Ölmek İstememin Nedeni- Başarısızlık Öyküm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geçer geçer şükret gerisini Allah'a bırak

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rabbim sabır versin ama asla ölümü isteme sadece rabbimden iste başkasına ihtiyacın yok Rabbim herkesin rızkını veriyor

Ramazan ayında dua et kardeşim yazını okudum sonuna kadar. İnşallah baban sağlığına kavuşur sende düzenli ve sana uygun bir iş bulursun.

Öncelikle aslında bu yazılarının hayatıma hiç bir katkısı olmayacağının farkındayım ama sadece konuşacak kimsem yok bu nedenle neye kime anlatsam bilemedim herhangi bir sözlük hesabı gibi sadece size yazmak istedim ne kimseden para dileniyorum ne bana moral verin diyorum sadece anlatmak istedim o yüzden hayat hikayeleri dinlemeyi sevmeyenler boşuna okumasın bu hikaye komple başarısızlık ve yanlış kararlarla doludur.

Öncelikle sizlere kendimi Tanıtayım ismim Orçun 25 yaşındayım askerliğimi yapmadım lise mezunuyum. Bir hasta babam birde annem var babam emekli ama emekli maaşına banka borçları nedeniyle haciz koydurtmak zorunda kaldık o yüzden aylık sadece 250 lira gibi bir rakam elimize geçiyor.

Babamın hastalığı sara ama biraz ileri düzeyde olduğu için çok sık kriz geçirmese bile kriz geçirdiği zaman hastaneye yatmadan olmuyor aşagı yukarı bir günümüz hastanede geçiyor bu nedenle agır işlerde çalışması araç kullanması vs yasak annem babamın hastalığına 9 yıldır alışamamış durumda bu nedenle ben hiç bir zaman ne bir arkadaşımın evine gidip kalabildim nede gece vardiyası olan bir işe girebildim. Anlayacağınız gece oldumu her zaman evinde olan biriyim.

Öncelikle bu işlere ilk başladığım zamanı anlatayım sizlere o zamanlar şok markette çalışıyordum buradan ilk ödemem olan 1200 lirayı alınca işten çıkmıstım yaklasık 2,5 sene önce işten çıkmamın nedeni o zaman şimdiki sorunların yüzde 1i bile yoktu tek sorun kategori arayıp bulmaktı bende kategorilerime güvendim çıktım işten günde 16-17 saat evden youtube hakkında çalışmaya başladım sonra [MENTION=10030]CBurak[/MENTION] [MENTION=10082]Incubus[/MENTION] [MENTION=9224]mNote[/MENTION] gibi isimler sağolsunlar maddi manevi destek olup iş verdiler iş gösterdiler bir şeyler oldu para kazanmaya başladım ve kenara para atacak kadar olmasa bile evimize kimseye muhtaç olmayacak kadar para sokabiliyordum.

1.5 sene boyunca ödeme alamadığım zamanlar zora düştüğüm için borç yaptığım bankalar vs bir sürü şey oldu şuan yaklaşık 3 gün öncesine makale yazıyordum ve bir iki iş bağlantım vardı ama onlarında işleri kötü gittiği için yine boşta kaldım bu sürede garanti bir işim olsun diye asgari ücrete razı olup migros bim carrefour gibi marketlere hatta yerel marketlere bile başvurdum 20 güne yakındır kimseden ses seda yok yani işte bulamıyorum market işinden başka bir işte çalışmadım o yüzden garsonluk vb şeylerede hep deneyimli elemanlar aradıkları için başvursam bile geri yolluyorlar.

Bir dönem kanal açıp satayım dedim benim elimi atmamdan 2 gün sonra sanki çok satış yapıyormuşum gibi birde youtube kıyımları oldu herkes youtube adsense ödeme yapmıyor diye işi gücü bıraktı bırakmayanlarda zaten benle çalışmıyor yıllardır farklı kişilerden kanal alıyorlardı.

enson yaklaşık 1 sene önce özgün kanal açayım bari diye borç harç para toplayıp bir şeyler malzemeler kameralar aldım ama daha 1 ayını doldurmadan hem kanal tutmadığı için hem sermayem yeterli olmadığından hemde eve para sokabilmek için aldığım malzemeleri satmak zorunda kaldım bu arada sırf gönül meseleleri şuanki durumuma göre çok lüks geldiği için parasızlık işsizlik yüzünden kaç yıldır ciddi bir ilişki bile yaşayamadığımı söylemiyorum.

evet arkadaşlar bugün ilk defa Allah'a yalvardım Allahım al canımı artık dayanamıyorum gücüm yetmiyor diye okuyanlar az olur bilirim iyi kötü forumun nelerden hoşlanıp nelere burun kıvırdığını sadece anlatmak istedim belki benim yaşadığım hayatı yaşamaz ders çıkarırsınız diye tavsiyem ne mi onlarıda söylim.

1- Hiç bir genç kardeşim sosyal medya youtube gibi yerlerden para kazanabilmek için ne okullarını ne işlerini aksatmasınlar
2- Hiç bir abim veya yaşıtım arkadaşım buradan gelecek paraya garanti gözle bakmasınlar veya nasılsa kazanıyoruz bir ay almasak öteki ay misliyle geliyor diyip işlerini bırakmasınlar
3- Herkese sakın burası veya burası dışında bir gelire güvenip kredi kartı kredi gibi şeylere fazla yüklenmeyin mümkünse hiç kullanmayın

5-6 dklık bir yazı ile gözlerinizi yordum kusuruma bakmayın Allaha emanet olun

Öncelikle Babana Allah Şifa Versin
bende aynı durumdayım ama diyorsunya bu paraya güvenmeyin falan insan bi kere balın tadını aldımı şekeri beğenmiyor yt den sonra işe gir çık gir çık
bende kısaca kendi yaşadıklarımı anlatayım askere gittim askerde ne hikmetse güsel para geliyordu bi kaç kuruş biriktirdim askerlik bitsin 4 kolla sarılacam falan diyordum hep hayal kuruyordum askerlik bitince neler neler yapıcam diye sonra askerlik 1.5 ay kaldı hava değişimine gittim 1 ay hava değişimi yaptım o 1 ay içinde araba mı alsam işyerimi açsam falan derken kusenim kafama girdi birikimimin %50 siyle beraber araba alıp iş yapacaktık planımısı yaptık parayı verdim o gün bugündür kusenimden 5 kuruş geri gelmedi anca konuşuyo pesevenk :( neyse Ağustos 12 de askerlik bitti o saman quis falan partnerler kapanana ödeme yok falan diyordu resmen kaos gibi bişey olmuştu herkes diyodu eylülü bekleyin bekledik bi gelişme yok neyse ağustostan ocak ayına kadar boş boş duruyordum ve birikimimi harcıyordum ocakta blogspot işleriyle başladım tekrar sonra daily sonra youtube de ki eski kanallarımı buldum 3-5 bişeyler kasandımda daha ödeme alamadım öylece bekliyorum
hakkımısda hayırlısı hocam keşke biri olsada elimisden tutsa duacısı olurdum :o

Yapacağın en güzel şey sıfırdan bir hayata başlamak olur. 25 yaş çok geç bir yaş değil, en doğrusunu Allah bilir ama ortalama daha 50 senelik ömrün var. İleride yükselebileceğin biraz da sevebileceğin bir işe girmen en doğrusu olur, elektrikçi, bilgisayar tamircisi vs.(örnek olsun diye ilk aklıma geleni söyledim, bir sürü meslek var) işi kapıp ilerleyebileceğin bir meslek seç, gidip reyon görevlisi olma. Eline biraz para geçerse 2 veya 4 yıllık çalıştığın bölümle ilgili bir 2.öğretim de kazanıp hem çalışıp hem okur kendini geliştirirsin.

Şunu unutma şu an diptesin ve hayatının devamında bundan daha kötü şeyler yaşamayacaksın. Zamana bırak. Emin ol bir gün hayatının zirvesine ulaşacaksın.

Öncelikle Babana Allah Şifa Versin
bende aynı durumdayım ama diyorsunya bu paraya güvenmeyin falan bende kısaca kendi yaşadıklarımı anlatayım askere gittim askerde ne hikmetse güsel para geliyordu bi kaç kuruş biriktirdim askerlik bitsin 4 kolla sarılacam falan diyordum hep hayal kuruyordum askerlik bitince neler neler yapıcam diye sonra askerlik 1.5 ay kaldı hava değişimine gittim 1 ay hava değişimi yaptım o 1 ay içinde araba mı alsam işyerimi açsam falan derken kusenim kafama girdi birikimimin %50 siyle beraber araba alıp iş yapacaktık planımısı yaptık parayı verdim o gün bugündür kusenimden 5 kuruş geri gelmedi anca konuşuyo pesevenk :( neyse Ağustos 12 de askerlik bitti o saman quis falan partnerler kapanana ödeme yok falan diyordu resmen kaos gibi bişey olmuştu herkes diyodu eylülü bekleyin bekledik bi gelişme yok neyse ağustostan ocak ayına kadar boş boş duruyordum ve birikimimi harcıyordum ocakta blogspot işleriyle başladım tekrar sonra daily sonra youtube de ki eski kanallarımı buldum 3-5 bişeyler kasandımda daha ödeme alamadım öylece bekliyorum
hakkımısda hayırlısı hocam keşke biri olsada elimisden tutsa duacısı olurdum :o
sanada çok geçmiş olsun hocam valla yazıyı yazdım utandım bu kadar eski tanıdık nickleri görünce tekrar isim olarak tanımasamda bir çok arkadaşı nickten ötürü tanıyorum bir çoğuda beni tanır heralde ama bilmiyorum ya valla çok zor bir şey ben iş bulamıyorum ya en çok o zoruma gidiyor ne netten ne evden maaşlı iş bulamıyorum

[MENTION=13074]mixnewss[/MENTION] [MENTION=13885]WaDa[/MENTION] skype adresimi yazdım hocam pm'den eklerseniz elimden geldiğinde yardımcı olurum .

Hocam her başarılı insan hayatı boyunca en az 1 kere dibi görmüştür tecrübe ile sabit. Belki sana klasik gelecek ama elin ayağın gözün kulağın sağlam ise şükür et hocam Allah dan ölümü isteyeceğene bu mübarek günler kıl 2 rekat şükür namazı sığın Allaha kendini ona bırak emin ol çıkış yolu bulacaksın hocam

---------- Spam Engelliyici 18:31 ---------- Önceki Mesaj 18:29 ----------

[MENTION=13074]mixnewss[/MENTION] [MENTION=13885]WaDa[/MENTION] skype adresimi yazdım hocam pm'den eklerseniz elimden geldiğinde yardımcı olurum .

Bana da veririmisn skype hocam belki benim çıkışımda siziniz:):)

Orçun kardeşim sıkma bu kadar canını sen hayırlı evlatsın anne ve hasta babana bakıyorsun elimde iş olsa yardımcı olmak isterdim sana tavsiyem şu adreslerden başvurunu yap en azından olursa asgari ücret alırdın akşamlarıda kanal yapardın youtube biliyorsunki diger internet işlerinden daha kazançlı ödemeleri geç olsada şans sanada gülerdi belki :/ Allah yardım etsin kardeşim ne denirki

Bim A.Ş.
A 101 - Hoşgeldiniz
UCZ
Teknosa Alışveriş Sitesi - Herkes İçin Teknoloji
Kariyer Fırsatları
İş Olanakları
Sürat Kargo

bunları bulabildim istersen bunlarıda inceleyip başvur
buldukça yazarım konuya istedigin il istanbulmu ve hangi yaka istanbul ise

[MENTION=13074]mixnewss[/MENTION] Hocam yazının hepsini okudum bu konuya içimi dökmeyeceğim aksam geldiğimde skypedan sohbet eder dertleşiriz .

Orçun kardeşim sıkma bu kadar canını sen hayırlı evlatsın anne ve hasta babana bakıyorsun elimde iş olsa yardımcı olmak isterdim sana tavsiyem şu adreslerden başvurunu yap en azından olursa asgari ücret alırdın akşamlarıda kanal yapardın youtube biliyorsunki diger internet işlerinden daha kazançlı ödemeleri geç olsada şans sanada gülerdi belki :/ Allah yardım etsin kardeşim ne denirki

Bim A.Ş.
A 101 - Hoşgeldiniz
UCZ
Teknosa Alışveriş Sitesi - Herkes İçin Teknoloji
Kariyer Fırsatları
İş Olanakları
Sürat Kargo

bunları bulabildim istersen bunlarıda inceleyip başvur
buldukça yazarım konuya istedigin il istanbulmu ve hangi yaka istanbul ise
canerim çok saol tşk ederim istanbul avrupa yakası arıyorum evet

Dünya daki en zengin 100 kişinin zekat verirse dünya da yoksulluğun ortadan kalkacağını biliyor muydunuz?

Allah yardımcınız olsun...

Çok üzüldüm geçmiş olsun umarım en kısa zamanda herkesin yüzü güler. Madem böyle bir yazıyla karşılaştım ben de benim başımdan geçen olayları anlatayım.

Ben de bu işle 2013 civarında karşılaştım. İlk başta bu siteye kaydoldum o zamanlar 15 yaşındaydım ablam üniversite okuyordu babamın dudak uçuklatacak borçları vardı. Forumdan her şeyi öğrendim ilk zamanlarımı sadece okuyarak geçirdim. Daha sonra videoyap bot aldım. Kanallar vs. Derken makale yazarak kazandığım 100 lirayı bu işe verdim.

Tabi o zamanlar 5-6 kanal açtım içini saçma sapan bilinçsizce doldurdum. Sonra mal gibi neden kazanamıyorum dedim. 100 lira verdim 3 ay boyunca aç gözlülüğümden dolayı kolaydan kazanmak istediğim için bilinçsizce yt üzerine çalışıp 50 tl bile kazanamadım. Bile diyorum çünkü ilk toplu kıyım o zaman olmuştu site kan ağlıyordu o parayı da alamadım. Gerçi alsam da bişey değişmeyecekti.

Aradan zaman geçti tekrar youtube'a bakiyim dedim o arada babam yıllardır çalıştığı işinden haksızlığa gelemediği için ayrıldı. Bi baktım herkes quiz falan konuşuyor birkaç kanal açtım bu sefer güzel bir gelir sabitlemiştim. Tam ilk ödememi alacaktım ki bir darbede kapanan kanalların ödenmeme dalgasından geldi. :D güler misin ağlar mısın.

Zaten arada aileme bahsediyodum. Az da olsa internetten para kazanacağımı, onlara yardım etmeye çalışacağımı söylüyordum. Direk bana mafyalar falan seni kaçırırlar dolandırırlar haberlerde her gün görüyoruz gibi şeyler söylediler. Oysa ki kendim için değil babamın borçları için bu işlerle uğraşıyordum

Yine ara verdim bu sefer bir site açmaya karar verdim. İlk 2 ay acemi olduğum için siteyi geliştirme adına pek bir şey yapmadım.

Peki bu geçen süre zarfında neler mi oldu? Herkes benim sadece harcayan, bilgisayar başında vakit öldüren bir çocuk olduğumu söylemeye başladı. Ben zaten diğer gençler gibi aileme yük olduğumu düşünmüyordum ama yine de biraz daha dikkat etmeye çalıştım. 1 liralık masrafı bile düşündüm.

Okul harçlığımı harcamadım gece babam uyurken geri cebine koydum. Akrabalardan harçlık aldım babamdan gizli yine onun cüzdanına koydum. Hafta sonları gitar dersi verdim aldığım parayı annemin cüzdanına ondan habersiz koydum. Haftasonu gitar dersi veriyordum insanlar dışarda zaman öldürdüğünü düşünüyorlardı.

Yaşadığım tanık olduğum birçok olay gece hüngür hünhür ağlamama sebep oldu. Artık son haftalarda bir karara vardım. Önümüzdeki sene gireceğim üniversite sınavına yoğun bir tempoyla hazırlanacağım. Bütün internetten gelir elde etme projelerimi bir kenara attım.

Sadece bir sitem ve hazırlanmaya tutunduğum bir üniversite sınavı kaldı. Borçlar falan hala devam ediyor belki ama boşa kulaç atmaktansa sınava çalışmanın daha iyi bir karar olacağını düşündüm.

En azından artık geceleri rahat yatabiliyorum. Maalesef bizim ortak kaderimiz bu sanırım. Hepimiz böyle sorunlar içerisinde yüzüyoruz ve paylaşacak kimsemiz yok.

Umarım en kısa zamanda senin, benim ve bizim gibi insanların bu tip problemleri çözülür. Telefondan yazdım hata olabilir okuduğunuz için teşekkür ederim.

Çok üzüldüm geçmiş olsun umarım en kısa zamanda herkesin yüzü güler. Madem böyle bir yazıyla karşılaştım ben de benim başımdan geçen olayları anlatayım.

Ben de bu işle 2013 civarında karşılaştım. İlk başta bu siteye kaydoldum o zamanlar 15 yaşındaydım ablam üniversite okuyordu babamın dudak uçuklatacak borçları vardı. Forumdan her şeyi öğrendim ilk zamanlarımı sadece okuyarak geçirdim. Daha sonra videoyap bot aldım. Kanallar vs. Derken makale yazarak kazandığım 100 lirayı bu işe verdim.

Tabi o zamanlar 5-6 kanal açtım içini saçma sapan bilinçsizce doldurdum. Sonra mal gibi neden kazanamıyorum dedim. 100 lira verdim 3 ay boyunca aç gözlülüğümden dolayı kolaydan kazanmak istediğim için bilinçsizce yt üzerine çalışıp 50 tl bile kazanamadım. Bile diyorum çünkü ilk toplu kıyım o zaman olmuştu site kan ağlıyordu o parayı da alamadım. Gerçi alsam da bişey değişmeyecekti.

Aradan zaman geçti tekrar youtube'a bakiyim dedim o arada babam yıllardır çalıştığı işinden haksızlığa gelemediği için ayrıldı. Bi baktım herkes quiz falan konuşuyor birkaç kanal açtım bu sefer güzel bir gelir sabitlemiştim. Tam ilk ödememi alacaktım ki bir darbede kapanan kanalların ödenmeme dalgasından geldi. :D güler misin ağlar mısın.

Zaten arada aileme bahsediyodum. Az da olsa internetten para kazanacağımı, onlara yardım etmeye çalışacağımı söylüyordum. Direk bana mafyalar falan seni kaçırırlar dolandırırlar haberlerde her gün görüyoruz gibi şeyler söylediler. Oysa ki kendim için değil babamın borçları için bu işlerle uğraşıyordum

Yine ara verdim bu sefer bir site açmaya karar verdim. İlk 2 ay acemi olduğum için siteyi geliştirme adına pek bir şey yapmadım.

Peki bu geçen süre zarfında neler mi oldu? Herkes benim sadece harcayan, bilgisayar başında vakit öldüren bir çocuk olduğumu söylemeye başladı. Ben zaten diğer gençler gibi aileme yük olduğumu düşünmüyordum ama yine de biraz daha dikkat etmeye çalıştım. 1 liralık masrafı bile düşündüm.

Okul harçlığımı harcamadım gece babam uyurken geri cebine koydum. Akrabalardan harçlık aldım babamdan gizli yine onun cüzdanına koydum. Hafta sonları gitar dersi verdim aldığım parayı annemin cüzdanına ondan habersiz koydum. Haftasonu gitar dersi veriyordum insanlar dışarda zaman öldürdüğünü düşünüyorlardı.

Yaşadığım tanık olduğum birçok olay gece hüngür hünhür ağlamama sebep oldu. Artık son haftalarda bir karara vardım. Önümüzdeki sene gireceğim üniversite sınavına yoğun bir tempoyla hazırlanacağım. Bütün internetten gelir elde etme projelerimi bir kenara attım.

Sadece bir sitem ve hazırlanmaya tutunduğum bir üniversite sınavı kaldı. Borçlar falan hala devam ediyor belki ama boşa kulaç atmaktansa sınava çalışmanın daha iyi bir karar olacağını düşündüm.

En azından artık geceleri rahat yatabiliyorum. Maalesef bizim ortak kaderimiz bu sanırım. Hepimiz böyle sorunlar içerisinde yüzüyoruz ve paylaşacak kimsemiz yok.

Umarım en kısa zamanda senin, benim ve bizim gibi insanların bu tip problemleri çözülür. Telefondan yazdım hata olabilir okuduğunuz için teşekkür ederim.

inşallah herşey gönlünce olur kardeşim bende kpss sınavına gireceğim bakalım neler olacak ama daha çok zaman var

dünyadaki tüm serveti toplayın yarısını 60 kişiye diğer yarısını geri kalanlara dağıtın işte böyle adaletsiz bi dünyada yaşıyoruz

Canım Kardeşim ,hep önümüze bakarsak mutlu olmamız çok zor ara da arkamıza da bakmak lazım . Mutlaka ama mutlaka bizden çok kötü durumda olanlar vardır . Acısı dayanılmayacak , imtihanları çok ağır insanlar var . Allah cümlemizin yardımcısı olsun .
Allah tüm hastalara şifa , borçlulara ödeme kolaylıgı versin.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri