Otomatik Pencere Açma ve Odayı Havalandırma Sitemi

se7v7en

Kayıtlı Üye
edittt....

Son düzenleme:
sen kendin yapabilirsin abi bir kaç video izlemene bakar, uzaktan kumanda ile kontrol edebilirsin ya da arduino ile yapılabilir aslında sistemli bir şey

Arduino ile oyuncak araba motoru kontrol devresi ile yapılabilir sanırım,
(Pvc için aklıma gelen örnek)Pencere kolu sağa çekilince açılıyor motorun biri kolu sağa çeker diğeri sola ama pencereyi nasıl açar o aklıma gelmedi :) Aklında fikir olsun diye yazıyım dedim birine felan yaptırırsan anlatırsın :)

Arduino ile oyuncak araba motoru kontrol devresi ile yapılabilir sanırım,
(Pvc için aklıma gelen örnek)Pencere kolu sağa çekilince açılıyor motorun biri kolu sağa çeker diğeri sola ama pencereyi nasıl açar o aklıma gelmedi :) Aklında fikir olsun diye yazıyım dedim birine felan yaptırırsan anlatırsın :)

teşekkürler. Arduino videolarına bakıyorum. baya becerikli bir şeymiş bu alet.:)

Takılacak motorun pencere kolunu kolay kolay çevirebileceğini sanmıyorum. Ki o motorun çıkaracağı ses sizi uykudan edebilir :)

saatte 6dk olarak çalıştırabilir miyim hocam? hangi marka ve model önerirsin?

Hocam saatte 6dk diye bişey yok. Şu kadar süre sonra kapat var ama şu kadar süre sonra geri aç yok ama kumanda var :)

Klima önerisi belli zaten mitsubishi ve daikin.

https://www.havalandirmafanlari.com...orleri/200-luk-fresh-banyo-wc-fani-DT-BTA-200

banyo havalandırmaları var aslında. işinizi görmez mi..
camı kestirip kullanabilrsiniz bence.

bunlarda zaman ayarı varmıdır bilmiyorum ama ek olarak en basitinden zaman ayarlı bir priz alabilirsiniz.
Ikea Tanda Zaman Ayarlı Priz 2 Adet Sc008 GittiGidiyor'da 237997213

gerçi bundaki yuvarlak bölüm sürekli döndüğü için çırçır ses çıkarıyor rahatsız edebilir.
elektronik olanları da var onlardan alabilirsin.

https://www.havalandirmafanlari.com...orleri/200-luk-fresh-banyo-wc-fani-DT-BTA-200

banyo havalandırmaları var aslında. işinizi görmez mi..
camı kestirip kullanabilrsiniz bence.

bunlarda zaman ayarı varmıdır bilmiyorum ama ek olarak en basitinden zaman ayarlı bir priz alabilirsiniz.
Ikea Tanda Zaman Ayarlı Priz 2 Adet Sc008 GittiGidiyor'da 237997213

gerçi bundaki yuvarlak bölüm sürekli döndüğü için çırçır ses çıkarıyor rahatsız edebilir.
elektronik olanları da var onlardan alabilirsin.

hocam basit sistem olmuş aslında iş görür hiç yoktan iyidir.. teşekkür ederim.

[MENTION=43770]se7v7en[/MENTION] fantezi seviyorum dersen patent araştırması yapalım. Yoksa, çıkartabilirsek patentini çıkartalım ortak. :D Uygunsa söyle de konuyu hemen uçuralım :D:D:D :o

pencereyı kısık aç böylece hem kışın soğuk yapmaz hemde kısık ama devamlı havalandırır :D

[MENTION=43770]se7v7en[/MENTION] fantezi seviyorum dersen patent araştırması yapalım. Yoksa, çıkartabilirsek patentini çıkartalım ortak. :D Uygunsa söyle de konuyu hemen uçuralım :D:D:D :o

hocam kalbimde biraz ritim bozukluğu var. havasız ortam kalp hızını artıtıyor. geceleri bazen kabuslarla uyanıyorum. fantaziyi hiç umursadığım yok.

smart home diyorlar akıllı ev sistemleri ile halledebilirsiniz bu işi ama biraz pahalıya patlayabilir tabi. mobil uygulama ile istediğiniz gibi programlayabiliyosunuz evdeki herşeyi. bence bi araştırın akıllı ev pencere filan diye.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri