Özgün Olayım Derken Rezil Olmayın xD

• Kullanıcı Youtubers
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

Youtubers

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar bir konuda fikrimi belirtmek istiyorum.

Özgün video çeken birçok arkadaşımız berbat ötesi görüntü kaydı alıyorlar.
360P'de yayın yapanlar mevcut.Sunum gerçekten çok önemli.

Bence özgünlükten önce Render nasıl yapılır nasıl HD kayıt alınır gibi konularda bilgi kazanın.

Gerçekten öyle videolar görüyorum ki, yani bir işi yapıcaksanız hakkını verin.Ben bir videoya girdiğimde orda en az 720 P görmezsem direk exit çekerim.Görüntü kalitesi, aynı şekilde seste oldukça önemli.

Heap makinası ile kayıt almayı bırakın :)

İyi çalışmalar

Ben elimden gelse 4K video bile yüklemek isterim fakat kaliteli 720p ve üzeri HD kalitede video çekimi yapan programa pek rastlamadım yada var ben bilmiyorum :)

Çok çok doğru artık kaliteli olmayan görüntülere bakmıyor bile insanlar. Küçük resimden bile belli oluyor.

dediğin doğru ama içerik kaliteliyse 144p de izlerim:) tabi 720p olsa daha çok izlenim alır orası ayrı bi konu..

Adamlar 720p çekim yapıyor ama mecbur hızlı yüklensin diye programla küçültüyor.neden?türkiyedeki internet hızından.yabancılarda durum böyle değil tabi.

Bazı 720plerin 144pden farkı yok oda ayrı konu :)
Youtupe 1440p'ye geçtiğimiz günlerde geçmişti.Bunuda unutmamak gerek

Konu başlığına xD yazmak nedir arkadaş :D

Yapılacak adımları anlatıyorum:
- Mirillis Action programı ile ekran kaydedilir.
- Yine mirillis aciton programından export denilir %33 lük boyuta düşürülür. Mesela 720p ekran kaydı 1.5 gb ise 500mb düşürür program.
- O 500mb lık video alınıp format factorye atılır aviye dönüştürden orta profil seçilir 100-200 mba düşürülür.

Kendine hayrı olmayan Türkiye internet altyapısı kullanılarak saatlerce upload edilmeye çalışılır.

360P bana göre gayet kaliteli. Youtube den genelde 360, anlatım vb olursa 480 ve zaten 720 olursa ki bunlar NBA görüntüleri yada başka bir olay o zaman 720 izlerim.

Filmlerin hepsini indirirsem 720, indirmezsem 360P de izlerim. 360P bence gayet kaliteli. Bir de teknik imkanlardan dolayı 360P yapıyor olabilirler. Bunlar kamera performansı düşük olabilir. İnternet hızı düşük olabilir vb. Siz izlemezsiniz ama içerik iyiyse ben izlerim mesela.

O yüzden kişinin elindeki teknik imkanları bilmeden 360P çekme git 720 de çekme sen 1440p çek arkadaş demek mantıksız. 1 yıl sonra 720p çekme 1440p çek 720 izlenmiyor da diyebilirsiniz.

Bu şeye benziyor :) eskiden (8-12 yıl önce) grafikleri çok kaliteli olmayan ama eğlencesi çok bol olan oyunlar yapılırdı. Şimdi ise grafiklerinin cillop olduğu ama eğlencenin sıfır olduğu oyunlar yapılıyor. Görüntü kalitesi iyi ama içerik berbat.

Ha bu arada inan bende isterim özgün çalışan arkadaşların daha iyi video çekmesini ama yukarıda bahsettiğim gibi imkanlar imkanlar...

Bu işten para kazanıyorsan yada kazanmak istiyorsan upload hızı yüksek bir net paketi tercih etmek gerekiyor.
Eğer şehirde yaşıyorsanız fiberoptik paketlerin fiyatı neredeyse düz adsl kullanıcıları ile aynı.
Bu arada upload hızı bu işte çok önemli.Popüler bir paylaşımı en hızlı sürede yayına sokmak çok çok önemli.

Upload hızı düşük net kullanan ve dosya boyutundan endişe eden arkadaşlar Render işlemini araştırsınlar.Örneğin H264 codec ile hiç bir kalite kaybı olmadan dosyayı inanılmaz şekilde küçültebiliyorsunuz.Özellikle oyun videosu yayınlayan arkadaşlar frapsı kullanır.30 dklık bir kayıt 50-60 gb tutar ama render ile bu boyut 1-2 GB'ta kadar düşer.

Kısacası insan iyi bişey yapmak istedikten sonra aşılmıyacak sorun yok.

360P bana göre gayet kaliteli. Youtube den genelde 360, anlatım vb olursa 480 ve zaten 720 olursa ki bunlar NBA görüntüleri yada başka bir olay o zaman 720 izlerim.

Filmlerin hepsini indirirsem 720, indirmezsem 360P de izlerim. 360P bence gayet kaliteli. Bir de teknik imkanlardan dolayı 360P yapıyor olabilirler. Bunlar kamera performansı düşük olabilir. İnternet hızı düşük olabilir vb. Siz izlemezsiniz ama içerik iyiyse ben izlerim mesela.

O yüzden kişinin elindeki teknik imkanları bilmeden 360P çekme git 720 de çekme sen 1440p çek arkadaş demek mantıksız. 1 yıl sonra 720p çekme 1440p çek 720 izlenmiyor da diyebilirsiniz.

Bu şeye benziyor :) eskiden (8-12 yıl önce) grafikleri çok kaliteli olmayan ama eğlencesi çok bol olan oyunlar yapılırdı. Şimdi ise grafiklerinin cillop olduğu ama eğlencenin sıfır olduğu oyunlar yapılıyor. Görüntü kalitesi iyi ama içerik berbat.

Ha bu arada inan bende isterim özgün çalışan arkadaşların daha iyi video çekmesini ama yukarıda bahsettiğim gibi imkanlar imkanlar...

Katılmıyorum. Videoyu sadece siz izlemiyorsunuz. Siz baştan 360p yeterli deyip gidip 360p olarak yüklerseniz kaybedersiniz. Kendi düşüncenize göre video çekmeniz baştan kaybetmenize yol açar. Öncelikli hedefiniz izleyiciler olması lazım. Ne yaparımda izlerler, nasıl yapmalıyım, kaliteyi 360 değilde 1080p yaparsam dikkat çeker vs. Böyle yaparsanız isteyen istediği şekilde izler. Burası türkiye internet hızları vasat. Ama farklı ülkelerde öyle değil adam 1080p videoyu 10saniyede yüklüyor belki, 360p nedir haberi yok ve bu yüzden belki videonuzu pas geçip aynı videonun 1080p olanını izleyecek. Özgün olmak her kişiye hitap etmeye çalışmaktır.

Ben özgün çalışan birisi olarak, İnternet hızım vasat fakat 1080p video koymak için elimden geleni yapıyorum. 1 Video upload'ı için 12saatten fazla beklediğimi biliyorum. Buna rağmen 1080p koymaya devam ediyorum.
3423080837.png

Bu işten para kazanıyorsan yada kazanmak istiyorsan upload hızı yüksek bir net paketi tercih etmek gerekiyor.
Eğer şehirde yaşıyorsanız fiberoptik paketlerin fiyatı neredeyse düz adsl kullanıcıları ile aynı.
Bu arada upload hızı bu işte çok önemli.Popüler bir paylaşımı en hızlı sürede yayına sokmak çok çok önemli.

Upload hızı düşük net kullanan ve dosya boyutundan endişe eden arkadaşlar Render işlemini araştırsınlar.Örneğin H264 codec ile hiç bir kalite kaybı olmadan dosyayı inanılmaz şekilde küçültebiliyorsunuz.Özellikle oyun videosu yayınlayan arkadaşlar frapsı kullanır.30 dklık bir kayıt 50-60 gb tutar ama render ile bu boyut 1-2 GB'ta kadar düşer.

Kısacası insan iyi bişey yapmak istedikten sonra aşılmıyacak sorun yok.

Ustad fiberoptik her yerde yok. Büyükşehirdeyiz ama bulunduğum yere 8mbit anca geliyor. 8de tam 8 gelmiyor. Bahsettiğin render olayı Sony Vegas ta vardı sanırım. Bir de Camtasia var oda baya düşürüyor.

Katılmıyorum. Videoyu sadece siz izlemiyorsunuz. Siz baştan 360p yeterli deyip gidip 360p olarak yüklerseniz kaybedersiniz. Kendi düşüncenize göre video çekmeniz baştan kaybetmenize yol açar. Öncelikli hedefiniz izleyiciler olması lazım. Ne yaparımda izlerler, nasıl yapmalıyım, kaliteyi 360 değilde 1080p yaparsam dikkat çeker vs. Böyle yaparsanız isteyen istediği şekilde izler. Burası türkiye internet hızları vasat. Ama farklı ülkelerde öyle değil adam 1080p videoyu 10saniyede yüklüyor belki, 360p nedir haberi yok ve bu yüzden belki videonuzu pas geçip aynı videonun 1080p olanını izleyecek. Özgün olmak her kişiye hitap etmeye çalışmaktır.

Ben özgün çalışan birisi olarak, İnternet hızım vasat fakat 1080p video koymak için elimden geleni yapıyorum. 1 Video upload'ı için 12saatten fazla beklediğimi biliyorum. Buna rağmen 1080p koymaya devam ediyorum.
3423080837.png
Ustad bende isterim en kalitelisini sunmayı. Benim bahsettiğim teknik imkanları sınırlıdır vb kamerası dediğim gibi 720 çekmiyordur yada daha düşük çekiyordur. Veyahut hızı yavaştır örnek vermişsiniz zaten ve herkes 12 saat beklemeyebilir. Ben sadece oyun videosu için demedim aslında genel anlamda söyledim.

Ben playstationdan iki bölüm gta 5 videosu çektim renderla çıkmasını bekle youtube a at 40 dklık video 13 saatimi almıştı.. 3. videoyu çekmedim bile sonra tertemiz capture ı forumdan bir arkadaşa sattım kurtuldum özgün de sabır gerektiren bi iş malesef.

özgün harbi insanı yoruyor ya yarım saat ekran kaydediyle kaydediyorum oluyor 2 gb onu küçültüyorum 300 mb falan sonra edit yap ona Hd render zaten 1 saat sürüyor sonra bide upload yavaş yarım saattede videoyu atsın günün yarısı bi video için gidiyor

Çok doğru bir konu bu bence. Şahsi olarak ben günümüz devrinde teknolojiden beni etkilemesini bekliyorum konu ne kadar güzel olursa olsun bir video 240 p falansa zevk zaten alınmıyor ancak 4k videolarda kuşu böceği çek afedersiniz mal gibi ağız açık izleniyor vay be kaliteye bak diye.

Görüntü çekerken kasmasa bir de :) Bu ekrandan görüntü alırken kasmaması için bir alet vardı ayrıyeten kendi içinde çekim yapıyordu onun ismi neydi bilen var mı ?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri