Özgün Kanal Onay ve Telif Hakkı Alma

ozelgoktug

Kayıtlı Üye
Merhaba. Öncelikle forumda bir süre gezdikten sonra cevabı net bir şekilde kavrayamadığımı belirtmek isterim. Hocalarımız bu konuda görüşlerini yazarsa daha faydalı olacaktır.

1- Özgün kanalın yanında Tick işareti olası kanalın onaylatılması nasıl olur ve faydaları nelerdir?

2- Özgün kanalımdaki videolarımın telif haklarını yada eşleşen tanımlamayı nasıl yapailirim?

Değerli Yorumlarınız için Teşekkür edeirm...

Özgün diye tabir ettiğiniz videonun tam olarak kategorisi ile bize mail atın.

[email protected] adresine,

Kanalınızı:
Neden Content ID ye gşrmek istiyorsunu ? Nedenini:
Kopyalanan videolarınız var mı ? Varsa linkleri ile bize başvurun.

Değerlendirip sonucu bildirelim size.

Onun dışında Direk yt ye de başvuru yapabilirsiniz..
https://www.youtube.com/content_id_signup

Çok teşekkür ederim bir adsense kanalım bu ve daha önce başka bir video kanalıydı. Spamdı. Yeterli kullanıcıya ulaştıktan sonra Kendi özgün videolarımı attım. Daha önceki videonun ilgi alanı ile aynı videolar.

Bir yerde okudum. Doğru mudur?
Eğer özgün videolarınızı bir ürün üzerinden yapıyorsanız telif atamazsınız hak talep edemezsiniz diye.
Örneğin: ünlü bir markanın oyuncak setini aldım bir çalışma yaptım çekimler ve karakterleri biçimlendirmeler tamamen bana ait ve arka planda çalan müzik de Youtube'un sağladığı free müzikler. Kesinlikle başka videolardan filmlerden kesme biçme yok.

Ben bu tür bir videoda telif hakkı sahibi olamaz mıyım sizce?

Özellikle [MENTION=1]Serk@nYT[/MENTION] hocam da bu konuda bizi aydınlatırsa çok mutlu olurum.

Çok teşekkür ederim bir adsense kanalım bu ve daha önce başka bir video kanalıydı. Spamdı. Yeterli kullanıcıya ulaştıktan sonra Kendi özgün videolarımı attım. Daha önceki videonun ilgi alanı ile aynı videolar.

Eğer özgün videolarınızı bir ürün üzerinden yapıyorsanız telif atamazsınız hak talep edemezsiniz diye.
Örneğin: ünlü bir markanın oyuncak setini aldım bir çalışma yaptım çekimler ve karakterleri biçimlendirmeler tamamen bana ait ve arka planda çalan müzik de Youtube'un sağladığı free müzikler. Kesinlikle başka videolardan filmlerden kesme biçme yok.

Özellikle [MENTION=1]Serk@nYT[/MENTION] hocam da bu konuda bizi aydınlatırsa çok mutlu olurum.

hocam eğer youtube'un bedava arkaplan müziklerini kullanırsan yani free müzikleri para kazanamazsın o videodan.Onun yerine internetten bulup kendin koymaya çalış telifsiz arkaplan müziğini

hocam eğer youtube'un bedava arkaplan müziklerini kullanırsan yani free müzikleri para kazanamazsın o videodan.Onun yerine internetten bulup kendin koymaya çalış telifsiz arkaplan müziğini

Ama Hocam müzik şartlarında şunlar yazıyor Youtube da: :confused::(
"Bu müzik kitaplığını (kitaplıkta bulunan müzik dosyaları dahil) kullanımınız, YouTube Hizmet Şartları'na tabidir. Bu kitaplıktaki müzikler, oluşturduğunuz videolarda ve diğer içeriklerde sadece tarafınızdan kullanılmak üzere tasarlanmıştır. YouTube'da para kazandıran videolarınız için bu kitaplıktaki müzik dosyalarını kullanabilirsiniz."

"Bu müzik kitaplığını (kitaplıkta bulunan müzik dosyaları dahil) kullanımınız, YouTube Hizmet Şartları'na tabidir. Bu kitaplıktaki müzikler, oluşturduğunuz videolarda ve diğer içeriklerde sadece tarafınızdan kullanılmak üzere tasarlanmıştır. YouTube'da para kazandıran videolarınız için bu kitaplıktaki müzik dosyalarını kullanabilirsiniz."

Ben kullanıyorum hocam youtubenin telifsiz müziklerini, para kazandırıyor bana ve tek bir telif dahi almadım bu müziklerden..

Bu konu ilgimi çekti kanal, video onaylatmak sadece etc nin verdiği linkden ibaretse gayet iyiymiş. Yarın bende başvurayım

Ben kullanıyorum hocam youtubenin telifsiz müziklerini, para kazandırıyor bana ve tek bir telif dahi almadım bu müziklerden

Sağolun hocam. Rahatladım =)

---------- Mesaj saat 03:21:48 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 03:20:09 civarında gönderildi. ----------

Peki bu duruma ne diyebiliriz saygıdeğer YTPara üyeleri? :)

Bir ürün dedikleri olay şu;

Bir program kurulumu anlatıyorsun. Ses senin kayıt senin. Music vs. yok.
Sana ait olmayan bir program olduğu için hak taleb edemezin.

Ses ve Görsel tamamen size ait olmalı.

Free musiclerden para kazanabilirsiniz ancak hak talebinde bulunuzamazsınız.

Oda şöyle, Videoda yaptıgığınız değişiklikler nedeniyle, kopyalayanlara telif atabilirsiniz ama ben bu videonun hak sahibiyim ve korunmasını istiyorum diyemezsiniz.

Bir ürün dedikleri olay şu;

Bir program kurulumu anlatıyorsun. Ses senin kayıt senin. Music vs. yok.
Sana ait olmayan bir program olduğu için hak taleb edemezin.

Ses ve Görsel tamamen size ait olmalı.

Free musiclerden para kazanabilirsiniz ancak hak talebinde bulunuzamazsınız.

Oda şöyle, Videoda yaptıgığınız değişiklikler nedeniyle, kopyalayanlara telif atabilirsiniz ama ben bu videonun hak sahibiyim ve korunmasını istiyorum diyemezsiniz.

Cevabınız ve ilginiz için öncelikle çok teşekkür ediyorum.

Yani bir ürünü kullanarak content ID hak talebinde bulunamıyorum. Ama örnek için söyl
yorum; Bir lego seti aldım kendim birşeyler yaptım. Lego markasının seti oldugu için parçalar üzerinde amblemleri var. Bu videomda hak sahibi olamıyorum.
Ancak Telif gönderebiliyorum. Evet bu da güzel hocam. Peki telif göndermenin kolay yolu nedir? Youtube da aramadan ziyade hocam.

Valla hocam ben ne zaman youtube free müziklerinden eklesem videonun para kazanma işareti gidiyor kayboluyor :D uyarayım dedim

Valla hocam ben ne zaman youtube free müziklerinden eklesem videonun para kazanma işareti gidiyor kayboluyor :D uyarayım dedim

Sizde haklısınız, ben 5 aydır geniş açıda, adsense ile uğraşmıyorum ve o müzikler ile. Ama bu dediğiniz doğru, ozamanlar yt bu muzikleri kullanabilirsiniz diyordu ve ekliyordunuz para kazanma sekmesi gidiyordu. Ama şuan açılıyor. Muhtemelen eklenme durumu ile alakalı olabilr. aklımda ama deneme imkanım olmadı. Bildiğim şu ki Free music ile kazanç açılıyor.

---------- Mesaj saat 04:43:41 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 04:27:19 civarında gönderildi. ----------

Cevabınız ve ilginiz için öncelikle çok teşekkür ediyorum.

Yani bir ürünü kullanarak content ID hak talebinde bulunamıyorum. Ama örnek için söyl
yorum; Bir lego seti aldım kendim birşeyler yaptım. Lego markasının seti oldugu için parçalar üzerinde amblemleri var. Bu videomda hak sahibi olamıyorum.
Ancak Telif gönderebiliyorum. Evet bu da güzel hocam. Peki telif göndermenin kolay yolu nedir? Youtube da aramadan ziyade hocam.

Şikayet etme durumu konumuzda mevcut.
Videonuzu Kopyalan Kişiyi Youtube ye Bildirme. Telif Hakkı Hak Taleb Etme ( Resimli ) | Etc Network Destek Forumu

Teşekkür ediyorum. Vaktinizi ayırdınız.
Yani bunun kolay yolu yok galiba. aslında var diye duymustum. bi panel var panelde baskalarının yüklediği videolarınızı görüp tümünü sec telif gönder gibi seyler cok önce okumustum ancak tekrar göremedim konuları.

Sağolun Teşekkürler.

youtube audio library deki müziklerin kullanımı şöyle.
youtube üzerinden videoyu düzenlerken müziği atarsanız para kazanma gidiyor.
eğer pc nize indirip video edit programlarıyla videoyu hazırlayıp öyle direk youtube ye atarsanız sıkıntı yok.
Fakat bu şekilde bile telif yediğimi biliyorum. :)
Lanet olası yt federalleri...

youtube audio library deki müziklerin kullanımı şöyle.
youtube üzerinden videoyu düzenlerken müziği atarsanız para kazanma gidiyor.
eğer pc nize indirip video edit programlarıyla videoyu hazırlayıp öyle direk youtube ye atarsanız sıkıntı yok.
Fakat bu şekilde bile telif yediğimi biliyorum. :)
Lanet olası yt federalleri...

Bu konuya bir açıklık getirebilir miyiz? Siz nasıl bu müziklerden telif yersiniz anlamıyorum. Youtube Şartları ve KUllanım Politikalarında bu müzikler para kazandıran videonuzda kullanılabilir yazıyor... Siz baska bir durum yüzünden telif yemiş olmayasınız? Çünkü hatırlıyorum Sesden eşleşen yiyen videoma youtube bizim free müziklerimizden ekleyebilirsiniz diyor.

Bu konuya acıklık getirelim istiyorum. Özellikle Tecrübeli arkadaşlara sesleniyorum. Youtube Free müziklerinden telif yiyen oldu mu? Böyle birşey söz konusu mudur?

Şöyle söyleyeyim.
Youtube ye attığın bir videoya, sonradan youtube editör ile bu müziklerden ekleyince para kazanma gidiyor. Sebebini bilmiyorum. Belki tekrar para kazanma açmanın yolu vardır ama para kazanma sekmesi de gidiyor.
Deneyebilirsiniz bunda istisna yok kaç kere yaptıysam hepsinde para kazanma gitti.
Ancak audio library'den müzik indirip pc de video ile birleştirip atınca sıkıntı yok.
Sadece bu şekilde de telif aldım. Telif derken 3. taraf eşleşen geldi. Tek bir videoma ama bu şekilde yaptığım 10 larca videom vardı.
Bir tanesi istisna oldu.

Şöyle söyleyeyim.
Youtube ye attığın bir videoya, sonradan youtube editör ile bu müziklerden ekleyince para kazanma gidiyor. Sebebini bilmiyorum. Belki tekrar para kazanma açmanın yolu vardır ama para kazanma sekmesi de gidiyor.
Deneyebilirsiniz bunda istisna yok kaç kere yaptıysam hepsinde para kazanma gitti.
Ancak audio library'den müzik indirip pc de video ile birleştirip atınca sıkıntı yok.
Sadece bu şekilde de telif aldım. Telif derken 3. taraf eşleşen geldi. Tek bir videoma ama bu şekilde yaptığım 10 larca videom vardı.
Bir tanesi istisna oldu.

Hııııııııımmmmmmmmm :D Anlıyorummm.. Ben Bilgisaayrda Sony Vegas Kullanarak videoma ekliyorum. Böyle sorun olmaz o zaman değil mii =) Çok sagol rahatladım şimdi :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri