hocam defalarca dosya kurtarmış biri olarak sana önerim getdataback programını öneririm ama 1-2 detay vermem gerek
harddiskteki verilerin sorunsuz kurtulması için dosyanın üzerine yeni birşey yazılmamış olması şart. şöyle ki eğer yazıldıysa dosya görünür ancak kurtarsanız da çalışmaz.
getdataback in bazı versiyonları tam olarak çalışmıyor eğer tarama 1-2 dk içinde bitiyorsa bil ki çalışmayan versiyondur şimdi hangisi çalışmıyor hatırlamıyorum.
zamanında mac os kurmayı denerken 75 gb lık hdd gitmişti ancak kuruluma başlamadan fark ettim silindiğini sadece hdd silindi yani üzerine veri yazılmadı başka pc den live cd den getdataback ile açıp yaklaşık 7-8 saatte tüm veriyi taşınabilir hdd aldım hemde eksiksiz.
işin özü şu silinen dosyaların olduğu yerel diske ne kadar veri eklediysen o kadar kurtarma ihtimalin düşüktür. ama dediğim gibi çok uğraştım zamanında getdataback kadar performanslısını bulamadım ya 4.25 yada 4.33 versiyonu dene birinden biri çalışıyor nette olanlardaan ama hangisi tekrar kurmadan bilemem