Parayı Nasıl verebilirim?

Son olarak hikaye bana inandırıcı gelmedi...şifresiz internet alışverişinde genelde banka meblağ yüksekse ya telefon açar ya sms yollar...

Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Parça parça yada kredi kartını kopyalayıp nakit avans olarak çekiyorlar arkadaşin başına geldi ömründe İstanbula gitmedi İstanbul dan bin liralık nakit avans cekilmis

eminmisin hocam böyle bişeyin olduguna, böyle bişey varda banka tüm maaşına el koyduysa bu işte bi sıkıntı var, adamın bana yalan söylemiyecegine eminim yarın yanına gitcem zaten evraklarının fotosunu çekiyim ne girmiş ne çıkmış bilen birine göstermek en iyisi olcak

Şirketimde 3 personelim var 1 tanesine maaşın %25'ine banka el koyuyor. diğer 2 sinde ise icra dairelerine eft yapıyorum yine onların oranıda %25'tir. 10 kişiye borcu olsada alacaklı firamaların başvurma sırasıyla %25 olarak ödeniyor. Mesala bir personelim için 6 ay turkcelle icrasını gönderdim, şimdi 3 aydır da araba lastiği aldıgı firamaya gönderiyorum. Yani 2 si birden gelip %25, %25 dahi alamıyor. %25 ini sırayla sadece 1 kişi için 1 firma alabiliyor.

Ama alttaki arkadaşın dediği çok mantıklı, gidip icra dairesinden blokeyi kaldırma yazısı alsın. Banka maksimum %25'ini kesip %75'ini personelin alması gerekir. Yoksa ne olacak adam ölecek mi? Var mı öyle dünya:)

Dediğiniz doğru fakat avukatlar çakallıp yapıp direk hesaba bloke attırıyorlar icra dairesine gidip maaş hesabı olduğunu bildirip ordan aldığı yazı ilede bankaya gidip blokeyi kaldırması gerekir.

Eyw hocam, sayende ekstra bir bilgi öğrendim. ++

%25 ten fazla kesemez sıraya girer ilk kesen şanslı olur borç bitene akdar maaştan başka icra kesintisi yapılamaz.

Bence direk bankaya yatır hocam adamla beraber. Yada yolunu bulursan habersiz yatır.
İnsan evladı parayı verirsin başka yere harcar yada başka borcunu kapatır felan. Ama bankaya ödemen mantıklı. Şahıs borçları bekler ama banka faiz+hacize kadar gidebilir.
Bu arada Yüreğine sağlık ;)

Bence habersiz hesabına yatırmasın, adam saf ve temiz olduğundan bu yanlışlıkla gelmiş diyerek bankayla görüşebilir :)

İddia fikri mantıklı dostum, bende seninde paran vardı dersin kupona ortak sayılırız falan dersin verirsin parayı :)

Iddaa falan karistirmayin haram para deyip almayabilir ve sacma zaten.guzel guzel konus beraber gidip parayi yatir bankaya.daha fazla verceksen direk eline ver macera arama hic.dualarin yeter bana demen yeterli bence.

bende dipnot geçeyim, polislik bi durum yok. karttan mobil onaysız para çekildiğinde bankaya itiraz edip dilekçe yazıyorsun para 3 iş günü içinde geri iade ediliyor.

İddia fikri mantıklı dostum, bende seninde paran vardı dersin kupona ortak sayılırız falan dersin verirsin parayı :)

Hocam onu şöylebi düşündümde yakat bi durum adamı kumara alıştırmayalım bide :)

bende dipnot geçeyim, polislik bi durum yok. karttan mobil onaysız para çekildiğinde bankaya itiraz edip dilekçe yazıyorsun para 3 iş günü içinde geri iade ediliyor.

Bu kadar kolay geri vermezler bence hocam adamlar alışveriş yapmışlar bu kartla yemişler yani parayı banka kolay kolay geri vercegini sanmıyorum ama tabiki insallah dedigin gibi olur geri alabilir parasını yarın bu konunun üzerinde durcam baya bi konuda fikir sahibi oldum

Yorum yapan Herkeze Teşekkür ediyorum arkadaşlar.Seviliyosunuz :)

Hocam onu şöylebi düşündümde yakat bi durum adamı kumara alıştırmayalım bide :)

Bu kadar kolay geri vermezler bence hocam adamlar alışveriş yapmışlar bu kartla yemişler yani parayı banka kolay kolay geri vercegini sanmıyorum ama tabiki insallah dedigin gibi olur geri alabilir parasını yarın bu konunun üzerinde durcam baya bi konuda fikir sahibi oldum

Yorum yapan Herkeze Teşekkür ediyorum arkadaşlar.Seviliyosunuz :)

Doğru aslında, kumardan gelen para tatlı olur ne kadar fazla olsada ufak olur ayrıca :)

Beyler iş yerinden tanıştıgım bi abim var 40 yaslarında evli ve 2yasında çocugu var, Bu adamın durumu iyi değil evi kira, özel sektörde çalışıyor zar zor geçinen bi insan,Neyse asıl meseleye gelecek olursam az önce telefonla konuştuk başından geçenleri anlattı kötü oldum,uzun uzun konuştuk sizede özet geçiyim

Bikaçün önce hırsızlar internet üzerinden kredi kartından 6bin lira alışveriş yapmışlar, bankaya 6k borçlanmış ve bununda farkına banka maaşına el koyunca anlıyor,Zaten durumu iyi değildi, şimdi kirayı ödiyecek durumu kalmamış.Etrafından bu adama yardım edecek kişide yok.benim bu adama yardım etmem lazım hayatta tanıdıgım en saf(temiz) insanlardan birisi,bu adama yardım etmek istiyorum ama borç olarak değil,aklımdaki miktar yüksek o yüzden onu mahcup etmeden nediyerek vermeliyim bilemedim,nasıl desem doğru olur,elinemi vermeliyim yoksa bankayamı yatırıyım.fikri olan varmı ne yapıyım?

Bankayı öğren bankadan hacizi kaldır.bankayada parayı ödeyenin kişisel bilgileri gizlidir de bilgi verdirme.

Hocam ev kirasını ödeyin habersizce ve durumunuz iyi ise bi avukat tutup gerekli işlemleri yapın.Sizin gibi insanlardan Allah razı olsun.

Son olarak hikaye bana inandırıcı gelmedi...şifresiz internet alışverişinde genelde banka meblağ yüksekse ya telefon açar ya sms yollar...

Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kredi kartlarında mümkün hocam ne hikmetse banka kartında soruyor ama kredi kartında sormayan yerler var

eminmisin hocam böyle bişeyin olduguna, böyle bişey varda banka tüm maaşına el koyduysa bu işte bi sıkıntı var, adamın bana yalan söylemiyecegine eminim yarın yanına gitcem zaten evraklarının fotosunu çekiyim ne girmiş ne çıkmış bilen birine göstermek en iyisi olcak

aynen öyle hocam. bankaya borcu varsa, banka en fazla kısa süreli hesaba bloke koyar ama aslında böyle bir hakkı yok.

maaşına icra konabilir bankaya olan borcundan dolayı.
ve bu icra tutarı maaşının 4'e 1 (%25) geçemez.

iş yerinde maalesef bir kaç kişi için icra ödemelerini yapıyorum. aylık primleri vs değiştiği için her ay tutarı hesaplıyorum.
maksimum tutar %25'ini ödüyoruz..

aynen öyle hocam. bankaya borcu varsa, banka en fazla kısa süreli hesaba bloke koyar ama aslında böyle bir hakkı yok.

maaşına icra konabilir bankaya olan borcundan dolayı.
ve bu icra tutarı maaşının 4'e 1 (%25) geçemez.

iş yerinde maalesef bir kaç kişi için icra ödemelerini yapıyorum. aylık primleri vs değiştiği için her ay tutarı hesaplıyorum.
maksimum tutar %25'ini ödüyoruz..

Anladigim kadariyla banka bi oyun oynamis ve usulsüz bi sekilde hesabinda ne kadar para varsa el koymus durumda suanda adamin cebinde 5kurus para kalmamis. Belkide karsidakilerini saf gordukleri ve ses cikaramiyacagini bildikleri icin boyle yaptilar yarin bizzat kndim ilgilencem, normalde bu banka islerinden hic anlamazdim bu konuyla buradan okuduklarimla bilgi sahibi oldum. Yardimci olanlardan Allah razi olsun.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zarfa koy ve yanına ben sizin hakkınızı yedim bu kadar parayı kabul edin vs diyin en iyi yöntem bu madem hırsızlar almış, gerçi şikayetinden vazgeçersede kötü olur

4 5 (sana kalmis) aylik kirasini direk kiraciyla konusup adama hic kendi ismini vermeden kirasini verebilirsin 6binlira borcuda kira parasiyla ödeyebilir taksit gibi bi sansi varsa

hocam kredi kartından 3d secure olmadan yapılan alışverişlerde ters ibraz hakkınız var. 3d secure olmamış belliki telefonuna sms gelmeden yapılmış bu harcama. Bankaya terz ibraz başvurusu olarak dilekçe yazın %90 parayı verirler hocam. Aynı durum arkadaşımın başına gelmişti baya bi araştırmıştı oradan biliyorum. Hatta birisi iddaaya kredi kartından 3d securesiz yüklü miktarda para yatırıp bu harcamayı ben yapmadım diyerek dilekçe verdiğini ve bu firmadan banka parasını geri aldığını söylemişti. Zaten banka visa veya mastercard şirketine bu durumu bildirip dava açıyor. Paranın kesildiği yer vs bankaya sorumlu oluyor. Bankanın bu parayı kesmesinin sebebi durumu kabullenmesi olmuş. Üzerine düşerse en iyi yarıdmınız bu olur. Sizi de ayrıca tebrik ederim bu örnek davranışınız için.

kredi kartindan kendi istegi disinda bir islem yapildiysa bunu banka oder maasina el koymaz. bu konuda bilgilendirme yapsan baya buyuk bir iyilik etmis olursun ters ibraz dilekcesi versin. 3d olmayan islemlerde chargeback yapilabiliyor. bir yakinimin da bu tarz bir islemde banka parasini odedi. bilgin olsun.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri