilmesi birkaç programdan anlamasına eşit.Eğer kendimi zorlayacağım ve matematik kafam var diyorsan tekrar hazırlan bilgisayar bölümüne gir.

çok çok çok yanlış hocam. bilgisayar mühendisliği okuyan insanlarda tteknoloji konusunda bana gelir herşeyi anlık güncel takip ediyorum ve hergün gelişiyorum bi kod yazan coder sadece o alanda kendini 5 yıl geliştirmiştir ben çok yönlü şekilde kendimi geliştirdim çok çok yanlış düüşünüyorsunuz ilkokul dediğiniz nedir hocam ?
sql programında veri çekerken takılınca bana mı geliyor 14 yaşındaki çocuklar :)

---------- Spam Engelliyici 21:16 ---------- Önceki Mesaj 21:15 ----------

5.5k psikolojik olarak yıpratır insanı zaten. Bölümü sevsen paranda olsa devam et derdim ama madem istemiyorsun bak keyfine. Ama yaşın 19 herhalde askerlik yaşı gelmiş.

açıktan uzatırım hocam okula devam etmezsem hayalim bi yer açmak ufakdan kendi işim olsun çalıştığımda alacağım parayı kendi işimde alayım az ve rahat

2 yıllığı bitir dgs ile 4 yıllığıda geçersin istersen imkan çok

2 yıllığı bitir dgs ile geçiş yap demişsiniz,bu lafa sadece gülüyorum çünkü dgs ile 4 yıllığa geçiş yapmak lysden daha zor bi sınav ve dgs ile geçiş yapabilsede sonuç olarak sevmediği bölüme devam edecektir,arkadaş 2 yıllığı normal imkanlarda kazanamamışken dgs imkansızdır bence dişini sıkıp evde kendi imkanları ve azmiyle 1 sene kendini kasması ve 4 yıllık fakülte kazanmasıdır.

iş kurmak ,çalıştırmak da kolay değil.iyi bir mekan bulsan da ilk bir yıl içeri girerken ayakta kalacak sermayen olması gerekir.işin içine vergi girdi mi zaten canın sıkılmaya başlar.stopajdır,bağ-kur dur falan derken elinde kalandan fazlasını ödemek zorunda kalıyorsun.o yüzden bir yıl kuruş kazanmasan da dükkanı çevirecek sermaye gerekir.bilmediğin,dışardan gördüğün hiç bir işe de girme.

çok çok çok yanlış hocam. bilgisayar mühendisliği okuyan insanlarda tteknoloji konusunda bana gelir herşeyi anlık güncel takip ediyorum ve hergün gelişiyorum bi kod yazan coder sadece o alanda kendini 5 yıl geliştirmiştir ben çok yönlü şekilde kendimi geliştirdim çok çok yanlış düüşünüyorsunuz ilkokul dediğiniz nedir hocam ?
sql programında veri çekerken takılınca bana mı geliyor 14 yaşındaki çocuklar :)

---------- Spam Engelliyici 21:16 ---------- Önceki Mesaj 21:15 ----------

açıktan uzatırım hocam okula devam etmezsem hayalim bi yer açmak ufakdan kendi işim olsun çalıştığımda alacağım parayı kendi işimde alayım az ve rahat
Öyle değil ama bilgisayar bölümünde her ders format atmak gibi şeyleri göstermezler.Çoğu yazılım ve matematiktir o yüzden dedim.

Okumak kadar zor bir şey var mı ki? 8 sene ilk ogrettim 4 yıl lise 4 yıl üniversite etti 16 yıl 6 yaşında okula başlıyorsun etti 22 .. kazanacak mısın kazanamıyacak mısın olacak mı olmayacak mı derken bi bakmışsın 3*4 yılda ordan gitmiş 25*26 yaşında memursun oda kazanabilirsen tabi .. 1 insanın hayatının 20 yılı sadece bir iş sahibi olabilmek için harcıyoruz. ( Bilgiden bahsetmeyin arkadaşlar. Bilgi neyimize yarıyor? cahilde kalin demedik :D )

Kendim ve çocukluk arkadaşımdan örnek vereyim. Ben liseyi 2005 te bitirdim ve arkadaşım şuan halen üniversite okuyor 3 denemesi galiba benden 2 büyük ve suan 29 yaşında olması lazım. Ben ortalama 7 yıldır çalışıyorum özel güvenlik olarak ve aldığım maaş 1100 TL bunu 84 ayla çarptığımızda yaklaşık 100 Bin TL gibi bir miktar ortaya çıkıyor. Ben Liseyi bitirdikten sonra çalışıp her ay 1100 Lira kazanırken benim arkadaşım her ay Üniversite için 1000 TL masraf yapıyor. yani onun 1000 TL lik masrafı ve benim 1000 TL kazanmam arada ki farkı 200 bin TL ye çıkarıyor.

Şimdi benim arkadaşım memur olsa bile sosyal yardimlaşmada maliyede herhangi bir nromal kurumda aylık max 2000 TL kazanacak yani 30 yaşında işe girecek 37 yaşında masraflarını çıkaracak ya ailesine verdiği maddi manevi zarar?

Neyse bu hesaplamalari yapma sebebim " okuma hikmet :) " Sevmeyerek okuyarak hayattından zaman harcıyacağına severek kendi işini yap ( Arkadaşlar bu yazdıklarım düşük hedefleri( SYD Vakvi , Maliye , Tarim gibi yerler) olupta kendisine güvenmeyen başaramıyacağını düşünenler içindi )

Son düzenleme:
Okumak kadar zor bir şey var mı ki? 8 sene ilk ogrettim 4 yıl lise 4 yıl üniversite etti 16 yıl 6 yaşında okula başlıyorsun etti 22 .. kazanacak mısın kazanamıyacak mısın olacak mı olmayacak mı derken bi bakmışsın 3*4 yılda ordan gitmiş 25*26 yaşında memursun oda kazanabilirsen tabi .. 1 insanın hayatının 20 yılı sadece bir iş sahibi olabilmek için harcıyoruz. ( Bilgiden bahsetmeyin arkadaşlar. Bilgi neyimize yarıyor? cahilde kalin demedik :D )

Kendim ve çocukluk arkadaşımdan örnek vereyim. Ben liseyi 2005 te bitirdim ve arkadaşım şuan halen üniversite okuyor 3 denemesi galiba benden 2 büyük ve suan 29 yaşında olması lazım. Ben ortalama 7 yıldır çalışıyorum özel güvenlik olarak ve aldığım maaş 1100 TL bunu 84 ayla çarptığımızda yaklaşık 100 Bin TL gibi bir miktar ortaya çıkıyor. Ben Liseyi bitirdikten sonra çalışıp her ay 1100 Lira kazanırken benim arkadaşım her ay Üniversite için 1000 TL masraf yapıyor. yani onun 1000 TL lik masrafı ve benim 1000 TL kazanmam arada ki farkı 200 bin TL ye çıkarıyor.

Şimdi benim arkadaşım memur olsa bile sosyal yardimlaşmada maliyede herhangi bir nromal kurumda aylık max 2000 TL kazanacak yani 30 yaşında işe girecek 37 yaşında masraflarını çıkaracak ya ailesine verdiği maddi manevi zarar?

Neyse bu hesaplamalari yapma sebebim " okuma hikmet :) " Sevmeyerek okuyarak hayattından zaman harcıyacağına severek kendi işini yap ( Arkadaşlar bu yazdıklarım düşük hedefleri( SYD Vakvi , Maliye , Tarim gibi yerler) olupta kendisine güvenmeyen başaramıyacağını düşünenler içindi )

severek yapacağım meslek teknoloji mağazalarından çalışmak olabilir hocam. bunun içinde üni mezunu olmazsam hep satış danışmanı olarak kalırım yani ilerleyemem bilmiyorum hocam pazartesi sınav var o zamana kadar bol bol düşünüp kararı vericem

2 senelik özel üniversitde işletme okuyacağına,
AOF işletme oku 4 yıllık daha yararlı olur.

21 yaşında Yüksekokul Turizm Acentası bölümünü bıraktım .

8 senedir herhangi bir dezavantajını görmedim .

Çalıştığım yerlerde hiçbir zaman belge aramadılar .

Diploma konusunda herhangi bir sıkıntı yok hiçte pişman değilim .

Pişman olduğum konu hayatımın en güzel yıllarıydı üniversite. İstediğin saatte çıkıp istediğin arkadaşa gidip makara tukara yapmak eğlenmek güzeldi . Tekrar üniversite yıllarıda geri gelmeyecek .

Bu arada ben okulu bırak falan demeyeceğim. 30 yaşına bastım seneye üniversite sınavına giricem. Ben hayatımda öğrencilik hayatı yaşayamadım, bu yaştan sonra da yaşayamam ama %25-50 burslu izmir de bir özel üniversitede yazılım mühendisliği kazanırsam okurum. Kazanamazsam da şartları zorlarım :)

Okumak eğer ki gençlerin cebi yaşamak zorunda olduğu ortama ayak uyduracak kadar dolu değilse gerçekten sıkıntılı bir süreç haline geliyor. Sen bu bölümü bırak ama sevmiyorsan bırak ve kendin için daha uygun bir bölüm için koştur dostum. Keşke senin yaşına şu an ki mentalitem ile dönebilseydim :(:(

21 yaşında Yüksekokul Turizm Acentası bölümünü bıraktım .

8 senedir herhangi bir dezavantajını görmedim .

Çalıştığım yerlerde hiçbir zaman belge aramadılar .

Diploma konusunda herhangi bir sıkıntı yok hiçte pişman değilim .

Pişman olduğum konu hayatımın en güzel yıllarıydı üniversite. İstediğin saatte çıkıp istediğin arkadaşa gidip makara tukara yapmak eğlenmek güzeldi . Tekrar üniversite yıllarıda geri gelmeyecek .
haklısınız hocam bu rahat günleri bi daha yaşayamıcağım belki hiçbi zaman

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri