PC Topladım Sizce Nasıl?

Javazbekk

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar oyunlarda yüksek performans alabilmek adına böyle bir pc topladım sizce videolarda bana nasıl bir sunum sağlar. Eksik veya gediğim varsa söyleyin veya şunun yerine şunu al daha iyi dedikleriniz varsa onlarıda söyleyin ona göre bir şekil aldıralım :)

Kasa:
Everest Rampage 72 Gaming Usb 3.0 = 146 TL
Monitor: 20.7 AOC E2180SWN LED 5MS VGA SIYAH = 318 TL
Anakart: MSI Z97 GAMING 5 Intel Z97 3300MHz(OC) DDR3 LGA1150 ATX = 585 TL
İşlemci: Intel Core i5 4690K 3.5 GHz 6MB 1150p HD 4600 VGA = 920 TL
Ekran Kartı: Asus R9 280X DirectCU II TOP 3GB GDDR5 384Bit AMD Radeon DX11.2 1000 TL
RAM: Kingston 8GB HyperX Savage Red DDR3 1600MHz CL9 = 170 TL
Hard Disk: Toshiba 1 TB 7200 RPM Sata3 32MB 3.5" Harddisk DT01ACA100 = 160 TL
Güç Kaynağı: FSP HYPER 700 SERİSİ 700W GÜÇ KAYNAĞI = 246 TL
Soğutma: ZALMAN LQ315 CPU Sıvı Soğutma Sistemi = 370 TL
SSD: Sandisk SSD Plus 120GB 520MB-180MB/s Sata3 2.5" SSD (SDSSDA-120G-G25) = 150 TL
Klavye: Everest Rampage DLK-5110 Siyah USB Oyun Q Multimedia Klavye = 80 TL
Mouse: Everest Rampage DLM-500 Usb Makrolu Oyuncu Mouse = 85 TL

Toplam : 4230 TL

anakartın özelliklerine bakmadım fakat mutlaka raid özelliği olan bi anakart al ve 2 ssd hdd al raid 0 yap ssd hdd nin yazma hızı düşük 180 yerine 500 civarı bir şey al

o monitör ne öyle 2015 model arabaya çöp tenekesinden bakacaksin. Hdmi bir monitör al ve kesinlikle 23 inç ve yukarı olsun, bir oyuncu monitörü 2ms den yukari olmaz , ms nedir netten araştırmni tavsiye ederim. Anakartin gereksiz pahali heleki intel yeni nesil işlemcileri LGA 1151 pinden piyasaya surecek ve anakart tarih olacak hem ddr 4 çıktı , o islemciye sivi sogutmada sacma olmuş 150 200 liralik harika sogutucular var.bunlardan kisacagin para ile kendine harika bir monitör alabilirsin. Sistem onermek isterdim fakat telden giriyorum. Hem ekran kartinida nvdia 970 alsan seni 2-3 yil yaşatır. Sistem cok dengesiz iyi oneri yapan sitelerden tavsiye almani tercih ederim

Son düzenleme:
o monitör ne öyle 2015 model arabaya çöp tenekesinden bakacaksin. Hdmi bir monitör al ve kesinlikle 23 inç ve yukarı olsun, bir oyuncu monitörü 2ms den yukari olmaz , ms nedir netten araştırmni tavsiye ederim. Anakartin gereksiz pahali heleki intel yeni nesil işlemcileri LGA 1151 pinden piyasaya surecek ve anakart tarih olacak hem ddr 4 çıktı , o islemciye sivi sogutmada sacma olmuş 150 200 liralik harika sogutucular var.bunlardan kisacagin para ile kendine harika bir monitör alabilirsin. Sistem onermek isterdim fakat telden giriyorum. Hem ekran kartinida nvdia 970 alsan seni 2-3 yil yaşatır. Sistem cok dengesiz iyi oneri yapan sitelerden tavsiye almani tercih ederim

eyvallah hocam bu tarz yorumlar yol gosterici oluyor. sıvı soğutmayıda kısarım bana 1920x1080 lik önerebilecegin bi monitör var mı acaba önerirsen iyi olur. birde ekran kartını baya araştırdımda verdiği fps değeri baya iyi gtx970 den 500 lira daha ucuz hemde gta 5i oynatırken fps farkında net bir fark yok. monitör ve sıvı soğutma konusuna dikkat edecem anakartıda nasıl bir anakart önerirsin hani bu sisteme göre bir anakart önerirsen çok memnun kalırım hocam eyvallah tekrardan öneriler için.

---------- Spam Engelliyici 05:36 ---------- Önceki Mesaj 05:32 ----------

23.6" Viewsonic Vx2452mh Tn Panel 300 Nits 1920x1080 2ms Dvi-hdmi 628 - n11.com

bu monitör nasıl sizce dediğiniz kriterlere göre bunu buldum

Hocam her şeyden önce kasa konusunda biraz farklı düşünmen gerekiyor.

Mesela aldığın ekran kartının boyu çok büyük oldu tam olarak kasaya sığmadı veya zar zor sığdı. Middle tower yerine big tower (full tower'da denir) kasa öneririm.

2.cisi Alacağın güç kaynağı 700w olacak Gold sertifikası olmalı. Nedeni ne dersen yeterince stabil ve efektif çalışmayabilir güç kaynağı. Güç yettireceğin sistem ciddi anlamda güç istiyor. Güç kaynağı için farklı alanlara yönelmen gerek gibi.

Soğutmadan parayı azaltıp . VEnom vodoo tarzı güçlü soğutma sistemlerine yönelebilirsin. Hem soğutma sistemine harcayağın para azalır ve aynı performansı da alırsın. Hemde kasa ve güç kaynağı için para artırmış olursun.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri