Özgün için kamera

• Kullanıcı keremoflu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

keremoflu

Kayıtlı Üye
Son 3-4 gündür bakınıyorum. Artık video testlere bakmak, farklı parfümleri art arda koklamak gibi oldu :D

Şunları buldum. Ekstra aksiyon kamera düşündüğüm için 1,2K TL civarını üst bütçe olarak belirledim. Bilir kişiler yardımcı olursa sevinirim :)

Number 1 (Canon VIXIA HF M52): http://www.amazon.com/Canon-Stabili...1420488437&sr=8-2&keywords=Canon+VIXIA+HF+M52

Number 2 (Canon VIXIA HF52HD): Amazon.com : Canon VIXIA HF52HD Camcorder with Wi-FiVideo Camera with 3-Inch LCD (Black) : Camera & Photo

Sony gerekli-gereksiz bütün kameralara projektör koyduğu için pek hoşuma gitmedi. Testlerde de çok gözüme iyi gözükmedi. Panasonic HC V'lere baktım bayağı. Ancak Canon karşılaştırmalarında da geri kaldı biraz.

Aynı şekil bana da lazım ev içi çekim yapmak için.

üstat boşa paranı verme bunlara. 500 civarı verdim haşat ışık yetersiz sanki telefonla çekiyormuşum gibi oluyor. go pro alacaksan al almayacaksan paranı çöpe atmış olursun. yeterli sahne ve ışıklandırmayı tutturamıyorsun naparsan yap.

üstat boşa paranı verme bunlara. 500 civarı verdim haşat ışık yetersiz sanki telefonla çekiyormuşum gibi oluyor. go pro alacaksan al almayacaksan paranı çöpe atmış olursun. yeterli sahne ve ışıklandırmayı tutturamıyorsun naparsan yap.

Çekmeyelim mi hocam yani? Bir tanesini alacağız bir şekilde. Gerçekten iyi kameralar 800$'dan başlıyor ama bütçe bu şimdilik. İç çekim mi yaptın sen?

Çekmeyelim mi hocam yani? Bir tanesini alacağız bir şekilde. Gerçekten iyi kameralar 800$'dan başlıyor ama bütçe bu şimdilik. İç çekim mi yaptın sen?

ben çekme diye bir şey demedim siz bilirsiniz üstad. bütçe sizin bütçeniz. sadece vicdanım el vermediği için uyarmak istedim.

hocam bişey söylemek istiyorum amazondan nasıl getirmeyi düşünüyorsunuz bende getirmek istiyorumda gümrükte kalır diye korkuyorum

Hocam oradan örnek verdim sadece. Varsa Türkiye'den alacağım. Eğer yoksa ve çok beğendiysem bir şekilde küçük ücret göstermeye çalışacağım.

Durum ne oldu bulabildiniz mi , bu hafta içinde almak istiyorum bende.

dslr a talep olmasının nedeni, sinematografik görüntü elde edebilmemiz. kullanım amacına amacına göre seçip yapmanız gerekli.

örneğin elde, omuzda çekim yapacaksanız, ya da konser, etkinlik çekecekseniz video kameralar doğru tercih olabilir. dslrla da bunlar yapılır ama ekstra maliyetleri olur. tele lens lazım olur konser için, omuzda kullanmak için rig gerekli olur vs.

ama çekim yaparken çok aceleniz olmayacaksa, az biraz ekipmanı kurmak için vaktiniz olacaksa dslr dan şaşmayın. nedeniyse daha ucuza daha iyi görüntü elde edebileceksiniz. dslrda aldığınız lens elinizde kalmaz, her zaman değeri olacaktır kaliteli lensin. bu bence büyük bir avantaj yatırım için. iç mekan çekimlerinde, yetersiz ışıkta, keskin görüntü elde etmekte hep bir adım önde dslr. gerçi çok kaliteli video kameralar var. mesela sony pmw200 den çok temiz görüntü alınabiliyor, pili uzun gidiyor, kartları daha sağlam, fakat amerika fiyatı 6000 dolar. video kameralarda da handycam almak yerine prof kameralara geçilebilir. mesela canon xa10 size uygun olabilir. Canon XA10 HD Professional Camcorder 4922B002 B&H Photo Video

sony nin bu kamerasıda görüntü sabitlemede çok başarılı. lens kamera içinde dengeyi sağlamak için hareket ediyor ve neredeyse koşarken bile temiz görüntü elde edilebiliyor. http://www.bhphotovideo.com/c/product/853433-REG/Sony_HXR_NX30_HD_Compact_Camcorder.html

ayrıca canon 70d var, autofocus özelliğine sahip dslr. onun da incelemelerine bakın isterseniz, çok hızlı odaklanmasa da belki kurtarır sizi.

ama dediğim gibi önceliğinizi belirleyin. daha çok ne tarz çekim yapacaksanız ona karar verin. sonra dslr sa hangi marka olacağı önemli. lens yatırımınız ona göre olur. mesela bu inanılmaz popüler bir dslr oldu. Panasonic Lumix DMC-GH4 Mirrorless Micro Four Thirds, GH4KBODY Digital Camera.

handycam e 1000 lira verseniz bi daha satamazsınız, çok hızlı değer kaybediyor. ya prof videocam alın canon xa10 dan başlayarak bakın. ya da dslr.

dslr a talep olmasının nedeni, sinematografik görüntü elde edebilmemiz. kullanım amacına amacına göre seçip yapmanız gerekli.

örneğin elde, omuzda çekim yapacaksanız, ya da konser, etkinlik çekecekseniz video kameralar doğru tercih olabilir. dslrla da bunlar yapılır ama ekstra maliyetleri olur. tele lens lazım olur konser için, omuzda kullanmak için rig gerekli olur vs.

ama çekim yaparken çok aceleniz olmayacaksa, az biraz ekipmanı kurmak için vaktiniz olacaksa dslr dan şaşmayın. nedeniyse daha ucuza daha iyi görüntü elde edebileceksiniz. dslrda aldığınız lens elinizde kalmaz, her zaman değeri olacaktır kaliteli lensin. bu bence büyük bir avantaj yatırım için. iç mekan çekimlerinde, yetersiz ışıkta, keskin görüntü elde etmekte hep bir adım önde dslr. gerçi çok kaliteli video kameralar var. mesela sony pmw200 den çok temiz görüntü alınabiliyor, pili uzun gidiyor, kartları daha sağlam, fakat amerika fiyatı 6000 dolar. video kameralarda da handycam almak yerine prof kameralara geçilebilir. mesela canon xa10 size uygun olabilir. Canon XA10 HD Professional Camcorder 4922B002 B&H Photo Video

sony nin bu kamerasıda görüntü sabitlemede çok başarılı. lens kamera içinde dengeyi sağlamak için hareket ediyor ve neredeyse koşarken bile temiz görüntü elde edilebiliyor. Sony 96GB HXR-NX30 Palm Size NXCAM HD Camcorder HXR-NX30U B&H

ayrıca canon 70d var, autofocus özelliğine sahip dslr. onun da incelemelerine bakın isterseniz, çok hızlı odaklanmasa da belki kurtarır sizi.

ama dediğim gibi önceliğinizi belirleyin. daha çok ne tarz çekim yapacaksanız ona karar verin. sonra dslr sa hangi marka olacağı önemli. lens yatırımınız ona göre olur. mesela bu inanılmaz popüler bir dslr oldu. Panasonic Lumix DMC-GH4 Mirrorless Micro Four Thirds, GH4KBODY Digital Camera.

handycam e 1000 lira verseniz bi daha satamazsınız, çok hızlı değer kaybediyor. ya prof videocam alın canon xa10 dan başlayarak bakın. ya da dslr.

Hocam kusura bakma yazını geç görmüşüm. Detaylı anlatmışsın teşekkürler ama şu an o kadar bütçe ayıramıyorum. İlerleyen aylarda o attığın profesyonel camcoder'ları ben de düşünüyorum. Ancak şu an max 1,5K TL olabilir gibi.

Hocam kusura bakma yazını geç görmüşüm. Detaylı anlatmışsın teşekkürler ama şu an o kadar bütçe ayıramıyorum. İlerleyen aylarda o attığın profesyonel camcoder'ları ben de düşünüyorum. Ancak şu an max 1,5K TL olabilir gibi.

odaklamadan sıkıldığınızı söylediğiniz için dslr dan vazgeçiyoruz o zaman. muhtemelen denemişsinizdir ama gene de hatırlatayım, ablanızın 600d siyle çekerken diyaframı kısabildiğiniz(sayı olarak yükseltebildiğiniz) kadar kısın, isoyu çok grenli olmayacak seviyeye kadar çıkartın, bir de shutterı düşebildiğiniz kadar düşün( bu ayar 600d de var mı bilmiyorum), bu şekilde en azından alan derinliğiniz azalmış olacak, yani net alanınız daha geniş mesafe olacak. belki bu şekilde flu alanlar ve sürekli netleme daha az canınızı sıkar.

o civarlarda handycam almanız gerçekten çok iyi sonuçlar vermeyecektir. dış çekim olsa belki biraz daha kotarır durumu ama iç mekanda yetersiz ışıkta epey grenli videolarınız olacak, ve dslr daki keskinliği çok arayacaksınız.

pro camcorder alamayacağınıza göre bu bütçeyle, dslr da dediğimiz denemediyseniz bir deneyin. ben de bakarım o civarlarda handycamlere vakit bulunca.

odaklamadan sıkıldığınızı söylediğiniz için dslr dan vazgeçiyoruz o zaman. muhtemelen denemişsinizdir ama gene de hatırlatayım, ablanızın 600d siyle çekerken diyaframı kısabildiğiniz(sayı olarak yükseltebildiğiniz) kadar kısın, isoyu çok grenli olmayacak seviyeye kadar çıkartın, bir de shutterı düşebildiğiniz kadar düşün( bu ayar 600d de var mı bilmiyorum), bu şekilde en azından alan derinliğiniz azalmış olacak, yani net alanınız daha geniş mesafe olacak. belki bu şekilde flu alanlar ve sürekli netleme daha az canınızı sıkar.

o civarlarda handycam almanız gerçekten çok iyi sonuçlar vermeyecektir. dış çekim olsa belki biraz daha kotarır durumu ama iç mekanda yetersiz ışıkta epey grenli videolarınız olacak, ve dslr daki keskinliği çok arayacaksınız.

pro camcorder alamayacağınıza göre bu bütçeyle, dslr da dediğimiz denemediyseniz bir deneyin. ben de bakarım o civarlarda handycamlere vakit bulunca.
Arkadaşın affına sığınarak bende bir soru sormak istiyorum hocam.Kız arkadaşımla iç mekanda oyun hamuru videosu çekicez.Bunun için bize kamera önerisinde bulunabilir misiniz ?

Arkadaşın affına sığınarak bende bir soru sormak istiyorum hocam.Kız arkadaşımla iç mekanda oyun hamuru videosu çekicez.Bunun için bize kamera önerisinde bulunabilir misiniz ?

tabi öneririm ama kamera bilginiz var mı hiç? yani keremoflu ya dslr önerebildim çünkü zaten 600d kullanmış, fakat siz objektifli, manuel kontrollü bir kamera kullandınız mı hiç? bir de bütçeniz nedir?

siz söylemeden ben gene de bir kaç örnek göstereyim.

mesela o 600d sizin işinizi görebilir. Canon 600D Body İthalatçı Garantili Fotoğraf Makinesi ve Video Kamera Online Alışveriş Sitesi * Refleksfoto.com

eskiden iyiydi şimdi çok iyileri çıktı, o yüzden 2. elde bolca bulanabilen eos 550d de olabilir. Fotoğraf Makinesi ve Fotoğrafçılık Ekipmanları sahibinden.com'da

video kamerada alınabilir tabi, Canon XA10 Fotoğraf Makinesi ve Video Kamera Online Alışveriş Sitesi * Refleksfoto.com

Kamera konusunda çok prof değilim. kullandıklarım var, merak edip araştırıyorum da ama almasına gelince hep şu fiyata şu var üstüne şu kadar koysam şu olur, ama şunda da şu yok, almışken daha da koyup şunu mu alsam, eeeee oralara çıkıyorsam neden o kameralara bakıyorum ki, o zaman şu olmalı falan diyorum maalesef :)

Demek istediğim aldığınız kamera da mutlaka eksikler olacak, kimisi iç mekanda güzel çekmeyecek, kimisiyle dışarda çekerken çok yavaş kalacaksınız, zoom için lens tak çıkar yapacaksınız, kimisinde uzun çekim yaparken kamera kapanacak bunları kendimde dahil olmak üzere tüm kamera almak isteyenlere söylüyorum.

Bu yüzden bütçenize uygun ve ne çekmek istediğinize uygun bir kamera alınıp bakılmalı.

Sizin örneğinizde eğer biraz kurcalarsanız ve kamerayı daha etkin kullanmaya çalışırsanız 550d den başlayan bütün dslr makineler işinizi görecektir. sonuçta tripodun üstüne koyup, kamerayı ve ışığı ayarlayıp çekeceksiniz. sizin de netlik sıkıntınız olabilir, bu yüzden kamerayla ilgileniyorsanız dslr öneriyorum.

ama daha da para koyup iyi bir video kamera alabilirsiniz böylece hiç ışık, netlik vs uğraşmadan recorda basar, işinizi görürsünüz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri