Özgün kanalın reklamı nasıl yapılır ?

• Kullanıcı youktube
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

youktube

Yasaklanmış
Merhaba arkadaşlar özgün bir projeye ufaktan bir gireyim diyorum size göre bu kanalın reklamı en iyi şekilde nasıl yapılır ? Google adwords reklamı vermek istiyorum sizce yararı nasıl olur ? Lütfen deneyimi ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olsun. İyi forumlar

İlgi çekici bir konu ise adwords youtube video önü reklam işini görür sanırım. Bunun dışında özgün videon ile ilgili forumlara konu açabilirsin. İnsanlar takip ettikçe beğenip videolarınızı paylaştıkça bir süre sonra reklam kendiliğinden oluşuyor.

Ben özgünden sogudum bir video cok ugrastiriyor + tanitim yapma emegi... videoyu forumlarda facede paylasma insani zamanla yoruyor motive birakmiyor kazandigim parada tbmde motive etmiyo artik

Açıkcası ciddi anlamda ilgileneceğim giderler çokta önemli değil kanal içinde olabildiğince kaliteli olması için uğraşıyorum en verimli şekilde nasıl değerlendirebilirim. Aylık 1000 tl adwords reklamı tanıtım için ne kadar etkiler ?

Youtube da öne çıkanlara reklam nasıl koyuyoruz arkadaşlar bilen var mı ?

Youtube da öne çıkanlara reklam nasıl koyuyoruz arkadaşlar bilen var mı ?
Link biraz uzun ama şu sayfa işini görür sanırım. Link

1000 TL çok iyi bir bütçe. Eğer reklamını yapacağınız konu içeriği iyiyse ve ilgi çekici ise kısa sürede geri dönüşümünü sağlar diye düşünüyorum. Tabi bunu yapmadan önce iyice araştırıp ayrıca içerik ile ilgili tbm değerlerine bakmanızı da öneririm.

Link biraz uzun ama şu sayfa işini görür sanırım. Link

1000 TL çok iyi bir bütçe. Eğer reklamını yapacağınız konu içeriği iyiyse ve ilgi çekici ise kısa sürede geri dönüşümünü sağlar diye düşünüyorum. Tabi bunu yapmadan önce iyice araştırıp ayrıca içerik ile ilgili tbm değerlerine bakmanızı da öneririm.
Bir iki tane özel video oluşturup reklamını vereyim diyorum açıkcası abonelerime kavuşana kadar para konusunda kaçmayacağım hiçbirşeyden sonra zaten gerisi gelir diye düşünüyorum.

Bir iki tane özel video oluşturup reklamını vereyim diyorum açıkcası abonelerime kavuşana kadar para konusunda kaçmayacağım hiçbirşeyden sonra zaten gerisi gelir diye düşünüyorum.

Ustad sana tavsiye olarak kanalında reklam vermeden önce en az 10 videon olsun. Sonra konu ile ilgili forumlara düzenli olarak yada hiti yüksek forumlara düzenli olarak paylaşımını yapmandır. Bunlar ileride backlink olarak geri dönüş yapar. Açıklama etiket kısmının önemini zaten söylememe gerek yok. Bir de düzenli video yüklemek çok önemli. Yani haftada 1 de olsa sırayı bozmamak lazım. Misal beni takip eden 1 kişi şu yorumu yazmıştı. " Sizi 5 ay önce takip etmeye başladım ama halen 5 videonuz var. Çok yavaşsınız." Çok ilginç gelmişti yorum bana ve şimdi çalışmalara başladım.

Hatta şöyle bir şey yaptım. İzleyicilerin yorum yapmasını teşvik edecek video öncesine yada sonuna doğru bir cümle koyuyorum. Misal sizce hangisi? gibi. İzleyen kişi yorum yapınca kanalımında aynı zamanda reklamı yapılmış oluyor.

Ustad sana tavsiye olarak kanalında reklam vermeden önce en az 10 videon olsun. Sonra konu ile ilgili forumlara düzenli olarak yada hiti yüksek forumlara düzenli olarak paylaşımını yapmandır. Bunlar ileride backlink olarak geri dönüş yapar. Açıklama etiket kısmının önemini zaten söylememe gerek yok. Bir de düzenli video yüklemek çok önemli. Yani haftada 1 de olsa sırayı bozmamak lazım. Misal beni takip eden 1 kişi şu yorumu yazmıştı. " Sizi 5 ay önce takip etmeye başladım ama halen 5 videonuz var. Çok yavaşsınız." Çok ilginç gelmişti yorum bana ve şimdi çalışmalara başladım.

Hatta şöyle bir şey yaptım. İzleyicilerin yorum yapmasını teşvik edecek video öncesine yada sonuna doğru bir cümle koyuyorum. Misal sizce hangisi? gibi. İzleyen kişi yorum yapınca kanalımında aynı zamanda reklamı yapılmış oluyor.

Güzel bilgiler hocam çok teşekkür ederim bakalım spamdaki başarıyı burada gösterebilecek miyiz :)

İlk başta 50-60 k bi izlenim almalısın bence sonra reklam verebilirsen en üstte reklam videolar çıkıyor ya hani.onlardan koydurtursan ve ilgi çekici kapak resmi falan yaparsan bence iş görür fakat gelir giderden fazla olur mu bilemem projenin sağlamlığına bağlı :)

İlk başta 50-60 k bi izlenim almalısın bence sonra reklam verebilirsen en üstte reklam videolar çıkıyor ya hani.onlardan koydurtursan ve ilgi çekici kapak resmi falan yaparsan bence iş görür fakat gelir giderden fazla olur mu bilemem projenin sağlamlığına bağlı :)

İlk aylar zarar etmeyi göze alarak reklam vericem hocam sıkıntı yok olay kanalı toparlayıp biyerlere gelmekte sonradan hiç yoktan amorti eder zaten verdiğimiz paraları.

Hocam bence de bir iki video ile olmaz.
Abone toplama mail listesi oluşturmaya benzemeli aslında.
Yani reklamı vermeden önce yeterli içeriğiniz olmalı ve reklamınızın yayınlandığı süre içerisinde ara ara kanalınıza atmak için elinizde bir video serisi olmalı.

Bir de kategorinizi iyi seçin. youtube keyword tool aracına bakın
İlgili kategorinin aylık aranma oranı, youtube taki video sayısından fazla olursa reklama bile gerek kalmadan videolarınız yüksek izlenim alır.
Çünkü izlenmeyi doğrudan etkileyen en önemli husus budur (rekabet ne kadar az ise izlenim o kadar fazla olur ama bir çok özgün arkadaş bunu hesap etmediği için izlenim alamıyorlar işte)

Arkadaşlar forumun en aktif saatleri olduğu için tekrardan konuyu üste çıkarıyorum lütfen bu konuda fikri olan arkadaşlar önerilerini sunarlarsa sevinirim.

hocam kanalın dili ne?

Arkadaşlar forumun en aktif saatleri olduğu için tekrardan konuyu üste çıkarıyorum lütfen bu konuda fikri olan arkadaşlar önerilerini sunarlarsa sevinirim.
Kanalini tanitan profesyonel bir fragman hazirlamalisin. Kanal ayarlari>Fan Finder diye bir bölum var. Buradan bu hazirladigin fragmani kanalin reklami icin kullanabilirsin. Ucretsiz. Yalniz ne kadar etkili bilemiyorum buradan ayrintili bilgi alabilirsin https://www.youtube.com/yt/fanfinder/tr/

Açıkçası ben güncel ve özgün olmayan bir kategori çalıştığım kanalımda arada sırada 10-20 liralık reklamlar veriyorum getirileri çok iyi oluyor abone ve izlenme olarak zaten verdiğin paranın karşılığını alıyorsun. Özgün çalışmıyorum ama ilerde çalışacağız durum bu ama ilgi çekecek videolar için ileride de ufak reklamlar mutlaka verirdim.

Açıkçası ben güncel ve özgün olmayan bir kategori çalıştığım kanalımda arada sırada 10-20 liralık reklamlar veriyorum getirileri çok iyi oluyor abone ve izlenme olarak zaten verdiğin paranın karşılığını alıyorsun. Özgün çalışmıyorum ama ilerde çalışacağız durum bu ama ilgi çekecek videolar için ileride de ufak reklamlar mutlaka verirdim.

hocam adwordsten 100 tl lik reklam verdim tık bası 0,05 tl yaptım ama ne gelen var ne giden hala hiç birşey yok.

Kanalini tanitan profesyonel bir fragman hazirlamalisin. Kanal ayarlari>Fan Finder diye bir bölum var. Buradan bu hazirladigin fragmani kanalin reklami icin kullanabilirsin. Ucretsiz. Yalniz ne kadar etkili bilemiyorum buradan ayrintili bilgi alabilirsin https://www.youtube.com/yt/fanfinder/tr/

Kanalın profosyonel introsu falan herşeyi var zaten introda amacımızda belli onu mu versem buraya bir sakıncası olur mu ki

Kanalınızla ilgili büyük facebook sayfaları var ise eğer, o sayfa sahipleri ile iletişime geçip reklam verebilirsin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri