Phrasal Verbs Posteri

silentspy

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar ben ESL öğrencisiyim ingilizce öğretmenliği için hazırlanıyorum fakat "phrasal verbs" konusunda sıkıntılarım var. Okulda Phrasal Verbs ile ilgili bir poster vardı aşşağıda 2 resim paylaşacağım tam olarak onlara benzemesede mantık olarak onlara benziyordu ;

PhrasalVerbsbign_8d3df5b78ca14f0fc52e0c3851efaaadc02e00fd.png

phrasal_verbs_1.jpg

arkadaşlar şu şekilde düzgün bir resme ihtiyacım var fakat bulamadım. Yada internetten poster şeklinde sipariş edebileceğim bir yer var mı ? Odamın duvarına asmak istiyorum da. Yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkürler

yurtdışında okuma hayallerim var ama ingilizcede gramerim sıfır :) bakalım seneye yurtdışında neler göreceğiz

wikipedia'da toplam 2109 adet phrasal verb var, şu linkten bakabilirsin:
(kategori muhabbeti iyiymiş, hatırlanması kolay olur)
Category:English phrasal verbs - Wiktionary

bunları bende buldum fakat bunların Türkçe karşılığı nerede :D işte Türkçe karşılığıda lazım ve poster şeklinde olmasa da olur aslında Photoshop ile kendim biraz ayarlayabilirim elbet fakat hazır poster olursa fiyatı ne kadarsa alırım. Bulursanız veya görürseniz söyleyin lütfen :)

oda duvarına asmak mantıklı. her eve lazım. :)

hocam valla her evi falan bilmem ama ingilizce okuyan için lazım :D kafayı yedirtir bu phrasal verbsler adama ya uyuz oluyorum..

---------- Mesaj saat 01:09:57 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 01:09:13 civarında gönderildi. ----------

yurtdışında okuma hayallerim var ama ingilizcede gramerim sıfır :) bakalım seneye yurtdışında neler göreceğiz

hocam ben dil okuluna gidiyorum Amerikan Kültürü Dil Okulları var oraya gitmeni tavsiye ederim çok iyi eğitim kalitesi var :)

bunları bende buldum fakat bunların Türkçe karşılığı nerede :D işte Türkçe karşılığıda lazım ve poster şeklinde olmasa da olur aslında Photoshop ile kendim biraz ayarlayabilirim elbet fakat hazır poster olursa fiyatı ne kadarsa alırım. Bulursanız veya görürseniz söyleyin lütfen :))

Hocam Türkçe'leri ne yapacan? En iyi öğrenme şekli bence İngilizce açiklamalarini okuyup öğrenmektir.. Şahsen eng to eng taraftariyim. Çok faydasini görürsün. Bir de wordreference adli foruma bir goz at. Çok yararli bir site. Kolay gelsin.

Hocam Türkçe'leri ne yapacan? En iyi öğrenme şekli bence İngilizce açiklamalarini okuyup öğrenmektir.. Şahsen eng to eng taraftariyim. Çok faydasini görürsün. Bir de wordreference adli foruma bir goz at. Çok yararli bir site. Kolay gelsin.

hocam eng to eng daha pratik daha yararlı farkındayım fakat ben yinede riske atmak istemiyorum.. bir şeyi yanlış ezberleyip sonradan düzeltmek çok zor. İngilizce'de zaten bir kelimenin 15 anlamı olduğu kelimeler de oluyor o yüzden gerçi cümlenin anlamına göre anlayabiliyosun fakat yinede ben Türkçe taraftarıyım :) wordreference'yi biliyorum hocam bende size önereyim ;

Learn Languages for Free with Music Videos, Lyrics and Karaoke! English, Spanish, French, German, Italian, Portuguese and Dutch

bu siteden ünlü pop şarkıları yabancı falan yani aratın orada bulursunuz çoğu istediğiniz şarkıyı onları dinleyerek boşlukları doldurup şarkıyı dinliyosunuz yani listening geliştirmek için bire bir tavsiye ederim :)

görsellerde Phrasal Verbs kelimesini boyutu büyük resim ayarlaması ile arattırdım bir çok poster çıktı bir bak istersen

- Google'da Ara

hocam biliyorum bunları zaten de düzgün lazım bana neyse yarın hallederim inşallah :) teşekkürler :)

Ek olarak: Oxford'ın ingilizce-ingilizce sözlüğünü de alıp yanından ayırma, çok yararlı bir sözlük :)

Ek olarak: Oxford'ın ingilizce-ingilizce sözlüğünü de alıp yanından ayırma, çok yararlı bir sözlük :)

Lise hazırlık sınıfına giderken (2001) o zamanın parasıyla 17,5 TL'ye İngiltere'den okulun getirttiği Longman'ın ingilizce-ingilizce sözlüğünü almııştım ben de. Sayfa sayısını hatırlamıyorum ama kalın bir sözlüktü. Tüm sayfaları tek tek okuyup tüm phrasal verb'leri ve spoken English için yararlı gördüğüm cümleleri yazarak çalışırdım.

---------- Mesaj saat 22:46:42 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:41:31 civarında gönderildi. ----------

hocam eng to eng daha pratik daha yararlı farkındayım fakat ben yinede riske atmak istemiyorum.. bir şeyi yanlış ezberleyip sonradan düzeltmek çok zor. İngilizce'de zaten bir kelimenin 15 anlamı olduğu kelimeler de oluyor o yüzden gerçi cümlenin anlamına göre anlayabiliyosun fakat yinede ben Türkçe taraftarıyım :) wordreference'yi biliyorum hocam bende size önereyim ;

Learn Languages for Free with Music Videos, Lyrics and Karaoke! English, Spanish, French, German, Italian, Portuguese and Dutch

bu siteden ünlü pop şarkıları yabancı falan yani aratın orada bulursunuz çoğu istediğiniz şarkıyı onları dinleyerek boşlukları doldurup şarkıyı dinliyosunuz yani listening geliştirmek için bire bir tavsiye ederim :)

hocam biliyorum bunları zaten de düzgün lazım bana neyse yarın hallederim inşallah :) teşekkürler :)

evet sen de haklısın. Aslında demek istediğim şuydu : Bir phrasal verb karşına çıktığında hem Türkçesi'ni bilip onu ingilizce olarak açıklayabilmektir önemli olan. Sen gene işini bilirsin tabi.

Bu arada verdiğin site güzel bir şeye benziyor ama sorun var galiba site açılmıyor. Tam bana göre :)

Lise hazırlık sınıfına giderken (2001) o zamanın parasıyla 17,5 TL'ye İngiltere'den okulun getirttiği Longman'ın ingilizce-ingilizce sözlüğünü almııştım ben de. Sayfa sayısını hatırlamıyorum ama kalın bir sözlüktü. Tüm sayfaları tek tek okuyup tüm phrasal verb'leri ve spoken English için yararlı gördüğüm cümleleri yazarak çalışırdım.

---------- Mesaj saat 22:46:42 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:41:31 civarında gönderildi. ----------

evet sen de haklısın. Aslında demek istediğim şuydu : Bir phrasal verb karşına çıktığında hem Türkçesi'ni bilip onu ingilizce olarak açıklayabilmektir önemli olan. Sen gene işini bilirsin tabi.

Bu arada verdiğin site güzel bir şeye benziyor ama sorun var galiba site açılmıyor. Tam bana göre :)

Hocam eng to eng yapacak kadar iyi değilim maalesef :) hocam açılıyor bende sizde sorun olabilir ? :) yorumunuz için teşekkür ederim hocam.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri