fatihbaz
Süper Moderatör
arkadaşlar,bugün hesabıma gelen parada kafamı karıştıran bişey var.devlet,ülkeye giren dövizden ekstra vergi/kesinti ne kadar yapıyor?normalde dikkat ettigim bişey degildi,şimdi gözüme takıldıda anlamadım.
- googledan çıkan para 200$
- payonere geldiginde 197 küsür $ kalıyor yanlış hatırlamıyorsam...
- payoner dolar hesabımdan enpara dolar hesabıma çekerken 10$da payoner kesiyor ve bankaya 187$ geçecek diyor payoner.
- bugün hesabıma yatan para 167$ ve enparanın kestigi bi 2 küsür dolar havale masrafınıda sayarsak düz hesap 165 $...
187$ olarak hesabıma gelmesi gereken para 167$ olarak geliyor.aradaki 20$,devletin vergisi filan mı acaba?arada nerede kayboldugu ne payoner tarafında yazıyor ne enpara tarafında.googledan 200$ olarak yola çıkan para,benim elime geçtiginde 165$ kalıyor.bu nasıl iş arkadaş
düzeltme : o paranın nereye gittigini ne enpara biliyor ne payoner,resmen komedi
ama payonerin uyarısınıda ekliyim konuyla ilgili ; payonerdeki arkadaşlar diyor ki,parayı payoner dolar hesabından,enpara dolar hesabına çekersen böyle kesintiler olabilir çünkü aracı kurumlar farklı oranlarda kesinti yapabiliyor.bu yüzdende dolar hesabındaki parayı yerel bankana,kendi para biriminde çek.yani payonerden bankaya para çekecekseniz,tl olarak çekin diyorlar.
- googledan çıkan para 200$
- payonere geldiginde 197 küsür $ kalıyor yanlış hatırlamıyorsam...
- payoner dolar hesabımdan enpara dolar hesabıma çekerken 10$da payoner kesiyor ve bankaya 187$ geçecek diyor payoner.
- bugün hesabıma yatan para 167$ ve enparanın kestigi bi 2 küsür dolar havale masrafınıda sayarsak düz hesap 165 $...
187$ olarak hesabıma gelmesi gereken para 167$ olarak geliyor.aradaki 20$,devletin vergisi filan mı acaba?arada nerede kayboldugu ne payoner tarafında yazıyor ne enpara tarafında.googledan 200$ olarak yola çıkan para,benim elime geçtiginde 165$ kalıyor.bu nasıl iş arkadaş
düzeltme : o paranın nereye gittigini ne enpara biliyor ne payoner,resmen komedi
Son düzenleme: