Önerilenlerde Kalma Mantığı Nedir?

cosgunum

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar başlıktan da anlaşıldığı gibi benim sorunum önerilenlere çıkan bir videonun orada tutunamaması ile ilgili. 60K aboneli özgün bir kanalım var. İçerisinde daha 1,5 yıl kadar önceden hareketlenmiş ve 5-10 Milyon izlenmiş videolarım da bulunmakta. Fakat o zamanlar bir video harekete geçtiği zaman aylarca hareketini korurdu ve bu da kanal kazancına olumlu yansırdı. Kanalıma düzenli bir şekilde video yüklemeye devam ediyorum. Ay içerisinde duruma göre 3-5 videom önerilenlere düşüyor ve özellikle 1 gün boyunca iyi izlenim alıyor. Fakat ne hikmetse özellikle son 5-6 aydır önerilenlere giren videolarım yaklaşık tam tamına 24 saat izlendikten sonra birden bire bıçak gibi kesiliyor, izlenimler sıfıra düşüyor. Sanki millet yer yarılıyor içine giriyor. Bunun için denemediğim yöntem kalmadı. Videoların kalitesini her seferinde arttırmaya çalışıyorum. Örneğin aşağıda resmini de paylaşacağım gibi en son videomda da durum aynı. Like , Dislike, yorum deseniz resimden de anlaşılacağı gibi tatmin edici düzeyde. Yorumlara elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum. Bilmiyorum bu işin mantığı nedir? Kafayı yemek üzereyim. Dolayısıyla bu durumda mehter takımı gibi bir ileri iki geri, kazançlar tatmin edici olmuyor...Fikirlerinize ihtiyacım var. Belki aynı durumu yaşayan başka arkadaşların da işine yarayabilir. Teşekkürler.

9dyNQ5.png

Aynısı Türkçe Özgün 20k aboneli çocuk kanalımda da yaşanıyor. Bazı attığım videolar 1 günde 150 bin izlenebiliyorken ondan sonraki gün atılan video günde 30 bini geçemiyor. Bazı videolar tutunuyor önerilenlerde uzun bir süre, bazıları çıkmıyor bile. Rakibim videolara etiket koymadan ve alakasız açıklamalarla önerilenlerde daha üst sıralarda çıkıp her videosunu 200 bin izletiyor. Yani kısacası "Nasıl çıkacağım önerilenlere?", "Şöyle yapsam çıkar mıyım?" diye düşünmeden bu işi yapanları nedense hep en üst sıralarda gördüm deneyimlediğim kadarıyla. Elbette kategoriden kategoriye fark ettiği kanaatindeyim. Ben de sizin gibi bu önerilen, anasayfa işine kafa yormuş birisiyim dilerseniz ortada güzel bir beyin fırtınası gerçekleşir.

Son düzenleme:
bende de benzer bir sorun var. bıraktım artık calışmayı. rakipler takır takır üste çıkıyor ben sadece izliyorum... kesin hile var ...

izlenme satın almak işe yarıyor mu acaba eskisi gibi

Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın benim bu başlık altında esas merak ettiğim önerilenlere çıkma olayı değil...Çünkü o çok tartışıldı forumda ve anladığım kadarıyla bir çok faktörün aynı anda bir araya gelmesi ile gerçekleşen bir olay...Haaaa tabiki ola ki konu içerisinde önerilenlere çıkma ile ilgili değerli görüş / fikir bildiren olursa seve seve yararlanmaya hazırım...Ama benim bahsettiğim şu ister kanalın yapısından deyin ister farkında olmadan yukarıdaki bir çok faktörü tesadüfen bir araya getirdiğimden, ayda 3-5 videom önerilenlere çıkıyor...Benim derdim burada daha uzun kalabilmek için videonun hangi özelliklerinin etkili olduğudur...Paylaştığım örnek resimde de görüldüğü gibi İzlenim sayısı , Like, Dislike, yorum yeterli gelmiyor..

Hocam videoda kalma süresi düşük mü ? Yoksa önerilenlere çıktığı ilk anlarda iyi sonradan düşüyor mu süre ? Bunun büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.

bu ısın yorumu begenısı favorısı calma lıstesı paylasımı vsvs bıton ısı var..kımın organık kımı ınorganık oluyor oldurtuyor.
bu sayede onerılenda sagda cıkıyor vıdeolarımız..
benım bazı kanallarımdakı vıdeolar %90 onerılenden gelıyor ızlenımı ama ne bısey yaptım nede aldım..kendılıgınden bazen tutuyor tutmasıyla sosyallesmesı bırarada oluyor ve onerılenlerde duruyor..

Hocam videoda kalma süresi düşük mü ? Yoksa önerilenlere çıktığı ilk anlarda iyi sonradan düşüyor mu süre ? Bunun büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.

Aslında bunu bende düşündüm ve bugün bir araştırma yaptım bu konuyla ilgili...Benim geçmişte izlenen ve 1-1,5 gün içerisinde birden duran videolarıma baktığımda izlenme süresinin yüzdelik oranlarının %35-45 arasında değiştiğini gördüm. Dedim ki kendi kendime %50 mi baz alınıyor acaba...Aynı kategoriden çok izlenen videolara girdim, önerilenler kısmında milyonu geçmiş, hatta daha fazla izlenmiş videoları vidIQ eklentisi ile incelediğimde %30 un bile altında olan videoların 3-5 günde 10 Milyonları devirdiğini gördüm...Haa incelemem sonucunda şu kanıya vardım. Çoğunluk %50 nin üzerinde o kesin ama tek başına etken değil...Başka parametreler de var...

Hocam buna bircok etken var. Bunu kesin ve net olarak kestirmeniz imkansiz. Sizin önünüzde dediginiz kisiler buna takilmayip icerigini gelistirmeye daha ilgi cekici seyler yapmaya calisiyordur. Youtube sürekli algoritma sistemini degistiriyor, kategori de ayriyetten sürekli kendi kendine degisiklikler gösteriyor. Sadece sizde degil neredeyse herkes de durum böyle.

Neden sürekli güncel videolar yüklenirken eski videolar önerilenlerde kalsin ki?

önerilenin çoğu şeyle alakası yok .milyoluk videom önerilenden bir anda 1 k hite düştü.2 hafta sonra tekrardan aynı video önerilene girdi.yani extra taktik yöntem paralar saçmaay gerek yok hocam ellemeyin videoyu yine girer önerilenlere
dipnot:tek kanal değil birden fazla kanalla tecrübe ettim bunu

Hocam önerilenlerden gelen izleyici kitlesi 3-5 videodan mı geliyor yoksa onlarca videodan mı geliyor ? Eğer az videodan geliyorsa belik de sizin videonuzu öneren videolar da önerilenlerden düşüyordur veya bir şekilde izlenmeleri duruyordur onların hiti düşünce sizinkide düşüyordur

Önerilende sürekli durmanın yanısıra yeni videolarınızın sıklıkla önerilene girmesi daha iyi diye düşünüyorum. Çok takılmayın bence

Hocam önerilenlerden gelen izleyici kitlesi 3-5 videodan mı geliyor yoksa onlarca videodan mı geliyor ? Eğer az videodan geliyorsa belik de sizin videonuzu öneren videolar da önerilenlerden düşüyordur veya bir şekilde izlenmeleri duruyordur onların hiti düşünce sizinkide düşüyordur
Valla hocam şimdi detaylı inceleme yaptım özellikle yoğun izlenimler en az 30 farklı videodan gelmiş. Teşekkür ederim mantıklı bir bakış açısı daha kazanmamı sağladığınız için...
Önerilende sürekli durmanın yanısıra yeni videolarınızın sıklıkla önerilene girmesi daha iyi diye düşünüyorum. Çok takılmayın bence
Sıklıkla giriyor olsa dediğiniz doğru ama ayda 3-5 kere denk gelip 1 gün sonra durması pek tatmin edici olmuyor maalesef...Kanalın potansiyelinin çok daha yukarılarda olması gerektiğini düşünüyorum..Benzer kanalların aynı tarz videoları 1 hafta içerisinde 10 milyon gibi rakamlara ulaşıyorsa bir yerlerde bir şeyleri eksik yaptığım için elimdeki fırsatı kaçırdığımı düşünmekteyim...İşte neyi atlıyorum o çok önemli burada...Yorumunuz için teşekkürler bu arada...

Valla hocam şimdi detaylı inceleme yaptım özellikle yoğun izlenimler en az 30 farklı videodan gelmiş. Teşekkür ederim mantıklı bir bakış açısı daha kazanmamı sağladığınız için...

Sıklıkla giriyor olsa dediğiniz doğru ama ayda 3-5 kere denk gelip 1 gün sonra durması pek tatmin edici olmuyor maalesef...Kanalın potansiyelinin çok daha yukarılarda olması gerektiğini düşünüyorum..Benzer kanalların aynı tarz videoları 1 hafta içerisinde 10 milyon gibi rakamlara ulaşıyorsa bir yerlerde bir şeyleri eksik yaptığım için elimdeki fırsatı kaçırdığımı düşünmekteyim...İşte neyi atlıyorum o çok önemli burada...Yorumunuz için teşekkürler bu arada...

Günde kaç video atıyorsunuz

[MENTION=8503]okansubas[/MENTION] , Genellikle 1 video videonun içeriğine göre 2-3 ü bulduğu da oluyor.

Son düzenleme:
Valla benimde aylardır ilgilenmediğim bir kanalım vardı. Geçen hafta bir bakayım dedim ve 4 videomun patlama yaşadığını özellikle birinin birçok kaliteli videoların önerilenlerine girdiğini farkettim. Saatlik 15-20k izlenim alıyordu o video. Günlük 2-3tl bırakan kanal bir anda 3 haneli bırakmaya başladı. Sonra dedim kanalla ilgilenmedim böyle olmuş biraz ilgileneyim dedim, yorumlara yanıt verdim, benzer videoları izleyip like verdim, oynatma listelerimi güncelledim falan derken ilgilenmeye başladığım kanal bir anda düşüşe geçti ve toplam 200 izlenimi zor görüyor :) bana kalırsa bu işin bir sistemi falan yok varsa da pek sağlıklı çalışmıyor

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri