izninizle birkaç nokta hakkında fikirlerimi söylemek istiyorum.ilk olarak 2d sinden 3d sine stop motion undan cell ine klasik çizgi filmden paper cut animasyonuna una hatta animesine kadar okuduğum bölüm ve icra ettiğim meslek dolayısı ile kimisinde denemeler kimisinde ufak kimisinde büyük projeler yaptım hepsi birbirinden farklı yetenekler istiyor ama sizin dediğiniz 2d - 3d kıyaslamasında 2d için detaydan 3d şekillendirmeden bahsederseniz birine detaycı diğerine yüzeysel bakmış olursunuz ki 3d modelling ve texturing ten ötedir bunların yanına lightning de sokmalısınız ki sadece profesyonel tasarımdan bahsedebilesiniz ki hareketlendirilecek objelerde rigging ve movement ta giriyor bundan dolayı kanaatimce 2d 3d den zor değildir ki günümüzde motion designer diye bir meslek oluşmuş ve yaygınlaşmıştır.
İkinci olarak bazı fiyatlar yazmışsınız ancak kaçırdığınız nokta o fiyatlar bugünün değil eskinin fiyatları aynı zamanda şu kadar kalitesiz işlere şu kadar fiyat isteniyor demeniz çok yanlış.Bende ekstra kazanç sağlamak adına yaklaşık 6 aydır learn color templateleri satıyorum kimsenin ne işçiliği hakkında ne de fiyat politikası hakkında tek bir yorum yapmadım ne forumda ne özelde,bu tarz konuşan bir satıcı da görmedim onun için başkaları kullansaydı umrumda olmazdı ancak rekabetçi olduğunuz bir işte bu tarz kelimeler sarfetmeniz çok yanlış.
Fiyat konusunda bana kalırsa işinize biçtiğiniz fiyat gayet makul.
Hayırlı satışlar dilerim
Hocam bakış açınız için gerçekten teşekkür ederim, 2D-3D kıyaslaması ile alakalı yorumunuz için birşey diyemem, çünkü bu kişinin bakış açısına göre değişebilecek bir durum bana göre, rig ve lighting gibi gibi ince detay isteyen işler 2D'de de var. Ben olayı kabaca anlatmak istedim o kadar. Aslında baştan o kıyalaslamamda da hata olabilir. Çünkü neyi kime daha kolay gelebileceği kişiden kişiye değişebilecek birşey olduğunu düşünüyorum.
Fiyat karşılaştırmasının baştan beri yorum yapmadan önce de etik olmadığının farkındaydım, ANCAK bu fiyata olmaz gibi yorumlardan sonra POSTUM zaten baltalanmış oldu ve satış yapılamayacak duruma geldi, he özelden işi bilen ve çalışmak isteyenler oldu o ayrı, ANCAK bir kişinin emeğine "bu fiyata olmaz, o fiyata 3D animasyon yapanlar var" diyerek konu baltalanırsa, artık birilerinin gözünü açmak gerektiğini düşünüyorum.
Kimsenin emeğine saygısızlık etmiyorum, ancak birtane Finger Family template i hazırlayıp 40 tane videoya 5000 bin lira vermeyi mantıklı bulan bir millet hazır özgün ve emek verilen videolar için verilen parayı gereksiz buluyor.
Bir de arkadaş diyor ki "
Bu gözler o kalitesiz iş dediğiniz videolardan tek video ile günlük 700-800 lirayı yakalayan gördü. Müşterim olmayan kanallardan da günlük 5-10 milyon izlenim alanları gördü. Çocuklar için önemli olan o anki ruh halidir. En kral animasyonu da yapsanız çocuk istediği an çıkar videodan sonradan izlerim demez. Youtubeda işler Tv kanalı gibi yürümüyor." ki yorumundan satıcı olduğunu anlıyorum.
Sırayla yorumunuza cevap vermek gerekirse, "
Bu gözler. Kalitesiz iş dediğiniz videolardan tek video ile günlük 700-800 lirayı yakalan gördü."
1-Kalitesizden kastımı anlamış değilsiniz, he ne anlamam gerekiyor derseniz, son kez yazacağım başkası sorsa dahi cevap vermeyeceğim, "Yap bir template, resmi değiştir sat." neresinde kalite?
2-İkincisi benim eleştirim günlük 700-800 lira kazanan ya da kazanabilecek insanların bir insanın emeğinin fiyat polikasını eleştirmesi ve emeğinin karşısında o fiyata 3D animasyonlar yapan var diyebilmesi. Bir kişinin emeğine fiyat biçemezseniz, SADECE KİŞİNİN VERDİĞİ FİYAT İLE PAZARLIK YAPABİLİRSİNİZ. Bu senin içinde geçerli arkadaşım, sende bir emek veriyorsan senin emeğine kimse fiyat veremez, sadece pazarlık yapabilir.
3-"
En kral animasyonu da yapsanız çocuk istediği an çıkar videodan sonradan izlerim demez. Youtubeda işler Tv kanalı gibi yürümüyor." Amaç en kral animasyon değil ki? Nereden çıkardınız? O an ne popülerse iş oradan yürür, son zamanlarda ne popüler? Baby shark. Baby shark ile ilgili konu bir animasyon, şarkı vs. slayt bile dahi yaparsın olur biter. Ancak senin mantığına göre bir iş için kalite biçmene özen göstermene gerek yok, sat bitsin mantığı görüyorum. Yoksa bende bende template videolar yapıp satabilirim önümde hiçbir engel yok, sizin için sadece amaç para kazanmak olabilir ama benim için değil. KALİTELİ ve ÖZGÜN İŞLERDE İNSANLARLA ÇALIŞMAK İSTİYORUM O KADAR.
4- Son olarak kalite kelimesine takılıp, yorumları okuyup işine gelene göre cımbızlayıp yorum yapan ve yapacak olan arkadaşlar için, benim için kalite "Emek gözetilerek yapılan bütün işler kalitelidir. 1 saatte birtane template yap, sat benim gözümde kaliteli değildir." benim kalite anlayışım bu şekildedir. SPAM neyse TEMPLATE mantığı benim gözümde aynıdır. He ikisinin sonunda da para var mı var. Birisinde emek var o kadar. Sadece EMEĞE SAYGI.
Arkadaşlar kısa ve öz olarak konu baltalandı ya da değil. Ancak amacının dışına çıktı o ayrı. Gerekli görüşlerimi sunduğuma ve satışın gerçekleşmeyeceğine inanıyorum. Mantıklı bir eleştirisel açıklama olursa elbette cevap vereceğim, ancak onun dışındaki hususlar için ilgilenmiyorum.
Saygılar.