para biriktiremiyorum

myozkan

Kayıtlı Üye
bir türlü para biriktiremiyorum arkadaş ben. arkadaşın tavsiyesi üzerine altın hesabı açıp yüklü miktar yatırdım içine. dayanamayıp geçen hafta bozdurdum geri.

sabah zevkine gaming model bir laptop sipariş verip öğlen geri iptal ettim zaten evde bir tane daha olduğu aklıma gelince. gereği olmayan saçma sapan şeyleri uykuluyken, canım sıkkınken çat diye sipariş edebiliyorum. bu ara dışardan yemek söylemeyi huy edindim deli paralar gidiyor ona da, hem sağlığa da zarar.

nasıl para biriktiriyor ve kendinizi nasıl durduruyorsunuz? yöntemlerimizi paylaşıp birbirimize destek olalım. gerekirse konuyu editler önemli yöntemleri motivasyon olması açısından ilk mesajda paylaşırım.

küçük ilçede çalışmanın faydaları sanırım en büyük lüksümüz tek olan internet kafemizde tam ekmek köfte yemek :D

Bende senin gibi böyle tutamıyordum elimde para sonra her ay düzenli olarak altın alıp anneme vermeye başladım daha dokunamıyorum banka gibi bloke koyuyo :)

Parayı ailenize verin, onlar biriktirsin.. Sonra utanıp geri isteyemiyosunuz zaten.. =)

para biriktirmenin püf noktası aldığın ödemeyi unutacaksın paranın olduğunu unutacaksın böyle böyle biriktirceksin yoksa dediğin gibi har vurup harman savuruyor çoğu kişi

Kendime bir kumbara yaptım öyle bir bantladım ki açmaya uğraşsam en az yarım saatimi alır o kadar çok bantladım. İçine attığım paraları almak için ya kırmam lazım ya da testere gibi kesici bir aletle kesmem lazım.

Bende senin gibi biriktiremiyorum diye yakınıyordum ancak bu yöntemle bayağı param birikti denemeni tavsiye ederim :)

Bende kendimden başka herkese harcadım gibi, ama kendim için geleceği düşündüğümden harcayamıyorum en azından harcamalarımı başka bir girişimcilik üzerine yatırım yaparak yapıyorum, tavsiyem her ay kendine harcamak istediğin giderlerin üzerine düşün ne kadarsa o parayı 1 lira dahi aşma bir birey için yemek ve kişisel ihtiyaçlar desek 500 ü geçmez, sigara içiyorsan bırak oda ayrı zarar, kararlı ol ufak şeyleri alayım diye düşünme hedefini büyük koyunca o hedef için o parayı harcamaya kıyamıyosun zaten, bu arada tutumlu ol cimri olma sadece sevdiklerine harca.

Eğer hiçde birikmiyorsa Anne'nde dursun para o senin geleceğini senden daha iyi düşünerek tutumlu davranır emin ol.

Son düzenleme:
Bende aynı şekilde gelen parayı dijitale yatırıyorum sürekli gören film şirketi açacak zanneder ha açsam olur ama batma ihtimalim yüksek : ) Her neyse sonra baktım yaş malum elde avuçta birikmiş bir şey yok harcamalarımı az kıstım azar azar da olsa bir şeyler birikiyor. Bankalardan birinde yatırım hesabı açtırın oradaki paraya da hiç dokunmayın en iyi yöntem bu.

ev kredisine girdim seve seve biriktiriyorum :D

(sadece youtube parasıyla değil tabiki normal maaşımdan fazlasını riske etmedim)

para biriktirmenin hisse alacaksın hiç arkana bakmıyakcasn 10 sene %100 ker bırakıyor tavsiyem :) hey ay kendıme harçlık alırım baska bir iş yapma para yemem hayatta arkadaslar zengın pıntılerındensın dıyer :D

borc yap hocam bende senin gibiyim ,borc yapınca şnsan daha hırslı calısıyor daha tutumlu oluyor.
ev ara bıseyler al borcun olsun

Para olunca bole simarik oluyosun iste.ayrintili anlatmana gerek yok basligindakini sorsan yeterli sadece.

Yüksek bi hedef belirleyin o hedefe doğru birkim yaptığınızı empoze edin gerisi gelir..
alfa 147 veya 307 gibi bişe almayı planlıyorum arabayı düşündükçe daha bi şevkle çalışıyorum ben gibi gibi...

sabah zevkine gaming model bir laptop sipariş verip öğlen geri iptal ettim zaten evde bir tane daha olduğu aklıma gelince. gereği olmayan saçma sapan şeyleri uykuluyken, canım sıkkınken çat diye sipariş edebiliyorum.

nasıl para biriktiriyor ve kendinizi nasıl durduruyorsunuz? yöntemlerimizi paylaşıp birbirimize destek olalım. gerekirse konuyu editler önemli yöntemleri motivasyon olması açısından ilk mesajda paylaşırım.

Al sana çerçeveletip duvara asacağın bir söz..

Eğer ihtiyacın olmayan şeyleri satın alırsan. Birgün ihtiyacın olan şeyleri satarsın..

Artık bu sözden ne çıkartırsın orası sana kalmış..

Iste bunlar hep cok para :D
Aksama kadar evde oldugum icin para da bir yere gitmiyor :)

Telefondan gönderildi...

Teşhisi koydum Alışveriş bağımlılığı bence :) birşeyler almadan duramıyorsun aynından bende de vardı eskiden biriktircem derdim ama nafile içimdeki birşey al bunu al bunu diye dürtüyordu habire şimdi değişti huyum çok şükür :)

valla kardeş borsada batırdım bende yüklü bir miktar. onun dışında yurtdışı tatilleri senede 5-6 kere falan. haftada 4 kere de masaja gidiyorum. ben de tutamıyorum elimde. normaldir. telefon ve bilgisayar yenileme işini bıraktım ama.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri