Otomatik atanan TTNET DNS Numarası

kiltuy

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar şimdi farkettim. Benim şöyle bi sorunum var:

Normalde Comodo Dns numaralarını kullanıyorum. İnternetim 2 gündür çok yavaş ve sürekli kopmalar oluyor. Modemi kurcalıyayım derken, benim kullandığım Comodo Dns numaraları haricinde TTNET'e ait:

195.175.39.39
195.175.39.40

Dns numaraları olduğunu gördüm.

Fakat ben hiç bi şekilde girmedim bu numaraları ve 2 gün önce de böyle bi Dns numarası yoktu.

Sebep ne olabilir?

Sizde de durum aynı mı?

Arkadaşlar şimdi farkettim. Benim şöyle bi sorunum var:

Normalde Comodo Dns numaralarını kullanıyorum. İnternetim 2 gündür çok yavaş ve sürekli kopmalar oluyor. Modemi kurcalıyayım derken, benim kullandığım Comodo Dns numaraları haricinde TTNET'e ait:

195.175.39.39
195.175.39.40

Dns numaraları olduğunu gördüm.

Fakat ben hiç bi şekilde girmedim bu numaraları ve 2 gün önce de böyle bi Dns numarası yoktu.

Sebep ne olabilir?

Sizde de durum aynı mı?
Normal bir durum hocam o comodo dnsni yada herhangi bir dnsyi modem arayüzünden girersen yavaşlama ve dns çakışmasından kaynaklı sorunlları bertaraf edersin. Ttnetin kendi dnssi gördüğün şey.. bazen arıza talebi oluşturduğunda onlar modemi güncelliyorum dediklerinde bu tarz ayarları değiştiriyorlar

Normal bir durum hocam o comodo dnsni yada herhangi bir dnsyi modem arayüzünden girersen yavaşlama ve dns çakışmasından kaynaklı sorunlları bertaraf edersin. Ttnetin kendi dnssi gördüğün şey.. bazen arıza talebi oluşturduğunda onlar modemi güncelliyorum dediklerinde bu tarz ayarları değiştiriyorlar

Ben ilk defa görüyorum bu numaraları modem ayarlarında. Ve silinmiyor. Uzun zamandır böyleyse ve bi sıkıntı/değişiklik yok diyorsanız tamam, teşekkür ederim.

Ben ilk defa görüyorum bu numaraları modem ayarlarında. Ve silinmiyor. Uzun zamandır böyleyse ve bi sıkıntı/değişiklik yok diyorsanız tamam, teşekkür ederim.
Rica ederim hocam.. Normalde dns değişir ama özellikle ttnetin kendi sattığı bazı fiber modemlerde internetin kullanıcı adı şifresine bile müdahale edemiyorsun. Modem ayarlarını kısıtlıyorlar anlayacağın.. Bilgisayardan yapacaksın artık dns girme olayını seçenek bırakmamışlar sana :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri