Para ile alakalı Kompozisyon

Akıncı

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar para ile ilgili kompozisyon yazmam lazım
"Para ile ilgili kompozisyon yazılacak. Kendinizi para yerine koyun ve günlük yaşadığınızı yazın"

Böyle bir ödev var yardımcı olabilirmisiniz?

43 Yaşında nereye ödev vericeksiniz hocam ?

Arkadaşlar para ile ilgili kompozisyon yazmam lazım
"Para ile ilgili kompozisyon yazılacak. Kendinizi para yerine koyun ve günlük yaşadığınızı yazın"

Böyle bir ödev var yardımcı olabilirmisiniz?

Ne zamana lazımdır hocam ? Bana bilgi verebilirmisiniz ?

43 Yaşında nereye ödev vericeksiniz hocam ?

Çocuğunun olma olasılığını ve öğretmeninin ödev olarak verme olasılığı ne kadar yüksek ?

Çocuğunuzun ev ödevi sanırım. Standart giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşacak. Öyle ise birkaç paragrafta halledebilirsiniz.

1.Paragraf (Giriş): Para olarak kendinizi tanıtın. Yani nerede, nasıl üretildiğinizden bahsedin.
2.Paragraf (Gelişme): Darphaneden ilk çıkışınızı ilk duyduğunuz heyecanınızı yazın.
3.Paragraf (Gelişme): Yaşadığınız sürede başınıza gelen bir hikaye anlatın.
4.Paragraf (Sonuç): Yaşadıklarınızdan ne ders çıkardığınızı bir iki cümleyi geçmeyecek şekilde yazın ve uygun bir atasözüyle insanlara mesajınızı iletin.

Umarım az da olsa yardımcı olmuşumdur. :)

Eğer çocuğunuz ödevi ise kesinlikle eline hazır bir metin vermeyin. Ben olsam kendisinin yazması için uğraşırdım. Bir nebi balık tutmayı öğretin yani. Neyi nasıl yapacağını öğretmeni az çok anlatmıştır ama bir iki bir şeyde siz söyleyin. İşin mantığını kavrasın.

Yaşı yanlışlıkla yazdım hocam :)

Yarına hocam.

Söz vermemekle beraber akşam yazabilme durumum var. Ancak saat veremeyeceğim. Tekrardan yardım bekleyecek arkadaşlar bulabilirsin.

En geç gece 1-2 gibi yazıp atmış olurum. İş dolayısıyla yoğunum bilginize

Söz vermemekle beraber akşam yazabilme durumum var. Ancak saat veremeyeceğim. Tekrardan yardım bekleyecek arkadaşlar bulabilirsin.

En geç gece 1-2 gibi yazıp atmış olurum. İş dolayısıyla yoğunum bilginize

11 e kadar vaktim var hocam..

Güzel kardeşim elimden geldiğince hem işin esprisine vurarak yazayım dedim fakat yazdıkça güzel gittiğini fark ettim en azından hoş bir şey oldu diye düşünüyorum. Bu tarz makaleler yazmayı çok severim eğer ki beğenirsen düzenlersin. Tamamen bana aittir. ;)

Ailemi 1994 yıllarında kaybettim. O yıllarda SÜPER LOTO tutturan birisine gitti bütün ailem. Çünkü BABAM ve ANNEM 200 TL yaşındaydı. Tek çocukları bendim tabi şuanda yıllar geçti ve bende büyüdüm. Şuanda 20 TL yaşındayım. Çok hızlı büyüdüm her gün elden ele geziyordum.

Doğduğum yer Artvin ama ben şuanda İSTANBUL'da bir taksicinin günlük 20 TL yaşında paraları biriktirmek için sakladığı bir kavanozda yaşıyorum. Burası çok havasız günlük olarak TAKSİCİ bizi kontrol ediyor. Yanımıza her gün 20 TL yaşında yeni bir arkadaş getiriyordu. Belli bir süre sonra 20 kişi olduk ve TAKSİCİ 20 kişi olduğumuz gün bizleri alıp bir yere götürdü adamın birisine bizi teslim edip ondan 200 TL yaşında birini aldı.

Bizde kara kara düşünüyorduk acaba bizi ne yapacaklar en azından nerede olduğumuz belliydi Taksicinin yanındayken. 20 kişiden kimse kalmadı. Herkesi birileri alıp götürdü.
Beni takım elbiseli bir adam aldı ve cüzdanına koydu. Cüzdan içinde durmayı da hiç sevmiyorum. Neyse dedim belki güzel bir yere gideriz diye biraz uyudum.

Bir ara cüzdanı çıkartıp masanın üstüne koydu takım elbiseli adam bende o arada uyandım. Ve cüzdanı tekrar cebine koymadı masanın üstünde bıraktı o sırada da sohbet ediyorlardı.

Ülkeden bahsediyorlardı Takım elbiseli adam dedi ki artık hedefimizi başardık. Tüm meyveleri ve sebzeleri başka ülkelerden getirtiyoruz sorunsuz bir şekilde. Şuan için pahalı oluyor bize lakin bütçemiz yeterli. Kafadan bir 10 sene bizi götürür diye tahmin ediyorum dedi.

Ben o sırada çok duygulandım. Dedim ki kendi kendime bizim topraklarımızda neden ekmiyorlar ki neden kendi malımızı kendimiz yapıp yemiyoruz da başkalarından alıyoruz. Aylık Milyonlarca TL kaybediyoruz her birisini çok özledim eminim ki onlarda bizi ve vatanımızı özlemişlerdir.
Bizde bir şey diyemiyoruz kime nasıl bir şey diyeceğiz ki alt tarafı 20 TL yaşında bir bireyim.

Anamı ve Babamı küçük yaşımda kaybettim. O yaşımdan bu yaşıma kadar tek bildiğim Vatanımdır benim ANAM ve BABAM.

[MENTION=1936]Akıncı[/MENTION]

Güzel kardeşim elimden geldiğince hem işin esprisine vurarak yazayım dedim fakat yazdıkça güzel gittiğini fark ettim en azından hoş bir şey oldu diye düşünüyorum. Bu tarz makaleler yazmayı çok severim eğer ki beğenirsen düzenlersin. Tamamen bana aittir. ;)

[MENTION=1936]Akıncı[/MENTION]

Çok teşekkür ederim kardeşim.

1995 yılının kuru ve soğuk ankara ayazında darphanede dünyaya geldim diye başla :D

bugün ise tuvaletten yeni çıkmış bir insan ellerini yıkamadan beni cüzdanından çıkartıp köşedeki ahmet abi büfesine uzattı, sanırım bu geceyi pis bir şekilde ahmet abi büfesinin soğuk ve karanlık yazar kasasında geçireceğim.

bunun gibi mi :D :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri