Payoneer hesaptan para çekimi

• Kullanıcı Maze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Paypal, Payoneer, Webmoney ve Diğer Ödeme Çözümler

Maze

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar benim payoneer hesabım yok.Açmak istiyorum.Ancak ben banka hesaplarımı kapattım.Yani benim banka hesabım yok.Ben payoneere kayıt olursam;
1)Banka hesabı harici bir yere(payeer,skrill,neteller gibi...)para çekebilir miyim?
2)Yakınımın banka hesabına para çekebilir miyim?

İki mantıklı alternatifin var;
1-) Türkiyeden bir banka hesabı açıp paranı türk lirasına çevirip payoneerden alma.
2-) Payoneer den bir banka kartı alıp, türkiyeden atm ler aracılığıyla o parayı döviz olarak
çekme veya alışveriş yapma.

İlk seçeneğin iyi yanı, en ucuz yöntem olması. Çünkü kesinti olmuyor, sadece payoneer güncel kurun 0.20krş altından çeviriyor dolar - TL arası. Kötü yanı ileride olabilecek bir vergi inceleme riski, onun içinde varlık barışı hala devam ediyor. Gidip bankayla konuş, varlık barışı yapıp biriken paranı tek seferde al ve geç.
İkinci seçeneğin iyi yanı paranı döviz olarak alıyorsun, tabi atm de para varsa... Vergi riski biraz daha düşüyor, kötü tarafıysa çok fazla kesinti olabiliyor ve bu oran sürekli değişiyor. Misal teb dışı atm ler çok uçuk miktarda kesinti yapıyor + buna payoneerin kesintide eklenince düşük miktarlarda para çektiğine pişman oluyorsun, kart atm de kalırsa yada paran atm kalırsa muhattap bulamıyorsun ve son olarak kart kullanımı ücretli.

@sekoman17
birşey daha sorucam hocam:Payoneer hesabı açarken selfie çekip göndermemizi istiyor mu?

Son düzenleme:
[MENTION=45611]sekoman17[/MENTION]
birşey daha sorucam hocam:Payeer hesabı açarken selfie çekip göndermemizi istiyor mu?

öncelikle ufak bi hatırlatma yapmak isterim.payeer ve Payoneer farklı firmalar :)

eger Payoneer den bahsediyorsanız ; daha sonra kimlik,fatura filan istiyor ama selfie ye denk gelmedim hiç :) payeer den bahsediyorsanız,onu hatırlamıyorum şuan ama selfie ondada yoktu büyük ihtimalle.

[MENTION=45611]sekoman17[/MENTION]
birşey daha sorucam hocam:Payeer hesabı açarken selfie çekip göndermemizi istiyor mu?

Doğru, başta sadece kimlik istiyor ama bir yerden sonra şüpheli bir şey yaptın, 2 kulağın gözükecek şekilde kimliğinle vesikalık at yoksa kart bloke demişti bana :D 2 kere yaptı bir de bunu, adsense dışı ödeme aldığım yerler var sanırım bunlarla alakalı.

@fatihbaz evet hocam payeer farklı bir firma.Onunla da işlem yaptığım için yanlışlıkla yazmışım.
@sekoman17 nüfuz cüzdamınızın resmini çekip mi göndericez?
Diğer sorum şüpheli işlem derken neyi kastediyorsun?

@fatihbaz evet hocam payeer farklı bir firma.Onunla da işlem yaptığım için yanlışlıkla yazmışım.
@sekoman17 nüfuz cüzdamınızın resmini çekip mi göndericez?
Diğer sorum şüpheli işlem derken neyi kastediyorsun?

Yani payoneer bir yerde hesabına giren çıkan para trafiği artınca sebepsiz yere hesabını kısıtlayıp, kendini tanıtmanı istiyor. Şu 3 senede sanırım 2 kere boş bir kağıda güncel tarihi yazıp hem kimliğim, hem kendi yüzümle fotoğraf çekip attım istedikleri için. Ortada farklı bir ip yada pc den bağlanmada yok, sebepsiz yere çat işlemleri durdurup, kimlik doğrulaması yapacağız diye bunu istediler.

Yani payoneer bir yerde hesabına giren çıkan para trafiği artınca sebepsiz yere hesabını kısıtlayıp, kendini tanıtmanı istiyor. Şu 3 senede sanırım 2 kere boş bir kağıda güncel tarihi yazıp hem kimliğim, hem kendi yüzümle fotoğraf çekip attım istedikleri için. Ortada farklı bir ip yada pc den bağlanmada yok, sebepsiz yere çat işlemleri durdurup, kimlik doğrulaması yapacağız diye bunu istediler.

Teşekkürler hocam şu konuya takıldım:Bizden kimlik istiyorlarya nüfuz cüzdamınızın resmini mi göndericez.TC kimlik no bulunuyor ya sıkıntı olmaz mı diyorum.Birde ehliyeti göndersek olur mu?

birde benim banka hesaplarımı kapattım ya başka banka hesabına çekemiyoruz demi illa kendi hesabımız olması lazım?

Teşekkürler hocam şu konuya takıldım:Bizden kimlik istiyorlarya nüfuz cüzdamınızın resmini mi göndericez.TC kimlik no bulunuyor ya sıkıntı olmaz mı diyorum.Birde ehliyeti göndersek olur mu?

birde benim banka hesaplarımı kapattım ya başka banka hesabına çekemiyoruz demi illa kendi hesabımız olması lazım?

Ehliyette kabul ediliyordu yanlış hatırlamıyorsam, mecbur bir banka hesabı açarken nasıl tüm bilgilerimizi veriyorsak payoneer de sanal bir bankacılık olduğundan tüm bilgilerimizi almak istiyor. Yarın doğabilecek bir yasal sorunda topu üstünden atmak temel amacı.

Hayır, kendi adına olmalı banka hesabı.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri