Periscope'un Türkiye'deki her türlü faaliyeti için durdurma kararı verildi

namekrronn

Yasaklanmış
türkiye'de bulunan periskop adlı şirketin açtığı davada marka hakkına tecavüz edildiğini gerekçe olarak gösterdiği ve mahkemenin ihtiyati tedbir uygulanması yönünde karar verdiği söyleniyor.

Şikayetçi firma: ANASAYFA

Bence bu hukuk sistemi oyuncak oldu. Ciddi ciddi marka koruması maksatlı olduğunu düşünmüyorum.

Haber:
Yenişafak'ın haberine göre Periskop İletişim ve Prodüksiyon Hizmetleri LTD. ŞTİ'nin Periscope'a açtığı davada marka hakkına tecavüz edildiği gerekçe olarak gösterilerek ihtiyati tedbir uygulanması yönünde karar verildi.

Karar şöyle:

"İhtiyati tedbir isteyen vekili, marka tecavüzüne esas teşkil eden davalı Twitter'e ait Periscope isimli mobil uygulama diger davalılara ait Ios ve Android işletim sistemleri üzerinden kullanıcılara ulaştırıldığını ve söz konusu mobil uygulamaya erişimin engellenmesini, ayrıca yine mobil uygulamaya ait web sitesi olan www.periscope.tv internet sitesine ve [MENTION=51924]peris[/MENTION]copeco isimli twitter kullanıcısının da dava konusu tecavüzün yer bulduğu diğer kaynaklar olduğunu ve tedbiren erişime engelleme kararı verilmesini, ayrıca yine davalıların Periscope adı altında tüm reklam ve tanıtım çalışmalarının ihtiyati tedbir yoluyla önlenmesini talep etmiştir."

Periscope uygulamasına, twitter hesabına, internet sitesine önümüzdeki saatlerde erişimin engellenmesi bekleniyor.

iyi oldu scorpuda kapasınlar ahlaksızlık kol geziyor bu platformlarda.

iyi oldu scorpuda kapasınlar ahlaksızlık kol geziyor bu platformlarda.

Ne için izlediğinize bağlı hocam. Ben kendisine iş verilmeyen ve kovulan insanların günlük haber ve analiz için açtıkları yayınları izliyorum. Onu kaldırarak, bunu silelek ahlaksızlık dediğimiz şeye engel mi olacağız? Bu düşüncenin sonu yok. Facetime(darbede lazım oldu.), facebook, twitter hepsi bu durumda zararlı. İnternetten xxx filmleri izlenebiliyor bu durumda oda zararlı. Hem periscope'un kuruluş hikayesi de benim için önemli.

Yayıncılar için şimdilik ciddi bir durum yok arkadaşlar ama bunun arkasından bir çapan oğlu çıkabilir. Gelen mail şöyle; Screenshot by Lightshot

Özetlersek ''Biz bütün dünya da periscope olarak türkiye'de ise scope olarak devam edeceğiz'' diyorlar. Ama niye? Umarım cevabını acı yasaklar ile öğrenmeyiz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri