PlayStation Kafe İşinden Anlayanlar?

Arkadaşlar merhaba,

Burada deneyimli arkadaşların olabileceğini düşünerek fikir edinmek istedim.

Kendi işim var ve aylık gelirim iyi diyebilirim. Youtube işiyle de hobi olarak uğraşıyorum.

Kardeşim işsiz. Zamanında market gibi yerlerde ve PlayStation kafede çalıştı. Başka bir yerde işe girmektense bana böyle bir iş açabileceğimizi söylüyor. İşin başında kendisi duracak. Playstation kafede çalıştığı için işi bildiğini söylüyor. Bildiğim iş olduğu için yapabilirim diyor.

İyi bir yerde kurarsak minimum 3-4 bin TL getirisinin olacağını ve zarar etmenin çok zor olacağını söylüyor. Dediğine göre eski çalıştığı iş yerinin aylık minimum 15 bin tl karı oluyormuş.

Bu işi her şeyi ile tahmini 35-40 bin tl'ye kurabileceğimizi söylüyor.

Sizce bu iş kazandırır mı? İş yerinin kurulması tam olarak kaça mal olur? Artıları ve eksileri nelerdir? Zarar riski nedir?

Bu işe girişirsek ona Youtube işini de iyice anlatmayı düşünüyorum. Oradan da gelir elde edebileceğini ya da edebileceğimizi düşünüyorum.

İş yeri Ordu'da düşünülüyor.

Fikirlerini paylaşacaklara şimdiden teşekkürler

Merhaba hocam;

4 yıl internet cafe işlettim aynı zamanda playstationda vardı fakat daha sonra nüfus az olduğu için ve 2. cafe açıldıgı için kafeyi kapattık. şimdi gelelim

Maliyeti ne olur;

Eğer kaliteli bişey yapacaksan.

8x2 şeklinde 8 adet Ps3 2 Adet Ps4 koyarsın. bunu daha farklı şekilde ilerde isteğe göre kombin yaparsın

Genellikle Masaya gerek olmaz Lcd leri Askı aparatı ile duvara asarsın.

LCD

Benim evimde seg 32" lcd var. işimi görüyor. gayet güzel görüntü ps3 ü çok rahat oynuyorum.550 tl ye aldım.
bu rakamı biraz abartalım sen git 40-42" al lcd değilde led olsun hd olsun. toplu al tanesini 1000 tl den Al.

sana 10 tane led tv 10.000 TL

PS3

Şuan ortalama 500 lira.ama cafe olduğun için sen bunları alıp Jailbreak yaptırcaksın yani kırdırcaksın hdd taktırıp içlerine 10-15 adet oyun attırcaksın. oda sana yapar ortalama 750 tl

tanesi 750 den 8 adet ps3 6000 TL

PS4

Piyasası 1250 tl civarı. onlara kırılıp oyun atılıyormu bilmiyorum. atılmıyor diyelim. 2 tanede bundan alsan 2.500 tl

OYUN

Her kırık ps nin çalışması için sadece 1 adet orjinal cd gerekli . en ucuz oyundan 1 er tane alsan 40 tlden ortalama 400-500 tl de o yapar.

KOLTUK

şahsi fikrim koltuk alma puf minder al. fakat çabuk kirlenebilir bakımı iyi yapılmalı. konfor açısından güzel

70 tl den 10 tane puf alsan hadi her gelen yanında bir kişidaha getirir 15 tane al.

1000 TL de o yapar.

ANA BİLGİSAYAR

ana masa bilgisayarı masası koltuğu 1.500 tl de o olsa.

SANA TOPLAMDA.

21-22 BİN TL YE MAL OLUR..

KAZANDIRIR MI ?

Yer işlek olursa eğer o cafeyi doldurabileceğine inanıyorsa kazandırır

saati 3.5 tl olsa. (sizin orda piyasa nasıl bilmiyorum. burda 3-4 tl )

10 masa her gün 10 saat çalışsa günde 350 tl yapar. günlük giderin 100 lira olsa ( tahminen çok daha az olur) 250 tl kalır.

sana en kötü bırakacağı para vergi vs hariç aylık 7.500 tl. ama günlük on saat çalıştırabilirsen. hadi sen vasat kategorisine düşürelim 5 saat çalıştır. 3750 tl . türkiye standartlarında iyi para..

Son düzenleme:
Kesinlike ölmeyen bir sektör bu. Ama yer hakikaten önemli. İş yapar kardeşim bence korkmadan gir. Bir zamanlar sene 2002 'de internet cafe açmıştım hakikaten çok güzel iş yapmıştım. Ama şuan int cafelerin zamanı geçti gibi. Fakat ps nin zamanı hiç bir zaman geçmez. Çünkü devamlı güncelleniyor ve pc gibi değil. Herkesin evinde yok. Ayrıca olsa bile çocuklar hep beraber arkadaşlarıyla birlikte oynamak istedikleri için yine cafelere gidiyor.. O yüzden yerini iyi belirle etrafına iyi bak potansiyel nasıl korkma ve aç. En güzel yatırımlardan..

Merhaba hocam;

4 yıl internet cafe işlettim aynı zamanda playstationda vardı fakat daha sonra nüfus az olduğu için ve 2. cafe açıldıgı için kafeyi kapattık. şimdi gelelim

Maliyeti ne olur;

Eğer kaliteli bişey yapacaksan.

8x2 şeklinde 8 adet Ps3 2 Adet Ps4 koyarsın. bunu daha farklı şekilde ilerde isteğe göre kombin yaparsın

Genellikle Masaya gerek olmaz Lcd leri Askı aparatı ile duvara asarsın.

LCD

Benim evimde seg 32" lcd var. işimi görüyor. gayet güzel görüntü ps3 ü çok rahat oynuyorum.550 tl ye aldım.
bu rakamı biraz abartalım sen git 40-42" al lcd değilde led olsun hd olsun. toplu al tanesini 1000 tl den Al.

sana 10 tane led tv 10.000 TL

PS3

Şuan ortalama 500 lira.ama cafe olduğun için sen bunları alıp Jailbreak yaptırcaksın yani kırdırcaksın hdd taktırıp içlerine 10-15 adet oyun attırcaksın. oda sana yapar ortalama 750 tl

tanesi 750 den 8 adet ps3 6000 TL

PS4

Piyasası 1250 tl civarı. onlara kırılıp oyun atılıyormu bilmiyorum. atılmıyor diyelim. 2 tanede bundan alsan 2.500 tl

OYUN

Her kırık ps nin çalışması için sadece 1 adet orjinal cd gerekli . en ucuz oyundan 1 er tane alsan 40 tlden ortalama 400-500 tl de o yapar.

KOLTUK

şahsi fikrim koltuk alma puf minder al. fakat çabuk kirlenebilir bakımı iyi yapılmalı. konfor açısından güzel

70 tl den 10 tane puf alsan hadi her gelen yanında bir kişidaha getirir 15 tane al.

1000 TL de o yapar.

ANA BİLGİSAYAR

ana masa bilgisayarı masası koltuğu 1.500 tl de o olsa.

SANA TOPLAMDA.

21-22 BİN TL YE MAL OLUR..

KAZANDIRIR MI ?

Yer işlek olursa eğer o cafeyi doldurabileceğine inanıyorsa kazandırır

saati 3.5 tl olsa. (sizin orda piyasa nasıl bilmiyorum. burda 3-4 tl )

10 masa her gün 10 saat çalışsa günde 350 tl yapar. günlük giderin 100 lira olsa ( tahminen çok daha az olur) 250 tl kalır.

sana en kötü bırakacağı para vergi vs hariç aylık 7.500 tl. ama günlük on saat çalıştırabilirsen. hadi sen vasat kategorisine düşürelim 5 saat çalıştır. 3750 tl . türkiye standartlarında iyi para..

Hocam çok güzel açıklamışsın yalnız halen devam eden PS cafem var ve 6+2 TV si koltuğu 22 bin tl ye çıkardınız hem de kırık makinalar ile :)
Ayrıca kırık makine için CD gerekmez sadece içine oyun yükleyeceksin HDD ye onu ben kendim yapıyorum nette bulunup çok kolayca yüklenebiliyor.

Ve tavsiyem konu sahibine asla ve asla ikinci el PS3 alma 0 al kesinlikle . Kolları da aynı şekil de orjinalleri 2.el olabilir ama yan sanayiye girme asla.
Ve cafenin işi nezih olursa bırakın küçük cocukları büyük insanlar müptelası olur. PS3 cafe işi LANET bir iştir :)

merkeze yada işlem bir alanda olmasa da yakın bir alanda güzel bir mekan açarsanız ve kardeşiniz her türlü ilgilenir müşterilerle iyi geçinirse onların her istediğini sıkıntısız bir şekilde yerine getirirse güzel para kazanır. makinelerine iyi bakması lazım güncel olarak takip etmeli ilgilenmeli. bu şekilde işini temiz yaparsa kolay kolay boş kalmaz iş yeri. Playstation dışında içerde bisküvi gofret cips içeceklerde satarsınız ve bunlarda güzel kazançlar bırakıyor

Vallahi burada bir ps cafe var. yaklaşık 14 ps3, 2 adet ps4 var. Fiyatlar 3 tl.

LCD ekranlar nereden baksan 150cm.
Her ps nin önünde 2 kişilik koltuk var.

Akşamları full çekiyor. Yazları tüm gün full çekiyor. İnsanlar yer bekliyor. İki katlı bir salon. Günlük getirisi en kötü 300 liradır.

Hocam kolları kırıyorlar, haftada 10-20 kol alabileceksen ve bi yakının kollardan anlıyorsa aç. Tek sıkıntın kollar bizim vardı 3-4 saatte 1 kol kırıyorlardı kapattık biz de :S

Hocam çok güzel açıklamışsın yalnız halen devam eden PS cafem var ve 6+2 TV si koltuğu 22 bin tl ye çıkardınız hem de kırık makinalar ile :)
Ayrıca kırık makine için CD gerekmez sadece içine oyun yükleyeceksin HDD ye onu ben kendim yapıyorum nette bulunup çok kolayca yüklenebiliyor.

Ve tavsiyem konu sahibine asla ve asla ikinci el PS3 alma 0 al kesinlikle . Kolları da aynı şekil de orjinalleri 2.el olabilir ama yan sanayiye girme asla.
Ve cafenin işi nezih olursa bırakın küçük cocukları büyük insanlar müptelası olur. PS3 cafe işi LANET bir iştir :)

6+2 değil 8+2 :P benim ps3 kırık ama cd siz oynamıyor en az bitane rastgele bi orjin oyun olması lazm içinde . valla ortalama 22 23 ü geçeceğini sanmıyorm hocam ya. tabi piyasadan bayadır haberim yokta :D bide ben kolları dahil etmeyi unutmuşum pardon .D

Hocam kolları kırıyorlar, haftada 10-20 kol alabileceksen ve bi yakının kollardan anlıyorsa aç. Tek sıkıntın kollar bizim vardı 3-4 saatte 1 kol kırıyorlardı kapattık biz de :S

seninde anlamadığın bi iş yok birader :)

Belgrad'a mı açtınız ps cafeyi. :D Kol kırmak nedir ya. :D

Bizim sokakta var nerdeyse günlük 10 tl biz bırakıyoruz bazen daha fazla.

Çay, kahve, tost yapması lazım.
Kuruyemiş satılır. Yağlı cips falan tavsiye etmem kollar çok yağlanıyor.
Langırt vs konulur. Kardeşiniz daha önce yapmışsa bizden daha iyi bilir zaten az çok bellidir yapılacaklar.
Ölü bir yer değilse Aylık 2 k getirir en az.
Yani zarar etmezsiniz çok kötü bir lokasyonda olmadığı sürece, ki öyle bir yere de gidip dükkan açmazsınız heralde.
Genelde LG kullanırlar televizyon olarak, gözlemlediğim kadarıyla.
Eğer açarsanız, Allah utandırmasın, umduğunuz gibi olur inşallah.

işlek yerde olması en önemli faktör hocam bide mekanı lüks yapıcaksın öle it kopuk gelmiycek başta fiyatı düşük tutucaksın müşteri çekiceksin misafirlerine cüzi rakamlarla cips mısır kola ikram ediceksin başta bunlardan kar etmiyceksin bi süre sonra 1'er 2'ser tl kar edersin projeksiyon olmalı 2 3 tane ve localarınız olmalı bu işler başta yapılırsa iyi kazanırsınız aynısını bizim burada bi yer uyguluyor 4.ayda 3. şubeyi açtılar

Hocam playstation kafeden kar veya zarar edermisiniz bilmemde gençlerin zararına bir iş olacağı kesin.İnsanlar zamanı bu kadar değersiz şeylerle harcarken bi katkıda sizden olacak.Kardeşim elinde parası bile yokken gidip izlemek için bizden izin almadan gizliden gizliye orada oynayanları izliyor.Ve bir süre sonra akılları orda kalıyor ne yaparsak yapalım bizle bağları kopuyor diceksinki ben açmasam başkası açıyor en azından bilinçli birisi olarak buna sebep olmaman için yazdım (:

Her yerde aylık 15.000 kazanması imkansız yerine göre değişir.

Amcası ps3 kafe batıran biri olarak söylüyorum.En önemli 3 unsur :kira fiyatı, cafenin bulunduğu yer, çalıştıran kişinin çevresi ve hesap kitap bilgisi.Ps3 almakta önemli fakat siz ps4 tercih edeceksinizdir iyi araştırıp makul fiyata o işi halledebilirsiniz.Cafe çocukların gelebileceği işlek bir yerdeyse ve kardeşinizin az buçuk çevresi varsa müşteri gelir.Zarar etmeme imkanınızda kesinlikle yok değil, kardeş çalıştığı yeri baz alarak düşünmesin ben bizzat amcamdan biliyorum ne dalavereler dönüyor.İyice araştırın 1-2 ay sonra karar verin günümüzde hiçbir şey o kadar basit değil.Paranız heba olmasın ne zorluklarla kazanılıyor hepimiz biliyoruz...

bana sorarsan bunlara hiç gerek yok, çok iyi profesyonel bir özgün kanal ile başlangıç yapmak daha iyi olabilir, bu işte ne kadar para var herkes biliyor zaten

25 bin tl ye rahat 10 adet ps4 bulunan dükkan açılabilir...

Tüm yorumlar için teşekkür ediyorum. herkesi tek tek alıntılama yapmak istemedim kalabalık olmaması için. Herkese teşekkür ederim.

Onun anlattıklarına göre direkt bu işi düşünmek istemiyorum. O istediği için tamamen batırabilir de artısını eksisini düşünmeden o yüzden burada sizlere danışmak istedim :)

Bizzat az önce onunla çalıştığı yere gittik ve bir saat oynadık. Gerçekten full doluydu. Çevresine de güveniyor. Haklı da olabilir çünkü kendisi de aylak aylak ortalıklarda dolanıyor ve oraya gelecek tanıdığı çok anladığım kadarıyla. Oraya bir çok kişiyi kendisinin kattığını söylüyor hatta.

Bu işe pat diye girme şansımız olmaz zaten ama en azından şimdiden kısa bir fikir edinmek istedim. Olayın nasıl olduğuna dair bir şeyler canlandı kafamda :) Teşekkürler.

Ya da evine bir pc alıp kendim yapmadığım spami ona mı yaptırsam diye düşünmeye başladım :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri