Paramı nasıl arttırabilirim?(Yatırım fonu vb.)

Haram/Sevap/Günah konularını tartışmaktan kaçınalım.
Tartıştıkça bazı arkadaşlar nasihat verme diyor ancak verdiği bilgiler abuk subuk aslı astarı olmayan bilgiler. Bilginizin olmadığı konularda konuşup konuşmamak size kalmış tabi ki ancak yanlış yönlendirme ile insanları çok farklı konuma düşürebilirsiniz.
İslam şartlarına göre faizin her türlüsü haramdır, aksi yoktur, savunulamaz da. Farklı bir görüşte olmanız bu kuralı değiştirmez. O yüzden bütünlüğü islam şartlarına uygun yaşamaya çalışan toplumlarda bilinçsiz yönlendirmelerden kaçınalım, her şekilde
Dini ve Siyasi Taraflara Dayalı Tartışmalar Yasaktır. Bu post'dan sonra bu konuları irdeleyen her kişi ceza alacaktır. Herkes özgürdür, neye inanmak istiyorsa inanabilir.

İyi forumlar...

Dini kısmını bir kenara bırakalım, faiz konusunda karar kılarsan yanlış karar vermiş olursun niye diyecek olursan daha yaşın küçük diye biliyorum kardeşim. Kendine yapabileceğin en büyük yatırım kendini geliştirmek eğitmek olur.Bu yaşta kenara para atayım vb bu tarz şeyleri düşünürsen kalıcı şeyler elde etmen mümkün değil. Ama kendine yatırım yaparak niteliklerini ve yeteneklerini geliştirebilirsin.Artık bu senin neyi yapmaktan keyif aldığına bağlı.Mesela dil öğrenmek,program yazmak, grafikerlik, web tasarım vb. .Her neyi yapmaya merak duyuyorsan ve keyif alıyorsan emin ol onda hem daha verimli olursun hem daha çok kazanırsın .Bizim gibi genç insanlar için çalışmak yerine tembellik etmek, bir daha asla bulamayacağımız bu enerjiyi iyi kullanmamak kendimize yapacağımız en büyük ihanettir bence :)

Son düzenleme:
Bir yatırım hesabı açıp her ay kazancının belli bir kısmını oraya atabilirsin. 3-5 yıl sonra çok iyi bir getirisi olur, ben de şuanda öyle birşey yapma peşindeyim.

bende faize yatırdım parayı sadece 1 aylık ama ben zaten para biriktirmeyi düşünüyordum hatta 2 aydır kendime çikolatadan başka bir şey almadım o kadar net söyleyebilirim :D

benim gibi para biriktireceksen zaten faiz en mantıklısı. Banka paranı döndürüyor sende kazanıyorsun.

Bu arada demeden edemedim biri faiz haram ama dövize yaklaş diye tavsiye vermiş. Gülsem mi sabah sabah ne yapacağımı şaşırdım.

Son düzenleme:
Yaklasik ne kadar para bu degerlendirmek istedigin onu da soylersen, ona gore daha isabetli tavsiyelerde bulunabiliriz.

Bir yatırım hesabı açıp her ay kazancının belli bir kısmını oraya atabilirsin. 3-5 yıl sonra çok iyi bir getirisi olur, ben de şuanda öyle birşey yapma peşindeyim.
Nerede acayim?

---------- Spam Engelliyici 12:38 ---------- Önceki Mesaj 12:36 ----------

Dini kısmını bir kenara bırakalım, faiz konusunda karar kılarsan yanlış karar vermiş olursun niye diyecek olursan daha yaşın küçük diye biliyorum kardeşim. Kendine yapabileceğin en büyük yatırım kendini geliştirmek eğitmek olur.Bu yaşta kenara para atayım vb bu tarz şeyleri düşünürsen kalıcı şeyler elde etmen mümkün değil. Ama kendine yatırım yaparak niteliklerini ve yeteneklerini geliştirebilirsin.Artık bu senin neyi yapmaktan keyif aldığına bağlı.Mesela dil öğrenmek,program yazmak, grafikerlik, web tasarım vb. .Her neyi yapmaya merak duyuyorsan ve keyif alıyorsan emin ol onda hem daha verimli olursun hem daha çok kazanırsın .Bizim gibi genç insanlar için çalışmak yerine tembellik etmek, bir daha asla bulamayacağımız bu enerjiyi iyi kullanmamak kendimize yapacağımız en büyük ihanettir bence :)

Yazilim muhendisligi istiyorum hocam internetten ogrenebilir kiyim?

Son düzenleme:
Gecelik faizler araştır hocam, en yüksek faizi verenle çalış. Şuan TEB %10 faiz verdiği için onlarla çalışıyorum bu da 100 lirada 0,03 kuruş falan ediyor.

hocam vergi kesintisiyle birlikte net gelir mi bu oran ?

faiz işi pek cazip gelmiyor... altın,dolar,euro bunları takip etsen daha karlı olur,veya forex hesabı açıp ham petrol alabilirsin..

hocam o zaman arkadaşın 100 tl başına 0,03 tutmadı sizin dediğinize göre :o :confused:

Ben CepteTeb kullanıyorum, 5500 liraya günlük net 1,4 TL veriyor bu da 100 liraya günde 2,5-3 kuruş yapıyor. Şuan onun faiz oranı Enpara'dan daha iyi, ben de Enpara'dan paramı çekip oraya yatırdım ama ileride hangisi yükselirse ona geçerim :)

Edit : CepteTeb'in gecelik faiz oranı %10 iken Enpara'nın gecelik faizi %9, Turuncu Hesap'ın %7,75.

Son düzenleme:
Ben CepteTeb kullanıyorum, 5500 liraya günlük net 1,4 TL veriyor bu da 100 liraya günde 2,5-3 kuruş yapıyor. Şuan onun faiz oranı Enpara'dan daha iyi, ben de Enpara'dan paramı çekip oraya yatırdım ama ileride hangisi yükselirse ona geçerim :)

Edit : CepteTeb'in gecelik faiz oranı %10 iken Enpara'nın gecelik faizi %9, Turuncu Hesap'ın %7,75.

Bu teb beni mi yiyor anlamıyorum nerdeyse yarı faizi alıyorum:D tanışma faizi olabilir sizinki ilk 1 ay için

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri