Selam arkadaşlar.
Yine kendim yapmaya üşendiğim için sizinle paylaşmak istedim.
Şimdi ingilizceniz yok sadece türkçe çalışabilirim diyorsanız. türkçe haber çalışın.
ama öyle başka kanallardan video araklayarak değil.
öncelikle : ekşi sözlüğün gündem sayfasına her gün girin. https://eksisozluk.com/gundem
burada türkiye'de olan biten en önemli konuları her gün he saat bulabilirsiniz.
bir hafta boyunca her gün bu gündem kısmını takip ederek türkiye gündemini meşgul eden konuları not edin.
daha sonra her haftanın 1 günü bu derlemeleri video haline getirin.
yani "türkiye'de bu hafta neler oldu" gibi. o haftanın özeti gibi. fotoğraflar ve yazılarla kotarılabilecek bir iş. hatta kendine güvenen bu fotoğraf ve yazıları seslendirebilir de.
ek : arkadaşlar bahsettiğim konu haber videolarını alıp birleştirin değil. o hafta yaşananları özet geçtiğiniz ve tamamen sizin hazırladığınız video. yani sırf yazı bile olsa size ait olacak.
zaten amaç o haftayı özet geçmek. bütün haberleri detayıyla vermek değil.
mesela : 1. bu hafta twitter yasaklandı. 2. tren kazası oldu şu kadar kişi öldü.
yani çok önemli haberleri vereceksiniz. topluca.
Yine kendim yapmaya üşendiğim için sizinle paylaşmak istedim.
Şimdi ingilizceniz yok sadece türkçe çalışabilirim diyorsanız. türkçe haber çalışın.
ama öyle başka kanallardan video araklayarak değil.
öncelikle : ekşi sözlüğün gündem sayfasına her gün girin. https://eksisozluk.com/gundem
burada türkiye'de olan biten en önemli konuları her gün he saat bulabilirsiniz.
bir hafta boyunca her gün bu gündem kısmını takip ederek türkiye gündemini meşgul eden konuları not edin.
daha sonra her haftanın 1 günü bu derlemeleri video haline getirin.
yani "türkiye'de bu hafta neler oldu" gibi. o haftanın özeti gibi. fotoğraflar ve yazılarla kotarılabilecek bir iş. hatta kendine güvenen bu fotoğraf ve yazıları seslendirebilir de.
ek : arkadaşlar bahsettiğim konu haber videolarını alıp birleştirin değil. o hafta yaşananları özet geçtiğiniz ve tamamen sizin hazırladığınız video. yani sırf yazı bile olsa size ait olacak.
zaten amaç o haftayı özet geçmek. bütün haberleri detayıyla vermek değil.
mesela : 1. bu hafta twitter yasaklandı. 2. tren kazası oldu şu kadar kişi öldü.
yani çok önemli haberleri vereceksiniz. topluca.