Özgün çalışanlar ışık sistemini nasıl yapıyor ?

Kurabiyeci

Kayıtlı Üye
Selamlar arkadaşlar malum özgün tutarsa ömürlük olabiliyor.Making of tarzı videolar yapıyorum örnek vereyim kamerayı kurdum karşıdaki perde de ellerimle birşeyler yapıyorum gölge düşmemesi için ne kullanıyorsunuz ? Tecrübelerinzden faydalanmak isterim teşekkürler.

Gayet güzel daha uygun birşey varmıdır hocam başlangıç için ?
Hocam bundan uygunu el yapımı... Çokta zor değil zaten yapılabilir bir şey baya da ucuza gelir.

Ben bir tane yaptım, ayakkabı kutusunun iç alt kısmına şerit led döşedim kenarlara aynı soft box gibi mukavva yapıştırdım içini de aliminyum folyo ile kaplayıp ön kısmına yağlı kağıt yapıştırdım :)

Daha iyilerinin yapımları vs. var youtube dan bakıp halledebilirsiniz size en fazla 20-30 tl ye mal olur tanesi :)

Eğer çekeceğin alan geniş değilse softbox olur, geniş bir alana yayılacaksan şemsiyeler daha çok iş görebilir. Softbox'lar epey standart zaten.

Eğer çekeceğin alan geniş değilse softbox olur, geniş bir alana yayılacaksan şemsiyeler daha çok iş görebilir. Softbox'lar epey standart zaten.

İdeal 300-400 liralık softbox söyler misin? 5500 K en iyisiymiş sanırım masa çekimleri için 2 soft yeter diye düşünüyorum

İdeal 300-400 liralık softbox söyler misin? 5500 K en iyisiymiş sanırım masa çekimleri için 2 soft yeter diye düşünüyorum

Valla fiyatlar yerine göre çok değişken almadığım için çok detay bilmiyorum ama biraz araştırırsan 2 tanesini ortalama 700-800'e alırsın gibi. 4 ampullü alırsan iyi olur.

5500k ışığın kuvveti değil rengi.5500k Beyaz renk oluyor yani.

Softbox oda küçükse elverişli değil.Kocaman yer kaplıyor.Hergün sök-tak uğraştırır.Tavana Monte edebileceğiniz sistemleri araştırın bence.

Ray spotlar var,onları araştırabilirsiniz.Geniş Işık verecek bir tanesi daha pratik olur.

5500k ışığın kuvveti değil rengi.5500k Beyaz renk oluyor yani.

Softbox oda küçükse elverişli değil.Kocaman yer kaplıyor.Hergün sök-tak uğraştırır.Tavana Monte edebileceğiniz sistemleri araştırın bence.

Ray spotlar var,onları araştırabilirsiniz.Geniş Işık verecek bir tanesi daha pratik olur.

Sadece masa Mr.Gear 1000 derece tarzı videolar için bana linkle birlikte önerebilceğiniz uygun ışık nedir

Sadece masa Mr.Gear 1000 derece tarzı videolar için bana linkle birlikte önerebilceğiniz uygun ışık nedir

ZMvBdo.jpg

Benim bahsettiklerim bu tarz.En iyisi görerek almak.Zaten pek hazır satılmıyorlar.Az önce gördüm bir tane.Linkini bulamadım.Bulunca tekrar yazarım.

Fotoğraf Makinesi ile mi çekeceksin?

edit:linki buldum

http://www.elektrikdeposu.com/Ic-Me...=&type=catalog&searchalpha=&searchprice=&tp=1

Son düzenleme:
ZMvBdo.jpg

Benim bahsettiklerim bu tarz.En iyisi görerek almak.Zaten pek hazır satılmıyorlar.Az önce gördüm bir tane.Linkini bulamadım.Bulunca tekrar yazarım.

Fotoğraf Makinesi ile mi çekeceksin?

edit:linki buldum

İç Mekan Tavan Armatürleri

sony a6000+ zeiss 24mm lens mevcut hocam

Tripod,masa,ısık yansımasın diye siyah perde ve ışık eksiğim var bu konuda yardımcı olursanız süper olur

sony a6000+ zeiss 24mm lens mevcut hocam

Tripod,masa,ısık yansımasın diye siyah perde ve ışık eksiğim var bu konuda yardımcı olursanız süper olur

Işık olarak tabiki softbox iyi bir çözüm ama odanın birini bu iş için ayıracaksanız olur.Yoksa dediğim gibi tavan çözümlerine gözatın.

Masayı ikea'dan felan bulursunuz zaten.

Yansımayı önlemek için siyah perde olayını tam anlamadım ama soft box olacaksa yansıma pek olmaz yada polarize filtre ile yansımaları minimuma indirebilirsiniz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri