Petrol çökerken deponuz neden pahalıya doluyor

• Kullanıcı CemaLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Geyik Resimler Videolar
Verginin Tanımı: Vergi, kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla, kişilerden ve kuruluşlardan kanun yoluyla toplanan paralardır. Vergi, devlet ve diğer kamu kuruluşlarının, kamu hizmetlerinin finansmanını karşılamak üzere kişilerden zorla aldıkları paralardır. Vergi anayasamızda yer alan ve herkesin ödeme gücüne göre ödemekle yükümlü olduğu bir görevdir.

ve maaleseftir ki yaklaşık 5 yıllık maliye eğitimime rağmen ülkemizdeki verginin hangi tanıma ve konuya göre alındığını bir türlü anlayamadım.

Söylenecek çok şey varda, siyasete kayacak yeri değil

KDV hesaplaması da ÖTV eklendikten sonra yapılıyor. Yani verginin de vergisini ödüyoruz.

Çünkü ülkemizde hiçbir zaman zenginden vergi alınamıyor.Devlet de kendisine gereken parayı dolaylı vergilerle alıyor.Akaryakıt da bunun en tipik örneklerinden.

Maşallah devlet koyduğu vergiyle petrol üreticisinden kat kat daha fazla kazanıyor,Abd Rusya'yı ekonomik olarak zora sokmak için petrol fiyatlarını büyük ölçüde düşürdü ancak Türkiye'de buna rağmen vatandaşına indirim yapılmıyor aksine zam yolda.Böyle bir tabloyu görünce ülkemizde 81 ilden petrol fışkırsa benzin fiyatı yine 4-5 Tl lerde gezer diye düşünmeden edemiyorum.

Halen fatura kesmezsem şu fiyata veririm diyen esnaflar var iken;

Kurunun yanında yaşta yanar. Devlet alamadığı vergiyi en kolay yoldan temin eder.

vergileri veriyoruzda bari karşılığını alabilisek...

1 liraya 2,84 lira vergi nasıl oluyor acaba %184 oluyor heralde :D. gerçi önce ötv giydirip sonra ötv li fiyata kdv çakıyorlardı sanırım. yani verginin vergisi falan var akaryakıtta.

bundan 3-4 yıl önce petrolün varili 150 dolar iken aracı kurumların karı falan %700 olsun. ozaman devlete maliyet 1000 dolar olsun. devlet de söylenen vergi oranı %70 vergi koysun vatandaşa varili 1700 dolar ye gelsin.

şimdi petrolün varili 30 dolar aracı kurumların karı aynı kalsın devlete maliyeti 210 dolar.
peki satış fiyatı nedir? mantıklı olan devletin %70 kar
210*70/100 = 147 dolar kar ile 210+147 = 357 dolar taş çatlasın 400 dolara satması gerekir. devlet kaça satıyor?

satış ucuzlamadığına göre hala 1700 dolara.... hesap ortada. geri kalan olduğu gibi devlete kar kalıyor.

KDV tamam eyvallah da ÖTV nedir ??? Özel tüketim vergisi ne alaka şimdi yakıt almak lükse mi giriyor.

Benzin değil de 35 liralık tükettiğim elektriğe faturada 70 lira ödemek çok gücüme gidiyor, özellikle dağıtım bedeli fena dokunuyor :(

Tabi "değil de" derken aracım olmadığından dedim, arabası olanların Allah yardımcısı olsun :)

Yakıtı en pahalı kullanan ülkelerdeniz..
Bu petrolcülerde çok acımasızdı maks 30 dolarlara mal ettikleri petrolü millete 100-150 dolara satıyorlardı.. (Arap ülkelerinde bu maliyet 7 dolara kadar düşüyor) Ama şimdi çoğu belasını buldu aslında halimize yinede şükredelim. Petrole bağımlı ülkelerin hepsi zor durumda.. Birçok şirket battı.. Rusya meteliksiz kaldı özelleştirmeye gidecek. İngilterenin büyük şirketleri sallantıda birçoğu uçtu bile.. Kardeşimiz Azerbaycan devulüasyona gitti mecburen. Araplar can çekişiyor olmadı satmayız petrolü olur biter demişlerdi Amerika yine yaptı yapacağını İranla anlaştı. İran ambargosu kalktı. Şimdi İran günlük 500bin varil üretiyor yakında günlük 1 milyona çıkaracaklar.. Amerika nedense zararına petrol ihraç etmeye başladı 40 yıl aradan sonra. Aslında ortada büyük bir ekonomik savaş var.. Bakalım sonu ne olacak.
Bizimkiler bari akıl edip bu arada büyük bi stok yapsalar iyi olur :)

---------- Spam Engelliyici 02:29 ---------- Önceki Mesaj 02:27 ----------

Benzin değil de 35 liralık tükettiğim elektriğe faturada 70 lira ödemek çok gücüme gidiyor, özellikle dağıtım bedeli fena dokunuyor :(

Tabi "değil de" derken aracım olmadığından dedim, arabası olanların Allah yardımcısı olsun :)
Trafik sigortasınada çok bindirdilerdi inşallah düzelteceklermiş ula gariban bi araba alıyor en düşük 700-800 lira sigorta parası ödüyordu. Allahtan benim sigorta yılbaşından önceye denk geldi yoksa yanmıştık.

Kendi milletini bu sekilde soyan baska millet varmidir acaba.

Kendi milletini bu sekilde soyan baska millet varmidir acaba.

Dedem dünyayı gezmiş biriydi.O yok diyordu sen artık düşün... Yada ne düşünücen google de arat direk artık bilmek için gezmek gerekmiyor :D Ama şunu da unutma düşünme ara dediysek düşünmeyen insanlardan da olma. herşeyi yerine göre ;) Benim sana söylediğim bir şey yok hocam sen beni anladın zaten ..

Devletin , operator ve internet saglayıcıların , enerji dagıtan kurumların , en basta da bankaların bize ne isimler altında , ne kadar gecirdigini hepimiz biliyoruz. Ama sistem öyle bi kurulmuş ki , ne dur diyebiliyosun ne itiraz edebiliyosun ... Yasalar açık dolu. Memlekette dolandırıcılık diye bi sektör oluştu :S daha ötesi var mı ?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri