Özgün Video Hazırladım, Yükledim Ama İzlenmiyor, Neden?

Jaseph

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.youtube.com
Artık dünyanın ikinci büyük arama motorunun Youtube olduğu konusunda hem fikirizdir değil mi? Bir videoyu sadece hazırlayıp yüklemek yetmiyor, milyonlarca video arasından sizin videonuzun izlenmesi için ne yapmalısınız, şimdi bunun üzerinde beyin fırtınası yapalım.

Benim kategorim seyahat ama ben bugün tüm kategorilere hitap edecek şekilde bir video örnek almak istiyorum.

Hazırladığımız video 'Dünyanın En Büyük 10 Gölü Olsun. '

1- Öncelikle videomuzu render alırken koyacağımız başlıkla alakalı dosya adı atayalım. Örnek: 'dunyanin.en.buyuk.10.golu' gibi.

2- Kesinlikle videomuz en az 720p olmalı, bir çok kullanıcının filtreleme bölümünden HD seçeneğini işaretlediğiniz unutmayın. Artı kim olsa öncelik olarak HD videoyu seçecektir.

3- Dosya boyutumuz aşırı büyük ise mutlaka ek yazılımlarla kalitesini çok düşürmeden küçültün. Çünkü YT bir kaç dakikalık videonun 1gb gibi korkunç rakamlar olmasını istemeyecek, trafiğini de düşünecektir.

4- Videomuz yüklenirken bizde ona güzel bir küçük resim bulalım, hatta photoshop benzeri bir programla resmi çok daha kaliteli bir kale getirelim.

5- İlgi çekici bir başlıklar her zaman ilk tıklanılan olur bu hepimiz için geçerli. O nedenle ilgi uyandıracak, çok uzun olmayan bir başlık yazalım. Bu arada dosya adımızdan da çok uzak olmasın.

6- Videoyu anlatan bir paragraflık yazı yazalım, mümkünse başka yerden kopyalama yapmadan, videonuzla alakalı şekilde olsun, yine açıklama kısmına yt kanal, facebook ve twitter gibi adreslerinizi yapmayı ihmal etmeyin.

7- En önemli yerlerden birisi de anahtar kelimeler, kesinlikle video içeriğiniz ile alakalı anahtar kelimeler girmelisiniz. dünyanın en büyük 10 gölü, dünyanın en büyük gölleri, xxx gölü, y gölü vs gibi. Buraya girdiğiniz anahtar kelimeleri açıklama kısmının en altına yapıştırın.

8- Video oluşturma tarihi hatta konum bölümünü doldurun ve yayına verin.

Buraya kadar her şey tamam olabilir ama bu videonuzun hemen izlenim alacağı anlamina gelmez, YT'nin videoları yukarı çıkmasında en büyük faktör izlenim almasıdır. İzlenim almak ile üste çıkmak neredeyse aynı şey. Üste olmadığınız sürece trafik alamazsınız. Ancak harici site ile mümkün o zamanda zaten üste çıkmış olacaksınız.

Öncelikle en bilindik sosyal medya ortamlarını kullanalım. Ve videonun açıklama kısmına #XGölü, YGölü gibi hashtaglar eklemeyi ihmal etmiyoruz.

Ping siteleri yardımıyla videonuza ping atabilirsiniz ama ben hiç yapmadım.

Foursquare, Google Map gibi yerler özelikle belirli lokasyon üzerine yapılmış videolar için mükemmel platformlar. Hem ziyaretçi hem de backlink sağlamış olacaksınız.

En can alıcı yerlerden birisi bloglar. Ben bu konuda şöyle bir taktik uyguluyorum, Kendime güzel bir yabancı isim buldum, onunla mail açtım vs videomla alakalı olan blogları araştırıyorum, içlerinden en güzel bir kaç tanesini seçiyorum. Konumuz Dünyanın en büyük gölü olduğuna göre Baykal gölü ile ilgili bir blogla işe başlayalım. Blog sayfasına girdik, öncelikle adam ne yazmış iyimi kötümü bunu anlamak gerekir. Adam Baykal gölü ile ilgili deneyimlerini iyi şekilde anlatmışsa sende böyle bir cevap yazabilirsin. ' Sn xxx güzel bir anlatım olmuş, daha önce ziyaret ettim hatta burada videomu paylaştım, şimdi tekrar gitmiş kadar oldum. Bana bu duyguyu yaşattığın için teşekkür ederim. ' hatta bunu bir gazlayarak da yapabilirsiniz.

Benim en çok izlenim alan bir kaç videomun izlenme nedeni bloglardır. Yorum yazdığım blog doğal olarak videomu izlemek için YT'ye geldi ve videomu beğendi (teşekkür amaçlı dahi olsa), onun beğendiği video tüm sosyal medya kanallarında otmatik olarak paylaşılıyor zaten artı videomu alıp makalenin içine koydu. Bunu en çok bayan bloggerlar yapıyor. Onlar için beğenilmek, şımartılmak genlerinde olan bir şey :)

Forum benzeri yerlerde pek paylaşım yapmıyorum ama forumlardan da güzel trafik gelebilir.

YT spam konusunda politikasını hergün değiştiriyor, sertleştiriyor, spam yapmak da yakında özgün yapmak kadar zor olacak gibi. O nedenle diyorum ki 'BİR GÜN HERKES BEN ÖZGÜN'ÜM DİYECEK'

Unutmayın çok zahmetli gelebilir belki ama günde zamanla ne demek istediğimi anlayacaksınız. Gelir paylaşımı yasak olduğunu biliyorum fakat amaç motivasyon olsun.

Böyle bir kaç çalıştık ve bağlarımız büyüdü, üzüm vermeye başladığı zaman ay sonu buna benzer sonuçlar heyecan yaratmaz mı? Spam yapanlar sahte telif, kanal kapanması ve saçını başını yolarken sen sevgilinin gözlerinin içinde dans ediyor olursun. (Özgün çalışanda zaman zaman kapanıyor benimde oldu ama geri alması çok zor değil.)

İşte 1,5 yılık bir kanalımda bulunan 10 videonun 2sine ait 30 günlük tablo. (Videolar 25-35 dk arası)

ÖZELDEN KANAL İSMİ VS İSTEMEYİN VERMEM.

son bir ip ucu: birden fazla kanalınız varsa eğer, bir kullanıcı aynı zamanda bütün kanallarınıza abone oluyorsa bilin ki 30 dakikaya kadar tüm kanallarınız kopyalanacak. Bu güne kadar hiç şaşmadı :)

Son düzenleme:
Başarılı :) Teşekkürler çok güzel açıklamışsınız :)

teşekkurler

özgün birazda sabır işi hemen izlenim gelmiyor

benimde oyun kanalı var şuan yerlerde ama zamanla oturur inş :D

Bilgiler için sağol. Video isminin onemli olduğunu bilmiyordum bundan sonraki video larda dikkat edeceğim.
Benim bir sorum olacak ! e düşen videolarda ne gibi bir yol izliyorsun bu konu hakkında da biraz bilgi verirmisin, 3 gündür ! de olan bir videom var kullanım hakları ıle ılgılı bılgılerı yolladım daha beklemedeyim boyle uzun mu sürüyor acaba ?

çok güzel anlatmışsın dostum. özgün çalışan biri olarak seni taktir ediyorum :)

Bilgiler için sağol. Video isminin onemli olduğunu bilmiyordum bundan sonraki video larda dikkat edeceğim.
Benim bir sorum olacak ! e düşen videolarda ne gibi bir yol izliyorsun bu konu hakkında da biraz bilgi verirmisin, 3 gündür ! de olan bir videom var kullanım hakları ıle ılgılı bılgılerı yolladım daha beklemedeyim boyle uzun mu sürüyor acaba ?

Ünlem çok nadir karşılaştığım bir sorun. Onunda nedeni video içerisine eklediğim veya video çekerken bulunduğum ortamda yayınlanan müzikten oluyor. Herhangi bir çabam yok, müzigi kaldırım veya değiştiririm. İlerde daha başka sorunlara yansımasını istemem.

Hak talepleri evet uzun sürüyor Amerika'nın yasası gereği 3günde cevap vermek zorunda olsalarda bu uygulamayı sadece orada uygulmaktalar gibime geliyor.

1,5 yıllık kanalda en çok getirisi olan video 1.300 dolar bırakmış

ben 3 günlük kanalda max 2 hafta sonra o sayıya ulaşmış olurum.

spamı/engel aşmayı bilen adam özgün çalışan adamların %85 inden fazla kazanır. geriye kalan %15 de zaten ayda min 50-100k arası ***ürenlerdir. siz değil yani.

1,5 yıllık kanalda en çok getirisi olan video 1.300 dolar bırakmış

ben 3 günlük kanalda max 2 hafta sonra o sayıya ulaşmış olurum.

spamı/engel aşmayı bilen adam özgün çalışan adamların %85 inden fazla kazanır. geriye kalan %15 de zaten ayda min 50-100k arası ***ürenlerdir. siz değil yani.

Aslında benim anlatmak istediğim bu. Sen spamla kazanıyorsun ve çok kazandığını 3 haftada bir videoda o parayı yakalıyorum diyorsun, ben de 4 haftada yakalıyorum.

Sen 3 günlük kanal ile 2 haftada bir videodan 1300 kazanırım diyorsun OKE
Ben de 1,5 yıllık kanalda 4 haftada yani bir ayda bu parayı videodan kazandım dedim.

Bunun kesintisi yok, korkusu yok, aha kıyım var vs derdi yok. Emek verince oluyor.

Sen spam çalışmayı tercih edersin ben özgün, herkes halinden memnunsa sıkıntı yok.

Bol kazançlar

Aslında benim anlatmak istediğim bu. Sen spamla kazanıyorsun ve çok kazandığını 3 haftada bir videoda o parayı yakalıyorum diyorsun, ben de 4 haftada yakalıyorum.

Sen 3 günlük kanal ile 2 haftada bir videodan 1300 kazanırım diyorsun OKE
Ben de 1,5 yıllık kanalda 4 haftada yani bir ayda bu parayı videodan kazandım dedim.

Bunun kesintisi yok, korkusu yok, aha kıyım var vs derdi yok. Emek verince oluyor.

Sen spam çalışmayı tercih edersin ben özgün, herkes halinden memnunsa sıkıntı yok.

Bol kazançlar

sert üslubumun sebebi narsist bir biçimde " bir gün herkes ben özgün'üm diyecek " yazmanızdır. hem de büyük harflerle.

bu tür gereksiz gördüğüm şovlara karşı tepkiler verebiliyorum. hadi bol kazançlar sana da.

sert üslubumun sebebi narsist bir biçimde " bir gün herkes ben özgün'üm diyecek " yazmanızdır. hem de büyük harflerle.

bu tür gereksiz gördüğüm şovlara karşı tepkiler verebiliyorum. hadi bol kazançlar sana da.

Konu özgünlükle alakalı bir konu olduğunu varsayarsan, ki öyle, oratda kimseye karşı sert bir uslup söz konusu değildir.

Neyse

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri