Özel Üniversitenin Ticaret Anlayışına DUR DE!

Ecee

Kayıtlı Üye
Herkese Merhaba :)
ytpara'ya üye olalı 1 - 2 ay oluyor . Her ne kadar konulara fransız kaldığımdan dolayı yorum atıp katılamasam da uzaktan uzaktan izliyorum hep :) Tabi çalışmaktan ne kadar fırsat kalıyorsa (!)
Burda kocaman bir aileyiz bunu bilerek benim de sizden çok ufak bir ricam olacaktı.

Acıbadem Üniversitesinin yaptığı düzenbazlık mı desem ne desem bilemedim .Geçen sene kayıt olan ögrencilere fiyatların aynı kalacagını , zam gelsede geçen senenin ögrencilerini etkilemeyeceklerini söylemişlerdi . Tabi bu yıl durum değişti ve fiyatlara artış getirdiler. Bu nedenle bizde birkaç arkadaş belki bir ümit düşüncesiyle chance.org da imza kampanyası başlattık, kısa bi sürede kıvılcımlar alev aldı ve 130 imzaya şimdiden ulaştık bile.

Tabikide bu yeterli değil , okulda tahmini 3000 bin öğrenci var ise 30000 imza olmalı . Sizlerde elinizden geldiği kadar destek olursanız minnettar olurum :)

Bir İmza ve Çevrenizdeki öğrenci arkadaşlara duyurabilirseniz :)

Teşekkürler.

Change.org Linki : https://www.change.org/p/acıbadem-ü...adem-üniversitesi-ücretlere-yaptığı-fahiş-zam

Bir öğrencinin halinden , bir öğrenci anlar .

Ben tüm özel okullarda beyaz eşya indeksine bağlı olarak senelik fiyat artışı var diye biliyorum.

tabiki eğitimde emperyalizme karşı birlik olmak adına imzamı atarım, hatta attım bile,

ancak bu tür olaylara daha kitlesel tepkiler alabilmek adına, sosyal medyayı aktif kullanabilmek önemlidir, ekşi sözlük ve twitter , ve bazı millet vekillerine ulaşmak hedefinize ulaşmakta yardımcı olacaktır,

heleki bahsi geçen üniversitenin aynı kalacağı sözünü kanıtlayabilirseniz, indirim bile alırsınız,

sosyal medya önemli, 1 haftalık çalışma ile yaz okullarındaki fahiş fiyarların nasıl yok olduğunu daha 1-2 ay önce hepimiz gördük,

[MENTION=37965]Ecee[/MENTION] bu içerenköydeki üniversitemi, ataşehirde oturuyorum da yanından geçiyorum hep

imza attımda, pek bişey değişeceğini sanmıyorum, her üniversite yapıyor neredeyse bunu.. Daha kararından dönenini görmedim

Ben tüm özel okullarda beyaz eşya indeksine bağlı olarak senelik fiyat artışı var diye biliyorum.

Beyaz eşya indeksi , hiç duymamıştım :D

F.cuce imzasını attı. Bana iyilikten bahsedin.. :) Öncesi önemli değil..

Çook teşekkür ettik :)

tabiki eğitimde emperyalizme karşı birlik olmak adına imzamı atarım, hatta attım bile,

ancak bu tür olaylara daha kitlesel tepkiler alabilmek adına, sosyal medyayı aktif kullanabilmek önemlidir, ekşi sözlük ve twitter , ve bazı millet vekillerine ulaşmak hedefinize ulaşmakta yardımcı olacaktır,

heleki bahsi geçen üniversitenin bu sözünü kanıtlayabilirseniz, indirim bile alırsınız,

sosyal medya önemli, 1 haftalık çalışma ile yaz okullarındaki fahiş fiyarların nasıl yok olduğunu daha 1-2 ay önce hepimiz gördük,

Elimizden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalışıyoruz , amacımız kanıtlamak zaten , ama başımıza böyle birşey gelicegini bilseydik ses kaydı alırdık :( Ekşide vs üyeligimiz yok , belki biri bizim için orda konu açabilir :(

---------- Spam Engelliyici 01:04 ---------- Önceki Mesaj 01:03 ----------

[MENTION=37965]Ecee[/MENTION] bu içerenköydeki üniversitemi, ataşehirde oturuyorum da yanından geçiyorum hep

imza attımda, pek bişey değişeceğini sanmıyorum, her üniversite yapıyor neredeyse bunu.. Daha kararından dönenini görmedim

Her sene üniversiteye zam gelebilir orası gayet normal fakat geçen sene 2 senelik fiyat deyip böyle olması biraz enteresan .

Evet Carrefourun ilerisinde ki okul . tek kampüs .

Her sene üniversiteye zam gelebilir orası gayet normal fakat geçen sene 2 senelik fiyat deyip böyle olması biraz enteresan .

Evet Carrefourun ilerisinde ki okul . tek kampüs .

anladım, birtek o üniversitede demiyorlar onu hepsinde aynı, benim diğer okullara giden arkadaşlarıma da aynı şeyleri söylemişler, inşallah bişeyler değişir.

İmzaladıkda Ünivesiteye başlarken 4 yıllık anlaşma yapılmıyormu fiyat olarak ne zamıymış bu

Her üniversite yapmıyor adı sanı bilinen hiç bir üniversite yapmaz bunu , fiyat konusundada mutlaka değiştirme hakkına sahiptir diye bi ibaresi vardır

İmzaladık ancak sosyal medyadan destek görmeden büyümek zordur.Donanım haber , sözlükler vb. yerlerde konu açarsanız destek görme ihtimaliniz artar.

bi ise yarayacağını sanmam sözleşmede yer alıyor çünkü bu her sene düzenli zam yapılır özel okullar derneği belirliyor oranı. sizin okul belki ufak bi ihtimal zammı geri alabilir ama çok zayıf ihtimal

"Geçen sene kayıt olan ögrencilere fiyatların aynı kalacagını , zam gelsede geçen senenin ögrencilerini etkilemeyeceklerini söylemişlerdi ." bu kısım çok yanlış böyle birşey söz konusu olamaz eğer dediğiniz gibiyse elinizde buna dair bir kanıt yazılı bir belge varsa dava açin

"Geçen sene kayıt olan ögrencilere fiyatların aynı kalacagını , zam gelsede geçen senenin ögrencilerini etkilemeyeceklerini söylemişlerdi ." bu kısım çok yanlış böyle birşey söz konusu olamaz eğer dediğiniz gibiyse elinizde buna dair bir kanıt yazılı bir belge varsa dava açin
Bizimde amacimiz bu aslinda kanit bulabilirsek ve ses duyurabilirsek dava acabiliriz.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İmzaladım.Herkes öğrenciyi sömürmeye bakıyor zaten bir yardım edelim diyen yok.

@Ecee pek sanmiyorum ama inşallah bulursunuz acımayin bu kapitalist düzene

Acıbadem Üniversitesinin yaptığı düzenbazlık mı desem ne desem bilemedim .Geçen sene kayıt olan ögrencilere fiyatların aynı kalacagını , zam gelsede geçen senenin ögrencilerini etkilemeyeceklerini söylemişlerdi . Tabi bu yıl durum değişti ve fiyatlara artış getirdiler. Bu nedenle bizde birkaç arkadaş belki bir ümit düşüncesiyle chance.org da imza kampanyası başlattık, kısa bi sürede kıvılcımlar alev aldı ve 130 imzaya şimdiden ulaştık bile.

Bir öğrencinin halinden , bir öğrenci anlar .

Bk. 120. Acýbadem Üniversitesinde eðitim ücretlidir. 2013-2014 eðitim ve
öðretim yýlýnda öðretim ücreti Týp Fakültesinde (Hazýrlýk sýnýfý dahil)
47.500 (Kýrkyedibinbeþyüz)TL., Saðlýk Bilimleri Fakültesinin
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Saðlýk Yönetimi
bölümlerinde 19.000 (Ondokuzbin)TL., Saðlýk Bilimleri Fakültesi
Hemþirelik Bölümünde 8.750 (Sekizbinyediyüzelli)TL., Fen Edebiyat
Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ile Psikoloji
Bölümünde 30.000 (Otuzbin)TL., Saðlýk Hizmetleri Meslek
Yüksekokulunun tüm programlarýnda 13.000 (Onüçbin)TL. dir. Bu
ücretlere KDV dahildir. Öðretim ücretleri iki taksitle alýnacaktýr.
Taksitler her yarýyýl baþýnda tahsil edilecektir. Öðretim ücretinin
tamamýnýn bir defada peþin ödenmesi durumunda %5 indirim
uygulanacaktýr. Bankayla eðitim ve öðretim kredi anlaþmasý
yapýlarak eðitim ve öðretim ücreti banka aracýlýðýyla tahsil edilecektir.
Öğretim ücretlerindeki olası yıllık artışlar, bir önceki yıla göre
TÜFE+ÜFE/2 oranında artış ile sınırlı tutulacaktır.

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-69318/h/kosultablo3ve4-baski--572013.pdf

ÖSYM'nin kılavuz açıklamalar 120. Maddede Acıbadem Üniversitesinin koşullarında yer alıyor bu madde. Adamlar size tercih yapmadan önce sunuyor bu şartları. Tercih ettiğinizde otomatik olarak bunları kabul etmiş oluyorsunuz. Linkten inceleyebilirsiniz. Sizden yanayım ancak üzücü haberi vermek istemezdim buna karşın yapacak hiçbir şeyiniz yok malesef isterseniz 1 milyon imza toplayın :(

[MENTION=37965]Ecee[/MENTION] Sözlü Olarak Yapılan Bir Açıklama İse İşiniz Çok Zor. Yazılı Bir Sözleşme Yapmış İseniz Daha Önce Tekrar Bi Kotrol Edin Derim. Çünkü Bugun Soyledıklerını Yarın Unutur Bunlar. Ayrıca Ses Kaydı Şuanda Suçtur. Aynı Zamanda Sunabileceğiniz Çok Güzel Bir Kanıttır Fakat Hakkınızda Suç Duyurusunda Bulunarak Dava Açılırsa Hakkınızda Güzel Kararlar Çıkmaz Diğer Yandan İndirim Alırsınız Kolay Gelsin...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri