Opera'da geçmişi hatırlama sorunu?

buhar41

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar google'da bile aradım bu soruna çare bulamadım, insanlar tam tersini istiyor nedense.

Sorunum şu: Opera daha rahat dediler geçtik kullanıyoruz,daha önceki denemelerimde hiç beğenemediğim bir tarayıcı olmasına rağmen bu sefer alıştım ama sürekli ip değiştirmek ve çerezleri silmek gereği hissediyorum,bazı arkadaşlar gerek yok diyor ama. ben yine de yapıyorum ama Opera'da geçmişi sildiğim halde,ccleaner ile de temizlediğim halde girdiğim sitelerdeki-özellikle google'da tüm kullanıcı adlarını hatırlıyor,onları temizleyemiyorum.

bunu nasıl yapabilirim?
yapmama gerek yok mu? yani kullanıcı adlarını hatırlıyor olması neyi değiştirir?

Bence temizleme gerek yok. Sadece öneri olarak söylüyorum, başka hesabına gireceğin zaman ya da pc kapatacağın zaman hesbından çıkış yap oturumu kapat seçenekleri ile çıkış yap.

Hangi opera ?

Eğer 12.16 eski ve klasik opera ise: Araçlar/Kişisel verileri temizle seçilir.Daha Sonra Tüm işaretli yerler seçilir ve temizlenir.

Yeni Chormium tabanlı olanlarda ise klasik chorm gibi temizliyorsun.

Ccleanerdaki boş alanı temizle hariç hepsini seç,sonra üstte sağdaki programlar sekmesine gel ve opera ile ilgili bütün seçenekleri işaretle ve temizle.Bu şekilde Herşey gider.

Bence temizleme gerek yok. Sadece öneri olarak söylüyorum, başka hesabına gireceğin zaman ya da pc kapatacağın zaman hesbından çıkış yap oturumu kapat seçenekleri ile çıkış yap.

teşekkürler cevap için.zaten genelde senin bu konudaki cevaplarına denk geliyorum.aynı ip aynı pc çerezleri temizlemeden girme gibi,bi sıkıntı olmuyor diyorsun.
öyle çıkıyorum zaten hepsinden ama bi sorun olursa diye yine de ufak bi işlem olduğu için yapıyorum her seferinde.
Hangi opera ?

Eğer 12.16 eski ve klasik opera ise: Araçlar/Kişisel verileri temizle seçilir.Daha Sonra Tüm işaretli yerler seçilir ve temizlenir.

Yeni Chormium tabanlı olanlarda ise klasik chorm gibi temizliyorsun.

Ccleanerdaki boş alanı temizle hariç hepsini seç,sonra üstte sağdaki programlar sekmesine gel ve opera ile ilgili bütün seçenekleri işaretle ve temizle.Bu şekilde Herşey gider.
opera 19 dediklerinin hepsini yapıyorum normal olarak ama yine de kullanıcı adları mail adresleri kalıyor.sende hepsi temizleniyor mu ki?

Merhaba arkadaşlar google'da bile aradım bu soruna çare bulamadım, insanlar tam tersini istiyor nedense.

Sorunum şu: Opera daha rahat dediler geçtik kullanıyoruz,daha önceki denemelerimde hiç beğenemediğim bir tarayıcı olmasına rağmen bu sefer alıştım ama sürekli ip değiştirmek ve çerezleri silmek gereği hissediyorum,bazı arkadaşlar gerek yok diyor ama. ben yine de yapıyorum ama Opera'da geçmişi sildiğim halde,ccleaner ile de temizlediğim halde girdiğim sitelerdeki-özellikle google'da tüm kullanıcı adlarını hatırlıyor,onları temizleyemiyorum.

bunu nasıl yapabilirim?
yapmama gerek yok mu? yani kullanıcı adlarını hatırlıyor olması neyi değiştirir?

Operaya gerek yok bence
yandex, chrome ve firefox tarayıcıların harika bir özelliği var
ben bu 3ünü kullanıyorum
bu 3 tarayıcının bir geçmiş klasörü var bu klasörü sildiğin zaman tarayıcılar sıfırlanıyor
sanki yeni format atmışsın yeni tarayıcıları yüklüyorsun gibi oluyor
ve ben bu tarayıcıların geçmiş isimli klasörünü masaüstüne kısayol yaptım
nezaman kanallara girmey istediğim zaman masaüstüne kısayol yaptığım klasörün içine girerim geçmiş klasörünü silerim
10 saniyemi bile almıyor ve hemen tarayıcılar sıfırlanıyor
herkese şiddetle tavsiye ederim

Operaya gerek yok bence
yandex, chrome ve firefox tarayıcıların harika bir özelliği var
ben bu 3ünü kullanıyorum
bu 3 tarayıcının bir geçmiş klasörü var bu klasörü sildiğin zaman tarayıcılar sıfırlanıyor
sanki yeni format atmışsın yeni tarayıcıları yüklüyorsun gibi oluyor
ve ben bu tarayıcıların geçmiş isimli klasörünü masaüstüne kısayol yaptım
nezaman kanallara girmey istediğim zaman masaüstüne kısayol yaptığım klasörün içine girerim geçmiş klasörünü silerim
10 saniyemi bile almıyor ve hemen tarayıcılar sıfırlanıyor
herkese şiddetle tavsiye ederim

yandex i hiç denemedim onu deneyeyim bi ara. bilgisayarı eve gelen herkes kullandığı için ve genelde chrome kullanıldığı yer imleri hızlı başlangıç özellikleri falan kimsenin takip etmesini de istemediğim için farklı bi tarayıcı arayışına girdim.firefox ise eskisinden çok kötü bir hale geldi.kullanım rahatlığı kalmadı bence.
opera kullanım olarak çok rahat geliyor artık.ama dediğim olayı halledemedim işte :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri