Ön Çapraz Bağ Ameliyatı Oldum

hilikkan

Kayıtlı Üye
Halı sahada hava topundan inerken ön çapraz bağlarım koptu menisküslerim yırtıldı bu yüzden 29 Eylül'de 2,5 saat süren atroskopik bir ameliyat geçirdim.Şu an koltuk değnekleriyle idare ediyorum.Spor yaparken mümkün olduğunca maçlardan önce ısınmaya dikkat edin arkadaşlar bu konuda sorusu olan varsa cevaplayabilirim.
12107985_483678991792916_5793401829715633994_n.jpg

AMELİYAT
Ameliyat zor bir ameliyat değil atroskopik olarak yapılıyor yani dizde ufak delikler ve kesiler açılıyor buralardan içeri kamera sokularak yapılıyor açık ameliyata göre hem daha güvenli hemde daha pratik.

İşin önemli olan kısmı ameliyat sonrası ilk başta açı ayarlı dizlik veriyorlar alçı gibi düşünebilirsin bunu ama dereceleri var örneğin ameliyattan çıktığında ilk 1 hafta 0 dereceye ayarlı yani alçı gibi sabit daha sonra gittikçe dereceler artıyor doktor tavsiyesi ile 30,45,90,105 diye gidiyor.45 dereceye kadar çift koltuk değneği kullandım ben daha sonra teke indirdi doktor şimdi 2 hafta sonra felan tek değneğide bırakıp ameliyat olan yere tam yük vereceğim.

Ameliyat sonrası belirli hareketler var alt ve üst kas grubunu çalıştırmak için bunları yaptığın sürece ve fizik tedaviye gittiğin sürece hiçbir sıkıntı olmaz rahat rahat olabilirsin ameliyatı.

Sonuç olarak gayet iyi hissediyorum dizinde ara sıra dönme böyle ani acı felan hissediyormusun bilmiyorum bu durum benim psikolojimi mahvetmişti çok şükür kurtuldum o histen.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. 2 defa ön çapraz bağ ameliyatı geçiren bir olarakdan fizik tedavi ve güçlendirme hareketlerini düzenli ve aksatmadan yapmanızı tavsiye ederim eski sağlığınıza dönmeniz için gerçekten çok önemli.

geçmiş olsun hocam sporun zararları işte bunlar sırf bu yüzden spor yapmıyorum :)

Geçmiş olsun. 2 defa ön çapraz bağ ameliyatı geçiren bir olarakdan fizik tedavi ve güçlendirme hareketlerini düzenli ve aksatmadan yapmanızı tavsiye ederim eski sağlığınıza dönmeniz için gerçekten çok önemli.

Aynen hocam yapıyorum sizde biliyorsunuzdur bu ameliyat sonucunda alt ve üst kas grubu ilginç bir şekilde eriyor şu an sol baldırım sağ baldırımdan baya ince kaslar kaybolmuş o yüzden hareketleri yapıp güçlendirmek önemli

---------- Spam Engelliyici 18:05 ---------- Önceki Mesaj 18:04 ----------

geçmiş olsun hocam sporun zararları işte bunlar sırf bu yüzden spor yapmıyorum :)

Haha yok hocam spor iyidirde futbolu artık bende bıraktım ama fitnessa vücut geliştirmeye devam edicem ayağım bi düzelsin.

---------- Spam Engelliyici 18:05 ---------- Önceki Mesaj 18:05 ----------

Geçmiş olsun ,Allah şifa versin hocam ,desene Sezonu kapattın

Ömür boyu kapattım hocam bu sıkıntıları çeken bilir gerek yok artık futbolu bıraktım.Onun yerine fitness ve vücut geliştirmeye devam edicem.

---------- Spam Engelliyici 18:06 ---------- Önceki Mesaj 18:05 ----------

geçmiş olsun koca yürekli adam

Saolun hocam koca yürekli adam nedir Galatasaraylı mısınız ? :D

yok hocam sakatlık diyince akla gelen ilk takımın taraftarıyım hani sakatlık nedir mustafa pektemek sayesinde en iyi biz biliriz

yok hocam sakatlık diyince akla gelen ilk takımın taraftarıyım hani sakatlık nedir mustafa pektemek sayesinde en iyi biz biliriz

haha doğru hocam zaten bu fotoğrafı facebookta paylaşırken mustafa pektemek etiketiyle paylaşmıştım :D sizde sakat çookk

Hocam merak ettim beşiktaşlı mısın

E5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin kardeşim.
Forum en güzel yanı da bu bence, Birbirimizin üzüntüsüne üzülüp birbirimizin sevincine ortak oluyoruz. İyi ki varsınız kardeşlerim ve abilerim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri