Özgün videomda çıkan Ünlem'e itiraz ettim ve...

• Kullanıcı teknoemin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

teknoemin

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.teknoemin.com
SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR. KONUNUN DİĞER ÖZGÜN ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMINDA SIKINTILARINA ÇARE OLMASI TEMENNİSİ İLE DÜZENLİYORUM.

Arkadaşlar,

2006'dan bu yana kullandığım özgün kanalımda ünleme düşen özgün videom için içeriğin bana ait olduğuna dair itirazda bulundum. Tabi klasik olarak bana aşağıdaki resimde belirttiğim e-posta gönderildi ilk inceleme sonunda.

Kq7E2W.jpg

Bende belirttikleri formu doldurmak için sayfaya girdiğimde, benim bir cep telefonu incelemesi videosu çekmiş olmama rağmen sanki minecraft tarzı oyun oynayışlarını çeken arkadaşların kanallarındaki gibi oyun ekran görüntüsü çekmişim gibi bir ekran geldi karşıma. Oda şu şekilde.

wMqkla.jpg

Bende bu formu evirip çevirip aşağıdaki forma dönderdim :)

KDn3dm.jpg

ve doldurup yolladım. Şimdi son gelen e-postayı göstereyim.

e2Gj5q.jpg

Şimdi olayı özetleyeyim. Ben bir telefona inceleme yaptım. Ancak üstteki resimde youtube operatörünün tespitine göre belirtilen saniyeler içerisinde ki evet doğru bu bilgi, subway surfers oyunun test etmişim. 40 saniyelik bir test. Şimdi bana diyorki herif; Sen bu oyun yapımcısından ekran görüntüsünü ticari kullanmak için aldığın belgeyi gönder bakalım. Peki bu kadar Minecraft, GTA Five, Metal Gear Solid, Assasin's Creed videoları çeken arkadaşlar bunları ibraz ediyorlar mı? Ben bu durumun etik tarafını merak ediyorum. O halde telefon üreticisinden de izin almam gerekiyor? Çektiğim kamera üreticisinden de izin almam gerekiyor. Sizin tavsiyeleriniz nedir?

NOT: Oyun ücreticisine ingilizce bir e-posta yolladım. Umarım bu konuda yardımcı olacaklardır.

bu adsense çalışanların ,partner çalışanlara göre 2.sınıf vatandaş muamele görmesi beni sinir ediyor.

Oyun kanallari Networklarla calisir. Networklarin coguda oyun yapimcilariyla anlasmali oluyor. O yuzden sorunla karsilasmiyorlar.

Tamam da Adsense neden kullanıcıların haklarını korumuyor anlamıyorum ki? Belli ki bu videomun para kazanmasını kapatacaklar. Adli yargıda çalışıyorum ve Youtube'a bu konuda dava açmanın ne kazanım getireceğini merak ediyorum.

Peki bu kadar Minecraft, GTA Five, Metal Gear Solid, Assasin's Creed videoları çeken arkadaşlar bunları ibraz ediyorlar mı?

Her oyunu aynı kefeye koymayın farklı yapımcıları var. Bu oyunların sözleşmesinde yazar oyun içi görsellerin ve seslerin ticari kullanımına izin veriyoruz diye, buna izin vermeyen oyun üretici firmalarda var. Oyunun sitesinden sözleşmesine bi bakın. İzin vermiyorlarsa kullanamazsınız.

Peki bu kadar Minecraft, GTA Five, Metal Gear Solid, Assasin's Creed videoları çeken arkadaşlar bunları ibraz ediyorlar mı?

Her oyunu aynı kefeye koymayın farklı yapımcıları var. Bu oyunların sözleşmesinde yazar oyun içi görsellerin ve seslerin ticari kullanımına izin veriyoruz diye, buna izin vermeyen oyun üretici firmalarda var. Oyunun sitesinden sözleşmesine bi bakın. İzin vermiyorlarsa kullanamazsınız.
Hocam inceledim. Böyle bir ibare geçmiyor.

Buyrun:
http://kiloo.com/privacy/

Şükürler olsun 17 adet özgün videomun olduğu ve konu başında anlattığım olayı videoyu düzenlemeden kırparak hallettim ve bildirdim durumu. Bir kaç dakika sonra para kazanmanın açıldığını gördüm. Derhal diğer videolarıma uyguladım para kazanmaları geriye kalan 15 videoda da para kazanma derhal açıldı. Sorunu halletmiş olduk. Konunun başka özgüncülerinde işine yaramasını umut ediyorum.

ben işyerimde kendimi çekmiştim arkaplada cocuk wolfteam oynuyor diye kanal 7 ay kapalı kaldı :D

oyun kanalları partnerlerle çalışıyor ama partnerlerin sıkıntısı apayrı. kanalda bir sorun çıkınca sen partnere iletiyorsun, partner sorununu listeye alıyor sıra sana geliyor partner sorunu google'a iletiyor google kafasına göre 1-2 haftaya cevap veriyor, partner cevabı sıraya alıyor, sana iletiyor. ölme eşşeğim ölme...
adsense çalışınca direk epostalaşabiliyorsun adamlarla o yönü güzel bence. yoksa adsense zulümdür.

Sanki özgün zulüm gibi geldi bana bu yazılanlardan sonra, özgün fikirlerim vardı vazcaydım gene :)

ya özgün çalışsakta dert valla. baksana her şeyi soruyor. sadece siyah ekran üzerine yazı yazsak videoda fonta bile hesap sorar :) parasını ödedin mi özel fonta benziyor

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri