PC Uzmanları Bakarmısınız?

• Kullanıcı JoNeST
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

JoNeST

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar makinam,

4 GB ramli Intel Core 2 Quad Q9400 2.66 Ghz, Asus modelini bilmiyorum anakart var, ekran kartı yok bu cihazı 2 sene önce almıştım.

Pc yi kasan oyun, program vs yüklü değil sadece Norton Antivirüs programı var. Mozilla, Explorer, Opera, Chrome, Yandex her birinden 5-6 sayfa açınca bilgisayar kasılıyor, bazen 2-3 dk takılıyor, bazende mavi ekran hatası veriyor.

Youtube işiyle uğraşırken bu olaylar beni olumsuz yönde etkiliyor. Adsensemin pini gelmedi, içinde 750 TL var buradan gelecek paranın bir kısmıyla bilgisayar parçalarını yenilemeyi düşünüyorum sizce nasıl bir şey yapmalıyım?

"Programı kasan programlar yok " demen yanlış çünkü not defteri bile bilgisayarı kasar. Ama senin sorunun flash player kullanmandan kaynaklanıyor muhtemlen firefox ile youtube işleirni halledip video vs izliyorsun flash playeri devredışı bırakıp 1-2 gun böyle takıl bakalım ne sonuç verecek.

Norton çoğu bilgisayarda kasma yapar Nortonu kaldırın deneyin birde eset kurun doğru düzgün kasmaz

Arkadaşlar 2 senedir kullanıyorum bu dediklerinizi daha önce yaptım sonuç aynı, benim kafamdaki düşünce Kasa, işlemci, ram değiştirmeyi düşünmüyorum. Sadece aşağıda ki parçalardan model olarak bilgi istiyorum.

1 adet sd hardisklere uygun anakart
1 adet sd hardisk
belki ekran kartı

Almayı kafamdan geçiriyorum, çok mu lükse kaçar acaba, tam emin değilim.

işlemci Amd x4 965 balack edition 3.4 GHZ
ekran kartı saphir 6850 1 gb ddr5 256 mb bant genişliği.
8 gb ddr3 kingston soğutuculu ram(ramler 4 parça kit şeklinde)
1 tb depo alanı samsung 7200 rpm 64mb ön bellek(çift fanlı sessiz soğutuculu)
128 gb Ocz ssd hardisk 550 mb okuma hızı.
asus mt4 turbo evo usb 3 anakart
işlemci üzerinde 12 cm fanlı sessiz süper soğutucu
5 fanlı dark oyuncu kasası fanlar ledli(4x12,1x19)
ocz 550 güç kaynağı aktif pfc ve %80 dalgalanma önleyici.
samsung b2230 21.5 inc monitor
tüm parçalar siyah ve birbiriyle uyumlu.(gerek görünüş gerek donanım)
windows deneyim dizinleri
işlemci :7.4
bellek(ram) :7.5
grafikler :7.7
oyun grafikleri :7.7
sabit disk :7.8

Dün bir arkadaş bu özelliklerde bilgisayar satıyordu yan yana 150 kadar explorer sayfsı açtık zerre kasmadı.programlar çalıştırdık film açtık oyun açtık herşeyi denedik ama nafile kasmadı.yakındır bende bir tane böyle bişey alacam.tavsiyem böyle bir cihaz almanız.

en az kasanlardan biri norton dur eseti o makınaya kurarsan çöker o :) dahili ekran kartı grısın varsa bı kart al kendıne core temp indir ısı derecelerini gözle sürekli bide program yonetıcısınden başlangıçda otomatık calısan programlardan kullanmadıklarını kapat açılısın rahatlasın

Mavi ekran aliyorum demissin...

muhtemelen ram arizali..

mavi ekran veren durumlar

Ram arizasi ( Donmaya sebep verir )

Harddisk arizasi ( Bod Sector ) Donmaya takilmaya kasilma dediginiz kararsiz kalmaya sebep veriri )

Ses karti ve ethernet karti gibi pc donanimlarindan kaynaklidir mavi ekran.

yuksek ihtimal Ram arizasi

yinde servis kontrolunden gecmeden hdd ram ses yada ethernet denemez

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri