Osmanlıca Eğitim Seti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İsteyen Osmanlıca öğrenir. İsteyen italyanca ingilizce cartca curtca. Milletin Osmanlıca öğrenmesi niye zorunuza gidyor onu anlamak harbiden güç. İsteğe bağlı değilmi bu isteyen istediğini öğrenir. Amaç öğrenmek değil mi? Öğrenirsin gericisin. Öğrenmezsin yine gericisin. :) Ben gericiyim abi. Keşke öğrenebilsemde İngilizcenin yanında birde Ceddimizin dilini öğrensem. Onurla gururla konuşurum..

konu dini tartışmaya doğru uzar. muhafazakarlar ile liberal veya laikler diye bölünmeye kadar gider. bir çok arkadaş gibi bende osmanlı'ca nın gereksiz bir dil oldugunu düşünüyorum.

kaldı ki osmanlıcaya sahip çıkan neslin, osmanlı döneminden kalma tarihi eserlere sahip çıkmıyor olması son derece gülünç.

arkadaş fikirlerinizi kendinize saklayın kim ne kadar gerekli olduğunu sizden daha iyi bilir.. Bilinçli bir insan osmanlıcaya gereksiz diyemez. Batılı toplumları örnek alırken Tarihlerine kültürlerine ve dillerine nasıl sahip çıktıklarını da örnek alsaydınız bugün bu şekilde konuşmazdınız.

biri bana anlatsın öğrenince ne yapacak :D

ben söyliyeyim bi mak. müh. olarak

tarihde döküm denildin mi türk gelir şimdi döküm denildin mi isviçre almanya abd geliyor

milli kütüphaneye gidip tabi ki akademisyen kimliğimi kullanarak döküm hakkında yaptığımız çalıştırmalar bu zamana taşımaya çalışcam ve kendi firmamı kurcam

İsteyen Osmanlıca öğrenir. İsteyen italyanca ingilizce cartca curtca. Milletin Osmanlıca öğrenmesi niye zorunuza gidyor onu anlamak harbiden güç. İsteğe bağlı değilmi bu isteyen istediğini öğrenir. Amaç öğrenmek değil mi? Öğrenirsin gericisin. Öğrenmezsin yine gericisin. :) Ben gericiyim abi. Keşke öğrenebilsemde İngilizcenin yanında birde Ceddimizin dilini öğrensem. Onurla gururla konuşurum..

Buradaki olay farklı. Emin ol siyasette böyle bir şey tartışılmasaydı kimsenin gıkı çıkmazdı.
Çok akıllı cumhurbaşkanı zorunlu okutulacak dediği için biraz siyasi düşünülmüş istemeden.

arkadaş fikirlerinizi kendinize saklayın kim ne kadar gerekli olduğunu sizden daha iyi bilir.. Bilinçli bir insan osmanlıcaya gereksiz diyemez. Batılı toplumları örnek alırken Tarihlerine kültürlerine ve dillerine nasıl sahip çıktıklarını da örnek alsaydınız bugün bu şekilde konuşmazdınız.

yaşadığın varsayılan bir toplum veya hayatta işine yaramayacak, seni bir adım daha ileriye götürmeyecek, ufkunu veya bilgi hazneni genişletmeyecek hiç bir bilgi veya işlem gerekli değildir. söz konusu şey tarihi veya kültürel değil zaten sırf yazmış olmak için yazmış olmasaydın, zahmet edip alıntıladıgın mesajımı okurdun. kültürel değerlere sahip çıkılmadığından bizzat bahsetmiştim.

ayrıca söz konusu dilin bir kültürel mirastan ziyade daha mufazakarlaşmaya dayalı bir dayatma olduğunu anlayabilmek için cokta zeki olmaya gerek yok.sadece beyni kullanmak yeterli.

ara sıra bulunduğun ildeki üniversitelerin, fen ve edebiyat fakülte binalarına uğra, orda tarihin veya kültürün nasıl korunduğunu gözlerinle gör.

Buradaki olay farklı. Emin ol siyasette böyle bir şey tartışılmasaydı kimsenin gıkı çıkmazdı.
Çok akıllı cumhurbaşkanı zorunlu okutulacak dediği için biraz siyasi düşünülmüş istemeden.

Düşünülmeyecek ve o şekilde cevap verilecek. Konu siyaset değil zaten. Osmanlıyı tek sevende Cumhurbaşkanı değil bu ülkede. Bende seviyorum. Ceddimi niye sevmiyim ki? Dili öğrenilsin diyen İtalyanların hangi birisi sence Eski Antik Romayı ve bıraktıklarını sevmiyor? Burada konu Osmanlıyı sevmek. O şu bu onlar bunlar değil konu.. Şu forumda hiç bir zaman siyaset yapmadım. Ama şu konuda siyasi yaklaşan arkadaşları görünce kınadım. Yazık ya insan Ceddinin değerlerine az sahip çıkar. Gediği toplumu bu kadar unutmaz bir insan.

yaşadığın varsayılan bir toplum veya hayatta işine yaramayacak, seni bir adım daha ileriye götürmeyecek, ufkunu veya bilgi hazneni genişletmeyecek hiç bir bilgi veya işlem gerekli değildir. söz konusu şey tarihi veya kültürel değil zaten sırf yazmış olmak için yazmış olmasaydın, zahmet edip alıntıladıgın mesajımı okurdun. kültürel değerlere sahip çıkılmadığından bizzat bahsetmiştim.

ayrıca söz konusu dilin bir kültürel mirastan ziyade daha mufazakarlaşmaya dayalı bir dayatma olduğunu anlayabilmek için cokta zeki olmaya gerek yok.sadece beyni kullanmak yeterli.

ara sıra bulunduğun ildeki üniversitelerin, fen ve edebiyat fakülte binalarına uğra, orda tarihin veya kültürün nasıl korunduğunu gözlerinle gör.

Diyelim ki ben öğrenmek istiyorum. Sana zararım ne dostum? Bırak faydasını zararını insanlar görsün.

Son düzenleme:

Dil; fikir dünyasının tezahürüdür, kendini ifade edebileceği iletişim aracıdır. Milletin ruhu, özü, mayasıdır. Dilini kaybeden milletler, hafızasını hem ferdi hem de milli kimliğini kaybetmeye yüz tutar. Dil şuurunu kaybeden bir millet, millet olma bilincini de kaybeder. Lisan ve yazısını kaybeden bir millet, hafızasını kaybetmiş demektir. Böyle bir millet, kendi kültürüne ve tarihinden uzak kalır, geçmişte ne olduğunu unutur.

Osmanlıca; Türklerin özgün bir dilidir. Hem Arapçadan hem Farsçadan faydalanmış ama ikisi de olmamıştır. Gelecekle geçmiş arasındaki köprüyü sağlam kurabilmenin yolu, Osmanlı Türkçesini okuyup anlayabilmekten geçmektedir.

Öğrenilmesi gerektiğini düşünen kaç kişi Osmanlıca'yı öğrenmiş veya en azından öğrenmeye çalışmış merak ediyorum

osmanlıca eğitim setini alan arkadaşlar dikkat edin de 1 gecede cahil kalmayın..

hocam lütfen konuyu saptırıp polemik yaratmayalım isteyen arkadaşlar yazsın vereyim

---------- Spam Engelliyici 22:21 ---------- Önceki Mesaj 22:21 ----------

Isteyen tüm arkadaşlara gönderildi gönderilmeyen varsa tekrar yazabilirler

Dil; fikir dünyasının tezahürüdür, kendini ifade edebileceği iletişim aracıdır. Milletin ruhu, özü, mayasıdır. Dilini kaybeden milletler, hafızasını hem ferdi hem de milli kimliğini kaybetmeye yüz tutar. Dil şuurunu kaybeden bir millet, millet olma bilincini de kaybeder. Lisan ve yazısını kaybeden bir millet, hafızasını kaybetmiş demektir. Böyle bir millet, kendi kültürüne ve tarihinden uzak kalır, geçmişte ne olduğunu unutur.

Osmanlıca; Türklerin özgün bir dilidir. Hem Arapçadan hem Farsçadan faydalanmış ama ikisi de olmamıştır. Gelecekle geçmiş arasındaki köprüyü sağlam kurabilmenin yolu, Osmanlı Türkçesini okuyup anlayabilmekten geçmektedir.

İlk paragrafta Türkçe'yi anlatmışsın, Osmanlıca'yı değil.

temel karamlarla bir varsayımda bulunman ilginç zamanında 3 kere değişime uğramış olan bir dil üzerinde hemde.

osmanlıca türklerin değil, osmanlı devleti hükmünde yaşamış insanların dilidir.

osmanlı ile günümüzdeki köprü sadece dil üzerinden değil, tarih üzerinden, arkeoloji üzerinden daha nice yollar üzerinden kurulabilir bir önceki mesajımdada belirttiğim üzere , arkeoloji, fen, edebiyat üzerinde yapılan derin çalışmalar bu köprüyü çok sağlam kurdular zaten.
bazı eksiklerini kapatayımki, kopyala yapıştır mesajlarına faydam olsun:)

temel karamlarla bir varsayımda bulunman ilginç zamanında 3 kere değişime uğramış olan bir dil üzerinde hemde.

osmanlıca türklerin değil, osmanlı devleti hükmünde yaşamış insanların dilidir.

osmanlıca ile günümüzdeki köprü bir önceki mesajımdada belirttiğim üzere , arkeoloji, fen, edebiyat üzerinde yapılan derin çalışmalar sayesinde günümüze aktarılmıştır.

bazı eksiklerini kapatayımki, kopyala yapıştır mesajlarına faydam olsun:)

ne saçma saçma uzatıon konuyu isteyen öğrensin isteyen öğrenmesin

varya konusuonda nerenden konusuon ne icin konusuon kendin bile bilmiyosun

istiosan git öğren istemiosanda insanların işine karışma

anladık aslını neslini inkar ediosun ama burda kendinden iğreti duyulmasına sebeb oluon başka bi işe yaradığı yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri