Özgün için ekipman tavsiyesi

• Kullanıcı Hayko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

Hayko

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

bir özgün çalışma için ekipman ihtiyacım var.

Masa başında bir inceleme, tanıtım tarzı bir şey yapmayı planlıyoruz.

Örnek olarak : Yeni HTC One M8 "Farklı olanı arayanlara özel" video inceleme

Hemen hemen bu tarza yakın bir şey yapmak istiyoruz.

Bu tarz çalışan varsa tavsiye ettiği ekipmanları öğrenmek istiyorum. Yarı profesyonel SLR cihazlar işimizi görür mü yoksa üst düzey dijital video kamera mı lazım ?

Mikrofon girişi ve kulaklık çıkışı bulunan kaliteli ama bir o kadar da uygun fiyatlı cihaz arayışı içerisindeyim.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Pek tavsiye gelmedi bende kendim aldım bir şeyler.

Canon 650d kamera aldım, üzerinde kit lens ile yeterli olacağını düşündüm.
16GB Class 10 hafıza kartı (Max 20 dakika video çekeceğimi düşündüğüm için)
175cm yüksekliğinde bir tripod aldım
Yaka mikrofonu mağazalarda bulamadım, tavsiye de pek yoktu. Deneme amaçlı ucuz bir şey aldım, henüz gelmedi. Duruma göre başka modellere de bakabilirim.

Canon Eos 650d + 18-55mm Lens Dijital Slr Fotoğraf Makinası 16382348 - n11.com
Sandisk Ultra 16gb Microsd Class10 Hafıza Kartı Sdsdqua-016g-u46a 16138267 - n11.com
Iconic T-170 Tripod, 170cm 21243321 - n11.com
Snopy Sn-2023 Ip Kablolu Yaka Mikrofon 22656460 - n11.com

Maliyet olarak hepsi 2.000 lirayı bulmadı.

Projenizde başarılar, yeni çıkan telefonların (mesela z2) ilk drop testini siz yapın kanal patlasın :)

Okyanusun yaklaşık 3000 metre altından Tapatalk ile gönderildi.

Kamera seçimin güzel ama kablolu yakanın faydası olacağını sanmıyorum. Öyle ki Canon Eos 550D den sonraki hiçbir modelde sese müdahale edemiyorsunuz. Agc denen (auto gain coltrol) ON konumda default olarak geldiği için sesle sıkıntınız asla bitmeyecek. Kaldı ki aldığınız mikrofonda seste sıkıntı yaşayacaksınız. Tavsiyem ROOF R5 yaka ve rehber alıcı kullanmanız ve Canon için geliştirilen Magic Lantern yazılımını kullanıp makinenizdeki ses mixerine müdahale edebilmeniz.

Kamera seçimin güzel ama kablolu yakanın faydası olacağını sanmıyorum. Öyle ki Canon Eos 550D den sonraki hiçbir modelde sese müdahale edemiyorsunuz. Agc denen (auto gain coltrol) ON konumda default olarak geldiği için sesle sıkıntınız asla bitmeyecek. Kaldı ki aldığınız mikrofonda seste sıkıntı yaşayacaksınız. Tavsiyem ROOF R5 yaka ve rehber alıcı kullanmanız ve Canon için geliştirilen Magic Lantern yazılımını kullanıp makinenizdeki ses mixerine müdahale edebilmeniz.

tam olarak anlayamadım yani ben ortamdaki uğultu sesini olabildigince kısıp konuşmacının sesinin duyulmasını istiyorum mikrofon secemedim pek bir bilgi bulamadım internette o yüzden ucuz birşey alıp denemek istedim. donanım konusunda yeterli bilgim yok mixere falan zaten müdahele edersem daha da bozarim galiba (:

Projenizde başarılar, yeni çıkan telefonların (mesela z2) ilk drop testini siz yapın kanal patlasın :)

Okyanusun yaklaşık 3000 metre altından Tapatalk ile gönderildi.

telefon incelemesi bir örnekti kaldı ki donanimhaberle zor basa çıkılır 60 dakikalık ön inceleme yapıyorlar :)

HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hocam teknoseyirin video cekeceklere ozel incelemesi var. her kamerada iyi verim alınmıyordu. ise gore mercek kamera vs onerisinde bulunuyorlardı bi inceleminizi oneririm.
yoksa cekimden pişman olabilirsiniz

hocam teknoseyirin video cekeceklere ozel incelemesi var. her kamerada iyi verim alınmıyordu. ise gore mercek kamera vs onerisinde bulunuyorlardı bi inceleminizi oneririm.
yoksa cekimden pişman olabilirsiniz

denk gelmemiştim incelemeye de makineyi aldık artık üniversite de fotoğrafçılık ile uğraşan arkadaşima bahsetmiştim oda 650d işini görür dedi aldım bende. Alım işlemleri biraz hızlı oldu

denk gelmemiştim incelemeye de makineyi aldık artık üniversite de fotoğrafçılık ile uğraşan arkadaşima bahsetmiştim oda 650d işini görür dedi aldım bende. Alım işlemleri biraz hızlı oldu

Hayirli olsun hocam inşallah basarili olursunuz. Özgün isi biraz garip aniden cok hit alabilirsiniz. Dx den kucuk urun getirip test yapabilirsiniz. Isterseniz dx altinada videonuzu koyabilirsiniz

Pek tavsiye gelmedi bende kendim aldım bir şeyler.

Canon 650d kamera aldım, üzerinde kit lens ile yeterli olacağını düşündüm.
16GB Class 10 hafıza kartı (Max 20 dakika video çekeceğimi düşündüğüm için)
175cm yüksekliğinde bir tripod aldım
Yaka mikrofonu mağazalarda bulamadım, tavsiye de pek yoktu. Deneme amaçlı ucuz bir şey aldım, henüz gelmedi. Duruma göre başka modellere de bakabilirim.

Canon Eos 650d + 18-55mm Lens Dijital Slr Fotoğraf Makinası 16382348 - n11.com
Sandisk Ultra 16gb Microsd Class10 Hafıza Kartı Sdsdqua-016g-u46a 16138267 - n11.com
Iconic T-170 Tripod, 170cm 21243321 - n11.com
Snopy Sn-2023 Ip Kablolu Yaka Mikrofon 22656460 - n11.com

Maliyet olarak hepsi 2.000 lirayı bulmadı.

5 ay gecmis konu uzerinden , Canon un cekimlerinden memnun kaldiniz mi? , ben de almayi dusunuyorum.

5 ay gecmis konu uzerinden , Canon un cekimlerinden memnun kaldiniz mi? , ben de almayi dusunuyorum.

Oldukça memnunum. Kapalı alan da çekim yapacaksanız eğer tavsiye ederim. (Dış mekan da kullanmadım hiç)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri