Parasını Eve Yatırmak İsteyenler

H
  • Kullanıcı Hamit33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
H

Hamit33

Guest
Herkese merhaba,
Elinde birikmişi olupta ev düşünen arkadaşlar için bir fikir vermek istiyorum.
Geçmiş aylarda toki'den borçlu ev devri aldım bunu karlılıgından bahsetmek istiyorum.
Diyelimki memleketiniz adana buradan ev almak istiyorsunuz ve banka faizleri ve cok yuksek fiyatlarla ugrasmak istemiyorsunuz.O halde toki konutlarına bakın.

bu ev üzerinden örnek vermek istiyorum.Sahibinden 2+1, 85 m2 Satılık Daire 55.000 TL'ye sahibinden.com'da - 237410164

Bu ev 55.000 tl istiyorlar bunu pazarlıkla 52 ye cekmek bence mumkun.verdiğiniz 52.000 tl karşılıgı bu evi tokiye olan borcu ile birlikte devir alıyorsunuz bankadan.

Kalan borcuda diyelim ki 30.000 bu 30 000 tlyi ayda ort. 400 tl oalrak oduyorsunuz.Ben 350 tl oduyorum.Diyeceksinizki her zaman param olmaz 400 tl.Bu evlere kolayca kiracı bulunabiliyor ben evi 400 tlden kiraya vrdim yani içindeki kiracı borcu oduyor.

Aklınıza takılan soru var ise konu altına veya skypeden sorabiliriniz.

Konuyu açma sebebim ben alacağımda yeterince bilgi veren yoktu ve yardımcı olacak biri yoktu.Bende elinde para olan arkadaşlar var ise çarçur etmeden boyle birşeye yatırmalarını tavsiye ederim.

tokiye olan borç fazla oluyor yani sen 52ye alıyorsun hoş güzelde tokiye olan barcun 30 bin felan olması mümkün değil. yani kalan borcun. tabi kiracı ayarlanabilirse kazançlı çıkılabilir.

Beylikdüzü- sefaköye arasında alcaksanız yardımcı olabilirim emlakçılık + inşaat yapıyoruz.

tokiye olan borç fazla oluyor yani sen 52ye alıyorsun hoş güzelde tokiye olan barcun 30 bin felan olması mümkün değil. yani kalan borcun. tabi kiracı ayarlanabilirse kazançlı çıkılabilir.

arayıp sorabilirsin hocam.Bu cukurova universitesinin ordaki konut fiyatları bu şekil.Her ev her mekan tabiki aynı olamaz ornek olarak burayı verdim.
34f3a0788a18970c06afe456c9bed955.jpg

hocam anlamadım. 52binlik örnekten gidersek şimdi 22bin tl adama veriyorum, kalan 30bini aylık 400 şeklinde ödüyorum öyle mi? yani 22bin tl peşinatla ev sahibi oluyorum?

hocam anlamadım. 52binlik örnekten gidersek şimdi 22bin tl adama veriyorum, kalan 30bini aylık 400 şeklinde ödüyorum öyle mi? yani 22bin tl peşinatla ev sahibi oluyorum?

evet mantık o aslında şöyle oluyor. adam 15.000 odemiş şidmiye kadar siz ona hakları versin diye 50.000 vermiş oluyoruz.kalan 30 u taksit taksit.toplam 80 oluyor.Ancak her mekan aynı olamaz kimi yerlerde daha pahalı kimileri daha ucuz

evet mantık o aslında şöyle oluyor. adam 15.000 odemiş şidmiye kadar siz ona hakları versin diye 50.000 vermiş oluyoruz.kalan 30 u taksit taksit.toplam 80 oluyor.Ancak her mekan aynı olamaz kimi yerlerde daha pahalı kimileri daha ucuz

fikir iyiymiş aslında ya hocam bilgilendirme için teşekkürler :)

hangi toki bu osmaniye girişindeki sarı tokiler mi bunlar?ben antepte oturuyorum adanalıyım.aklımda ev almak var şu an ama burada tokiler şehirden çok uzakta.geçen bende dediğiniz gibi niyetlendim adam 70 bin tl istedi üstüne de bi 70 daha borç ödenecek.üniversiteye yakın olsa veririm öğrenciye kiralarım ya da ben otururum ama çok uzakta.arabasız oraya gidilmez.zaten arabası olan adamda tokide oturmaz.tezat,ne bileyim.150 bin tlye 2+1 daire veriyorlar burada.çok pahalı.

Hocam Tokiden ev almanın şartları var mı ? Üzerine ev tapusu olmayacak v.s. gibi şartlar var mı , yoksa herkes alabilir mi ?

Ayrıca belirtiyim böyle bir konu açtığınız için tebrik ederim , zerre miktar çıkarınız yok sırf birilerine faydalı olmak için bu konuyu açmışınız

hangi toki bu osmaniye girişindeki sarı tokiler mi bunlar?ben antepte oturuyorum adanalıyım.aklımda ev almak var şu an ama burada tokiler şehirden çok uzakta.geçen bende dediğiniz gibi niyetlendim adam 70 bin tl istedi üstüne de bi 70 daha borç ödenecek.üniversiteye yakın olsa veririm öğrenciye kiralarım ya da ben otururum ama çok uzakta.arabasız oraya gidilmez.zaten arabası olan adamda tokide oturmaz.tezat,ne bileyim.150 bin tlye 2+1 daire veriyorlar burada.çok pahalı.

çukurova üniversitesinin yakınındaki tokiler.
Hocam Tokiden ev almanın şartları var mı ? Üzerine ev tapusu olmayacak v.s. gibi şartlar var mı , yoksa herkes alabilir mi ?

Ayrıca belirtiyim böyle bir konu açtığınız için tebrik ederim , zerre miktar çıkarınız yok sırf birilerine faydalı olmak için bu konuyu açmışınız

hocam devir almak için hiçbir şart yok. herkes alabilir
rica ederim

Herkese merhaba,
Elinde birikmişi olupta ev düşünen arkadaşlar için bir fikir vermek istiyorum.
Geçmiş aylarda toki'den borçlu ev devri aldım bunu karlılıgından bahsetmek istiyorum.
Diyelimki memleketiniz adana buradan ev almak istiyorsunuz ve banka faizleri ve cok yuksek fiyatlarla ugrasmak istemiyorsunuz.O halde toki konutlarına bakın.

bu ev üzerinden örnek vermek istiyorum.Sahibinden 2+1, 85 m2 Satılık Daire 55.000 TL'ye sahibinden.com'da - 237410164

Bu ev 55.000 tl istiyorlar bunu pazarlıkla 52 ye cekmek bence mumkun.verdiğiniz 52.000 tl karşılıgı bu evi tokiye olan borcu ile birlikte devir alıyorsunuz bankadan.

Kalan borcuda diyelim ki 30.000 bu 30 000 tlyi ayda ort. 400 tl oalrak oduyorsunuz.Ben 350 tl oduyorum.Diyeceksinizki her zaman param olmaz 400 tl.Bu evlere kolayca kiracı bulunabiliyor ben evi 400 tlden kiraya vrdim yani içindeki kiracı borcu oduyor.

Aklınıza takılan soru var ise konu altına veya skypeden sorabiliriniz.

Konuyu açma sebebim ben alacağımda yeterince bilgi veren yoktu ve yardımcı olacak biri yoktu.Bende elinde para olan arkadaşlar var ise çarçur etmeden boyle birşeye yatırmalarını tavsiye ederim.

sizi bu iyi niyetli Paylaşımınızdan dolayı tebrik ederim....

arkadaşlar ev akkuyuda :D nükleer santralin dibinde :D 10 sene yaşanır bu evde sonrasını görebilen olur mu blmem :D

Son düzenleme:
Toki evleri genelde cok sehirdisi yerlerde oluyor yatirim yapip kara gecmek icin son duragim toki olur sahsen..ev sahibi olmak icin kesinlikle girilir ama yatirim dusunuyorsaniz hic gerek yok..bir de topraktan eve girmek varken devren almak yine kari dusurur..amacim konuyu baltalamak degil illa ki eve yatirim yapacaksaniz sifirdan girin..mesela ege kooperatif senelerdir guven veren bir sirket ve su siralar ankarada smyrna evlerini yapacaklar..3+1 evler 289 inden basliyor..2-3 senede teslim ediliyor ve bana gore tahmini ongorulen rakam 600-900 bin arasi..300 e girip 2-3 sene sonra 900 bin elde etmek mumkun..giris fiyatlari yuksek gelebilir bunun icinde bir kac ortak ile girilebilir..

yazim hatalari icin kusura bakmayin telden taziyorum ve dedigim gibi konuyu baltalamak gibi bir niyetim yok amac ev almaksa kesinlikle girilir ama yatirimsa hic gerek yok

arkadaşlar ev akkuyuda :D nükleer santralin dibinde :D 10 sene yaşanır bu evde sonrasını görebilen olur mu blmem :D

Bende diyorum neden bu kadar ucuz:) Ölü yatırım dedikleri bu olsa gerek.Yatır ve öl:rolleyes:

Madem santralin yakın çevresine ev yapma izni var ne diye santralden açığa çıkan ısıyı gereksiz yere havaya veriyorsun ki ver bu sitelere sıcak su ile millet boşuna doğal gaz çalıştırmasın.:cool:

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri