Onlar kaç ayda alıyor, biz kaç ayda? Sonuç şaşırtıcı (:

fakire şükretmeyi öğret ki zenginin düzeni bozulmasın demişler diye biri yorum atmış gerçekten insan hayret ediyor, üzülüyor bu nasıl bir düzen böyle

Ben Almanyada yasayan biri olarak söylüyorum. Avrupa Türkiyeyi kiskaniyor :D

yavvvvvv fiat'a binsinler , baggsana heryer araba dolu , avmler full çekiyyy. neremiz fakir hep ameriga oyunu bunlar . yav gardaşım supergucuz biz inanma bor diyorum bor , bor üretiyozzzzzzzzz. allam hukumettn razı olsunnnnnnn

benım sokağımda 1 tane araba yoktu. şimdi arabadan geçilmiyor. ayrıca toronto da yaşamış biri olarak ta söyliyeyim öyle herşey toz pembe değil. yok 15 bin dolarmış araba yok şöyleymiş kaç kere araba aldınız ordan. liste fiyatı ile satın alırken ki fiyat bir mi sanıyorsunuz. aylık 400 dolardan aşşa insurance mı var sanıyorsunuz

benım sokağımda 1 tane araba yoktu. şimdi arabadan geçilmiyor. ayrıca toronto da yaşamış biri olarak ta söyliyeyim öyle herşey toz pembe değil. yok 15 bin dolarmış araba yok şöyleymiş kaç kere araba aldınız ordan. liste fiyatı ile satın alırken ki fiyat bir mi sanıyorsunuz. aylık 400 dolardan aşşa insurance mı var sanıyorsunuz

iyi en azından ölçüyü avmlerden sokağa çekebilmişiz =)

zaten ölçü birimi olarak senin sokağın ve gözlerini baz alıyoruz

veri ve rakamları bak bakalım satış adetlerine? Niye o zaman amerikanlar ve avrupalılar eski araçlara biniyor hikayesi de başkası yazar zaten.

ayrıca adam zaten vergi oranlarını eklemiş :D nasıl savunacağınızı şaşırıyorsunuz da neyi savunduğunuzu ben anlamakta güçlük çekiyorum

[MENTION=14495]HJC[/MENTION] hacı konuya gel de ingiltereyi az anlat. Burada 35 bin tl ye olan araba orada 1500£ sterlin olduğunu söyle anlat . Anlat bir şeyler :)

neresini kıskanıyor hocam :D

Saka bir yana hocam ülkemizde durumlar kötü.
Bende bir analiz yapayim.

- Almanya trafikteki arac sayisi: 46 milyon. Türkiye de 20 milyon.
- Almanya nüfusu 83 milyon. Türkiye de 80 milyon.
- Almanya yüz ölcümü 357.376 km kare. Türkiye de 783.562.

Simdi bu verilere göre Türkiyenin topraklari Almanyanin 2 katindan fazla. Almanyadaki trafikte araba sayisi Türkiyeden 2 kat fazla. Nüfus esit.
Ama Türkiyede cok fazla arac var sürekli trafik var. Bunun nedeni insanlarin ayni yere yigilmasi. Neden sürekli zaten yerlesim olan yerlere yeni yapilar yapipta insanlari dolduruyorlar ki. Nedeni basit yeni yol ve yerlesim yapmak cok pahali da ondan :)

Madem orasi kötü gelsenize türkiyeye, adam 25 bin euroya audi a6 aliyor burdaki fiyatina bakin isterseniz bide daha savunuyorlar

yavvvvvv fiat'a binsinler , baggsana heryer araba dolu , avmler full çekiyyy. neremiz fakir hep ameriga oyunu bunlar . yav gardaşım supergucuz biz inanma bor diyorum bor , bor üretiyozzzzzzzzz. allam hukumettn razı olsunnnnnnn

amin!!!!!!!

Grubetçilerden de olumsuz yanıtlar gelmiş.
Ben şunu anladım ABD ve Almanya bizi gısganıyo egonomide çok eyyi.
:D

İnsanlar diyorki burda da yaşam zor, bizde diyoruz o zaman gelip TR'de yaşayın madem orasıda zor o zaman hemen yan çiziyorlar mırın kırın ediyorlar.
Gel gurbetçi kardeşim vatan hasreti çekme gel burda yaşa madem orasıda kötü.
Niye elin yabancı gavur memleketlerinde yaşıyorsunki?

Artık gurbetçilerin sıktığı palavralara kimse inanmıyor, çünkü internet denen şey, herşeyin nerde ne olduğunu gözümüze soka soka bize gösteriyor.
Eskiden şöyle geyikler dönerdi Almancı gurbetçilerden, halinize şükredin Alamanya'da taneylen alıyoz Meyve-Sebyezi 1 tane meyve bilmem kaç MARK o zamanın parasıyla yazıyorum.
Yurdum insanıda hemen yiyordu bunu tabi.

Ama artık kimse gurbetçilerin söylediği klasik yalanlara inanmıyor.
ABD'de 8-10k'ya satılan Chevrolet araçlar TR'Deki fiyatları 80-150bin arası değişiyor.
Abd kötüyse yaşam zorsa alalım sizi TR'ye durmayın oralarda gurbetçi kardeşlerim.

Çok değil 2-3 sene öncesine kadar fantastik arkadaşlar Almanya ekonomisinin bittiğini yayıyordu. Ya nasıl ilginç egolar bunlar. Haberin birinde volkswageni satın alacağımız gibi bir şey çıkmış altındaki yorumları okuyup okuyup gülersiniz. Kafalar çok iyi ne içiyorlar ne yiyorlar bilemiyoruz ama bu kafalara ulaşmak kolay olmasa gerek en başta kafa olmamalı sanırım :)

Grubetçilerden de olumsuz yanıtlar gelmiş.
Ben şunu anladım ABD ve Almanya bizi gısganıyo egonomide çok eyyi.

İnsanlar diyorki burda da yaşam zor, bizde diyoruz o zaman gelip TR'de yaşayın madem orasıda zor o zaman hemen yan çiziyorlar mırın kırın ediyorlar.
Gel gurbetçi kardeşim vatan hasreti çekme gel burda yaşa madem orasıda kötü.
Niye elin yabancı gavur memleketlerinde yaşıyorsunki?

Artık gurbetçilerin sıktığı palavralara kimse inanmıyor, çünkü internet denen şey, herşeyin nerde ne olduğunu gözümüze soka soka bize gösteriyor.
Eskiden şöyle geyikler dönerdi Almancı gurbetçilerden, halinize şükredin Alamanya'da taneylen alıyoz Meyve-Sebyezi 1 tane meyve bilmem kaç MARK o zamanın parasıyla yazıyorum.
Yurdum insanıda hemen yiyordu bunu tabi.

Ama artık kimse gurbetçilerin söylediği klasik yalanlara inanmıyor.
ABD'de 8-10k'ya satılan Chevrolet araçlar TR'Deki fiyatları 80-150bin arası değişiyor.
Abd kötüyse yaşam zorsa alalım sizi TR'ye durmayın oralarda gurbetçi kardeşlerim.

Hocam ben Türkiye de dogdum ve yaklasik 6-7 senedir Almanya da yasiyorum. Onu diyen gurbetciler hayatinda Türkiye'de yasamamis. Sadece cebindeki parayla yaz dan yaz a Türkiye'ye tatil yapmaya giden gurbetciler :D Tatile gidersen tabi hersey sana güzel gelir degil mi?

Arada daglar kadar fark var ben bunu acik acik söyleyebilirim. Ben Almanya da yasiyorum Mercedes kullaniyorum. Her istedigimi rahatlikla yiyebiliyorum. En iyi kuzu, dana eti en pahali yerleri kilosu 5-10€ arasinda. Et döner 3€. Dieselin fiyati 1.08€. 70m karelik evde kiradayim 3 oda kirasi aylik elektrik, isinma, su herseyi icinde 800€ yu buluyor max. Arabayin aylik sigortasi 100€. Yillik vergisi 303€. Senelik mercedes bakim ücreti 450-750€ arasi degisiyor. Arabanin bakima göre.

Son model arabalarla Türkiyeye tatile geliyorlar bide diyorlar iste söyle zor, böyle zor yav abi sen zorluk nedir görmemissin bilgin yok ki zor diyorsun. Agir iste calisiyormussun he sanki Türkiyede patron herkes.

Tabiki eski arabalar da var. Calismiyorsan eski arabanin olmasi normal yada sürekli yiyip icip geziyorsan ne bekliyorsun. 500€ ya aldigin araba türkiyede 25-30 bin TL orda olsan hic alamicaksin.

Hocam ben Türkiye de dogdum ve yaklasik 6-7 senedir Almanya da yasiyorum. Onu diyen gurbetciler hayatinda Türkiye'de yasamamis. Sadece cebindeki parayla yaz dan yaz a Türkiye'ye tatil yapmaya giden gurbetciler :D Tatile gidersen tabi hersey sana güzel gelir degil mi?

Arada daglar kadar fark var ben bunu acik acik söyleyebilirim. Ben Almanya da yasiyorum Mercedes kullaniyorum. Her istedigimi rahatlikla yiyebiliyorum. En iyi kuzu, dana eti en pahali yerleri kilosu 5-10€ arasinda. Et döner 3€. Dieselin fiyati 1.08€. 70m karelik evde kiradayim 3 oda kirasi aylik elektrik, isinma, su herseyi icinde 800€ yu buluyor max. Arabayin aylik sigortasi 100€. Yillik vergisi 303€. Senelik mercedes bakim ücreti 450-750€ arasi degisiyor. Arabanin bakima göre.

Son model arabalarla Türkiyeye tatile geliyorlar bide diyorlar iste söyle zor, böyle zor yav abi sen zorluk nedir görmemissin bilgin yok ki zor diyorsun. Agir iste calisiyormussun he sanki Türkiyede patron herkes.

Tabiki eski arabalar da var. Calismiyorsan eski arabanin olmasi normal yada sürekli yiyip icip geziyorsan ne bekliyorsun. 500€ ya aldigin araba türkiyede 25-30 bin TL orda olsan hic alamicaksin.

olayın özeti aynen böyledir. Tatile gelen herkes için tabiki hayat hoş ve güzel olur bende tatil olarak nereye gidersem gideyim eminim ki banada güzel gelecektir.
Yaşamayan bilmez, görmeyen anlayamaz.

[MENTION=14495]HJC[/MENTION] hacı konuya gel de ingiltereyi az anlat. Burada 35 bin tl ye olan araba orada 1500£ sterlin olduğunu söyle anlat . Anlat bir şeyler :)

:) Eyvallah kardeşim.

Arkadaşlar ben Amerika' da bir süre çalıştım. Mezun olmadan önce Yaşam kalitesi yüksek bir ülkede yaşamak için, seçim yapmak için Mayıs ayında Almanya, Hollanda ve Fransa ya gittim. Avrupa ülkelerini tercih etmedim sebebi dil. İngiltere' ye de bir bakayım dedim. O zaman kız arkadaşımdı, kız arkadaşımla UK vizesine başvurumuzu yaptık vizeler çıkınca evlilik kararı aldık evlendik ve bir buçuk aydır Londra' da kalıyoruz inşallah burada yaşamaya devam edeceğiz.

Avrupa' nın yaşam kalitesinin Türkiye' den daha kötüymüş gibi gösterenlere anlam veremiyorum. Videoda zaten yeterince anlatılmış. Resimlerde de 3 ülkenin haftada 40-45 saat çalışma karşılığı kazanılmış asgari ücretler ve bu asgari ücretlerle neler yapılabileceği gösteriliyor.

Bu sitede de İngiltere' nin alım satım sitesi. Girin bakın kendi arabanızla sitedeki arabaları karşılaştırın. Sigorta masrafı yüksek, vergisi yüksek diyen arkadaşlar da var aramızda. Arabanın yıllık vergisi 150 300 pound arasında. Sigorta da eğer ehliyetiniz yeniyse, ilk aracınızsa yıllık 600 1500 pound arasında değişiyor ancak bunu da aylara bölebilirsiniz. Tecrübeniz arttıkça sigortanız düşüyor. Araba ucuz ama sigorta vergi yüksek diyenleri duyunca deliriyorum hala bir kulp takıyorlar. Yahu buradaki insanlar ev araba almayı yaşamlarının merkezine koymuyorlar. Ev, araba, telefon alabilmek için bir ömür çalışmıyorlar. Mütevazi bir hayat yaşamak için asgari ücretli bir işte çalışmaları yeterli. Herkes her izin gününde bir etkinliğe gidebiliyor, güzel vakit geçirebiliyor.

Burada ağır şartlarda, zor şartlarda geçinen insanlar var bunlar da genelde göçmenler tabi. Burada günde 15 saat çalışıp perişan halde görünen insanın Türkiye' de emin olun en az 1 tane yazlığı vardır. Bir İngiliz, bir Alman haftada 70 80 saat çalışmaz, kendisini bu kadar hırpalamaz.

Ayrıca Avrupa ülkelerinde arabayı 2-3 yıllığına kiralama kültürü var. Arabayı aylık 70-80 pounddan başlayan ücretlerle kiralıyorlar. Bu şekilde vergi vermiyorlar, arabanın bakımından sorumlu değiller, araba için ekstra giderleri yok. Alın bakın burada Mercedes A180 i aylık 190 pounda kiralayabiliyorsunuz.
Volkswagen Golf for sale | Used Volkswagen Golf cars | Parkers
Personal Car Leasing | Search & Compare Cheap Personal Car Lease Deals | Parkers
Mercedes-Benz A-Class Personal Lease Offers | Parkers

Arkadaşlar farzedin ki Türkiye etin kilosu 3-4TL. Benzin 1 TL, iphone 7 Plus 750 TL, WW GOlf 1500 TL, otoyol ücretleri yok, 7-8 yılda orta halli çalışarak dublex daireniz oluyor, , elektrik su bedava fiyatına, Macbook 1500 TL, haftasonu 200 lirayla Avrupaya gidip gezip geliyorsunuz, farzedin ki aylık 100TL ye 1000 MBS internet hattınız var, 3000 TL ye odanıza sunucu alıyorsunuz ve render alırken ayaklarınızı ısıtıyor...

Hep söylüyorum bizim ülkemiz dünyanın en güzel ülkesi. Bu coğrafya bu kültür ve güzellikler başka yerde yok ama maalesef yaşam kalitesi gitgide düşüyor, insanlarımızı birbirine düşürüyorlar bizi sömürüyorlar. Bu yorum da kişisel değil bakın dünya yaşam kalitesi istatistiklerine.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri