Özgün için kamera

• Kullanıcı keremoflu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi
odaklamadan sıkıldığınızı söylediğiniz için dslr dan vazgeçiyoruz o zaman. muhtemelen denemişsinizdir ama gene de hatırlatayım, ablanızın 600d siyle çekerken diyaframı kısabildiğiniz(sayı olarak yükseltebildiğiniz) kadar kısın, isoyu çok grenli olmayacak seviyeye kadar çıkartın, bir de shutterı düşebildiğiniz kadar düşün( bu ayar 600d de var mı bilmiyorum), bu şekilde en azından alan derinliğiniz azalmış olacak, yani net alanınız daha geniş mesafe olacak. belki bu şekilde flu alanlar ve sürekli netleme daha az canınızı sıkar.

o civarlarda handycam almanız gerçekten çok iyi sonuçlar vermeyecektir. dış çekim olsa belki biraz daha kotarır durumu ama iç mekanda yetersiz ışıkta epey grenli videolarınız olacak, ve dslr daki keskinliği çok arayacaksınız.

pro camcorder alamayacağınıza göre bu bütçeyle, dslr da dediğimiz denemediyseniz bir deneyin. ben de bakarım o civarlarda handycamlere vakit bulunca.

Evet hocam odak sorunundan dolayı istemiyorum. İç çekimler için 600D iyi çekiyor ama ben %99 dış çekim yapacağım.

tabi öneririm ama kamera bilginiz var mı hiç? yani keremoflu ya dslr önerebildim çünkü zaten 600d kullanmış, fakat siz objektifli, manuel kontrollü bir kamera kullandınız mı hiç? bir de bütçeniz nedir?

siz söylemeden ben gene de bir kaç örnek göstereyim.

mesela o 600d sizin işinizi görebilir. Canon 600D Body İthalatçı Garantili Fotoğraf Makinesi ve Video Kamera Online Alışveriş Sitesi * Refleksfoto.com

eskiden iyiydi şimdi çok iyileri çıktı, o yüzden 2. elde bolca bulanabilen eos 550d de olabilir. Fotoğraf Makinesi ve Fotoğrafçılık Ekipmanları sahibinden.com'da

video kamerada alınabilir tabi, Canon XA10 Fotoğraf Makinesi ve Video Kamera Online Alışveriş Sitesi * Refleksfoto.com

Kamera konusunda çok prof değilim. kullandıklarım var, merak edip araştırıyorum da ama almasına gelince hep şu fiyata şu var üstüne şu kadar koysam şu olur, ama şunda da şu yok, almışken daha da koyup şunu mu alsam, eeeee oralara çıkıyorsam neden o kameralara bakıyorum ki, o zaman şu olmalı falan diyorum maalesef :)

Demek istediğim aldığınız kamera da mutlaka eksikler olacak, kimisi iç mekanda güzel çekmeyecek, kimisiyle dışarda çekerken çok yavaş kalacaksınız, zoom için lens tak çıkar yapacaksınız, kimisinde uzun çekim yaparken kamera kapanacak bunları kendimde dahil olmak üzere tüm kamera almak isteyenlere söylüyorum.

Bu yüzden bütçenize uygun ve ne çekmek istediğinize uygun bir kamera alınıp bakılmalı.

Sizin örneğinizde eğer biraz kurcalarsanız ve kamerayı daha etkin kullanmaya çalışırsanız 550d den başlayan bütün dslr makineler işinizi görecektir. sonuçta tripodun üstüne koyup, kamerayı ve ışığı ayarlayıp çekeceksiniz. sizin de netlik sıkıntınız olabilir, bu yüzden kamerayla ilgileniyorsanız dslr öneriyorum.

ama daha da para koyup iyi bir video kamera alabilirsiniz böylece hiç ışık, netlik vs uğraşmadan recorda basar, işinizi görürsünüz.

Bana da yardımcı olabilir misiniz bu konularda hiç bir bilgim yok aynı şekilde ev içi çekim yapacağım en fazla 1.500 e kadar yolu var ama bunu para içinde ayaklık , ışık gibi (bunlar hakkında da bilgim yok aslında) şeylerde olacak.

Evet hocam odak sorunundan dolayı istemiyorum. İç çekimler için 600D iyi çekiyor ama ben %99 dış çekim yapacağım.

dış çekimse dslr yorabilir biraz. o bütçelere daha önce hiç bakmamıştım, ama şimdi hızlıca bir göz gezdirince panasonic hv-750 yi gördüm. 120 fps çekim yapabiliyormuş. http://www.youtube.com/watch?v=pXvckDvY2YE

low lightda da fena değil http://www.youtube.com/watch?v=lcSQAidoVr0

Panasonic HC-V750 Full HD Camcorder HC-V750K B&H Photo Video
buradaki yorumlarda genel olarak başlangıç seviyesi için iyi olduğu yönünde.

az çok araştırdığınıza göre bu fiyat aralığında çok temiz ve keskin görüntü elde edemeyeceksiniz, ama alternatifler arasından iyisini seçmek durumundasınız.

dış çekimse dslr yorabilir biraz. o bütçelere daha önce hiç bakmamıştım, ama şimdi hızlıca bir göz gezdirince panasonic hv-750 yi gördüm. 120 fps çekim yapabiliyormuş. http://www.youtube.com/watch?v=pXvckDvY2YE

low lightda da fena değil http://www.youtube.com/watch?v=lcSQAidoVr0

Panasonic HC-V750 Full HD Camcorder HC-V750K B&H Photo Video
buradaki yorumlarda genel olarak başlangıç seviyesi için iyi olduğu yönünde.

az çok araştırdığınıza göre bu fiyat aralığında çok temiz ve keskin görüntü elde edemeyeceksiniz, ama alternatifler arasından iyisini seçmek durumundasınız.

Evet hocam daha önce hep Panasonic bakmıştım. HC V-750'yi inceledim uzun zaman. Finansı biraz daha yükseltirsem onu düşünüyorum. Teşekkürler hocam.

Hocam benim bütçem baya kısıtlı. Max. 500 TL lik bir video kamera alabilirim.Işıklandırma konusunda sıkıntım yok. 2 adet softbox elimde mevcut.Fakat odaklanma sorunu çıkarmayan bir video kamera bulmam gerek.

Hocam benim bütçem baya kısıtlı. Max. 500 TL lik bir video kamera alabilirim.Işıklandırma konusunda sıkıntım yok. 2 adet softbox elimde mevcut.Fakat odaklanma sorunu çıkarmayan bir video kamera bulmam gerek.

Ev içinde veya tripotla sabit çekim mi yapacaksın hocam?

Ben Panasonic HC-V750'de karar kıldım. Biraz pahalı olduğu için bekliyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri