Özgün Video için Altın Öneriler

• Kullanıcı MehmetYazar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

MehmetYazar

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Özgün videolar üretme konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlarımıza bir takım öneriler hazırladım. Eğer nokta atışı yapabilirseniz eminim Youtube'nin arzuladığı iş ortakları olabilirsiniz.

Not: Eğer yüksek trajlı hayran sayfanız ya da yüksek trafikli bir siteniz yoksa ilk etapta izlenim alamayabilirsiniz. Bu sizi hayal kırıklığına uğratmasın. Unutmayınız ki göç gide gide büyür. Zamanla istikrar sağlarsanız hem izlenim, hem takipcileriniz artacaktır.

> Çevrenizi değerlendirin: Özellikle örnek vermek gerekirse Artiz Dayı ve Dedeye Sahip Çıkalım isimli videolar ile ünlenen halk karakterleri var. Bunlar tesadüf sonucu patlama yapan videolardı. Bu ve buna benzer karakterleri, mahallenin delisini, mahallenin tatlı dilli dedesini ya da mahallenin yanık sesli teyzesini çekin. Gerekirse düzme senaryo ile dahi büyük patlama yaratabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse 'Bizim halısahadiklerin hepsi ateist, Allah'ını seven defansa gelsin diyorum kimse gelmiyor' derlemesini kayda alan ekibin yaptığı patlama gibi.

> Kısa Film: İmkan ve kafanıza uygun arkadaşlarınız varsa gündeme uygun kısa filmler. Komik olması önerimdir. Örneğin, Nereye s.çacaklar röportajı ile patlama yapan Sivaslı esnafı konu edinen ve çok başarılı iş çıkartarak kısa filmini çeken ekip gibi.

> Sokak Röportajı: Bir arkadaşımız yapmıştı zaten. En iyi örnek o olacaktır. Fakat bu hem zaman, hem teçhizat hem de kabiliyet ister. Zordur ama tutarsa hem bütün olarak hem de röportajlar içerisinden komik kesitler bularak çok kapsamlı iş çıkar ortaya.

> Tribün Çekimi: Bulunduğunuz ilin takımlarının maçları bir hazine niteliğindedir. Maç öncesi çekimler, maç esnası çekimler, önemli anlar, tribün şovları, yakalayabildiğiniz tribün ya da sahada komik ve ilginç anlar, tribünün delileriyle komedi kısa röportajlar ya da konuşmalar ve en önemlisi goller. Sadece bu iş için maça girdiğinizde en az 20 video çıkartabilirsiniz.

> Ses Kaydı: Ses kayıtları ile fenomen olan videoları hatırlayın. Antepli spiker, Erkan enaktarlar koltugun altında kalık beni ara, tüpçü, van canavarı & mazotçu gibi fenomen olan ve cep telefonlarına dahi indirilen ses kayıtlarını hatırlayın. Bu örnekler size çok iyi fikirler teşkil edecektir. Özellikle konuşması komik bir tanıdığınız varsa o sizin işinize yarayacaktır.

> Kurgulama Şakalar ve Sakarlıklar: Şaka videoları belki TBM açısından çok iyi değil ama izlenim açısından çok iyi. Çevrenizdekiler ve arkadaşlarınızla anlaşmalı şekilde yapacağınız ama gerçek gibi olacak olan şakalar ve gizliden çekim havası bu işle uğraşmayanların inanacağı ve patlama yapacağı çalışmalar olacaktır. Örneğin uzun eşşek oynarken çelme takma, birdir bir oynarken birden eğilme, birisi oturacakken sandalyeyi altından çekme gibi. O anki dialoglar gerçekçi tepkilerle verilirse asıl patlama o zaman olur.

Ekstra İlginç Olaylar: Bu da iş yapacaktır. Örneğin Radyoaktif Işınla Patates Soyan Dayı'yı hatırlayın. Adam ciddi ciddi anlatıyor sonra elindekinin masaj aleti olduğunu söyleyip geyiğe vuruyor. Ve ya Benim Adım Cafer uyarlamasıyla ünlenen ve videosu patlama yapan çocuğu hatırlayın. Ya da geçen bir genç arkadaşımızın arabayı cinler itiyor başlığıyla attığı videoyu hatırlayın.

Özellikle partnerde olan arkadaşlar çok çeşitli ürünler çıkartabilirler ortaya. Bir futbolcunun golleri, komik futbol anları, bir mankenin, bir oyuncunun ilginç anları gibi. Sanırım 3. taraf eşleşeni olayı nadir oluyor partnerde.

> Adsense de olan arkadaşlar da genel olarak resimler ve telifsiz müziklerden faydalanacaktır. Onlar için de önerim özellikle futbol, dizi, güncel konular üzerine yoğunlaşmalarıdır. Mesela Galatasaray'ın efsane golleri diye başlık atıp efsane gollerin fotolarını slayt haline getirip hangi maç ve golü kimin attığı yazılabilir. Ayrıca bilgi var ise o maç bu golle alındı, zafere götüren gol oldu gibisinden ekstra bilgiler ekleyebilirsiniz.

> Ya da anahtar kelimelere ve başlığa yasaklı kelimeler eklemeden, aşırı seksüel fotolar olmadan bir mankenin plaj fotolarını slayt yapabilirsiniz. Örneğin Plaj Güzeli Berguzar Korel ya da Meryem Uzerli vb. diye başlık atıp güzel bir küçük resim ile izlenim alabilirsiniz.

Oyun Videoları: Yine Masa başında oluşturacağınız ve eğer aboneleriniz ya da sosyal paylaşım sayfalarınız da varsa patlama yapma ihtimaliniz olan çalışmalardan biri oyun videolarıdır. Youtube Etiket Aracı'nı kullanarak en çok izlenen oyun videolarını bulup o oyunlar ile ilgili ekran görüntüsü alan programlar ile videolar çekebilirsiniz.

> Çocuklar için: Özellikle çocuklar için resim slaytları oluşturabilirsiniz. En çok izlenen çizgi filmlerin resimlerini arkaya çocuk şarkıları ekleyerek güzel slaytlar hazırlayabilirsiniz. Emin olun çok izlenecektir.

> Top10 ve Bilgiler: Top 10 videoları iş yapar. Örneğin Türkiye'nin en büyük 10 gölü, Türkiye'nin en yaşlı 10 insanı, Türkiye'nin en ilginç 10 inşaası gibi. Ayrıca çoğu kişinin yaptığı gibi telifsiz resimler (ki çoğu resim telifsizdir) ile yazılı slaytlar hazırlayıp bilgiler verebilirsiniz. Ruhi Çenet Videoları örneğinde olduğu gibi.

Dilerim arkadaşlar işinize yarayacaktır bu öneriler. Bir çoğunuz biliyor ya da düşünüyor olabilirsiniz. Ancak aklına gelmeyen arkadaşlarımıza ve misafirlerimize ilham olacaktır.

neisen: Adobe flash çalışmaları da çok tutabiliyor.Komedi 2000 grubunun çalışmaları,lagaluga.com,noel dayı gibi çalışmalar çok tutan çalışmalara örnek 2d çalışmalar arasında.

beyto33: en çok sevilen oyunları tanıt,çizgi film karekterleri hakkında yorum yap,arabaların özelliklerini anlat vsvsvs

Plastikman: Dinlemenin okumadan daha kolay geldiği ve yerine göre daha keyifli olduğunu düşünürsek,aslında kendiminde düşündüğü bir sesli kitap projem var. Sesimede güveniyorum böyle nasıl desem Agatha Christie cinayet romanlarını okumak, görüntüye puslu, bulutlu bir gece ve ay ışığı görüntüsü çok az arkaplandan o anki hikayeye uygun güzel bir fon melodisi. Ve anlatan kişinin seside tam bu iki atmosferle uyum sağlarsa ortaya çok farklı ve ilgi çekici bir içerik dizisi çıkabilir.

Alternatif fikirler vermek isteyen arkadaşlar da burada belirtirse sevinirim.

Adobe flash çalışmaları da çok tutabiliyor.Komedi 2000 grubunun çalışmaları,lagaluga.com,noel dayı gibi çalışmalar çok tutan çalışmalara örnek 2d çalışmalar arasında.

Becerebilen varsa tutulacağından şüphem yok. Onu da ekliyeyim...

anime dizilerinden kesitler ekle manga serisi çıkan bir çok kitap daha sonra anime:'ye çevriliyor örnek naruto animesini ele alalım 600 bölümde madara karekteri çıktı ilk defa manga kitabında çıktı bu karekter daha sonra anime çevrilip yayımlanıyor çıkar çıkmaz biz bu karekterin küçük bir videosunu alıyoruz sesi kalınlaştırıyoruz video'yu biraz kırpıyoruz işlem tamamlanıyor o anda milyonlar'ca kişi bu videoları aramaya başlıyor eğer anime forumlarına aşinaysanız buralarda erken'den paylaşırsanız videonuz ilk sıralara eklenir benim gördüğüm videolar 1 ayda 400 bin bir milyon civarı izleniyor bu kanallar hiçde kapanmadı..

bilgilerin derlenmesi güzel olmuş konu oldukça fikir verici

ama siz yine de bunların hepsini ingilizce olarak nasıl yaparımı düşünün

zira türkçe demek bıçak sırtında yürümek demek..

Dinlemenin okumadan daha kolay geldiği ve yerine göre daha keyifli olduğunu düşünürsek,aslında kendiminde düşündüğü bir sesli kitap projem var. Sesimede güveniyorum böyle nasıl desem Agatha Christie cinayet romanlarını okumak, görüntüye puslu, bulutlu bir gece ve ay ışığı görüntüsü çok az arkaplandan o anki hikayeye uygun güzel bir fon melodisi.
Ve anlatan kişinin seside tam bu iki atmosferle uyum sağlarsa ortaya çok farklı ve ilgi çekici bir içerik dizisi çıkabilir.Ne dersiniz? tutarmı sizce?

size bir akıl vereyim bugün malezya uçağı hakkında yeni bilgiler geldi ben bir video buldum ilk benim eklediğim 1 dakika içerisinde bin kişi izledi demek oluyorki gündemi takip edin haber videoları fazla telif almıyor

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri