Poşet kampanyası

Sonunda kirlilik açısından güzel bir gelişmeye varıldı. Marketlerde bu iş nasıl işleyecek onu merak ediyorum...

Avrupada uygulanan bir olay , hatta bazı yerlerde satılmıyor bile. Bunun Türkiye'de uygulanacağını sananlar var :) Büyük marketler dışında kimsenin umrunda olmaz .

Avrupada uygulanan bir olay , hatta bazı yerlerde satılmıyor bile. Bunun Türkiye'de uygulanacağını sananlar var :) Büyük marketler dışında kimsenin umrunda olmaz .

Sananlar var ?
Sizin bu tip konuda duyarlılığınızı bilemem ve tartışamam tabiki.
Fakat her çarşamba günü bizim burada geri dönüşüm aracı gelir belediyenin ve biz ailecek düzenlü şekilde toplarız veririz. bu tip uygulamalarda ülkemize,doğamıza ve gelecek neslimize ne kadar çok fayda sağlayabilirsek sağlama çabasındayız.

Yabancı ülkeler bunu yapınca ‘ abi adamlar gelişmiş ülke yapıyorlar yaa’
Bizim ülkemizde yapılınca’ abi boş şeylerle uğraşıyorlar umrumuzda olmaz’ diyenler oldukça zaten olduğumuz yerde bile olamayız.

O yüzden ya genelleme yapmayın, yada destek olacak sözler sarfediniz.
Gerekirse uygulamayan yerleri şikayet edin.
Annem şuan yavaştan file torba vs hazırlamaya başladı.48 yaşında ilkokul mezunu bir insan bazılarının hatta kendi tabirleri ile biz cahiliz diyen annem babam ülkesine,çevresine böylesine saygılı davranıyorsa önemsiyorsa herkesin destek vermesi gerekir.
Umarım mesajım şahsi algılanmaz toplumsal problemimize bir nebze değinip kaç kişiyi iyi yönde çekersem benim bizim karımıza. Çünkü senin benim çocuklarıma yaşanacak bir doğa bırakmamız gerekli.

bazı marketlerde uzun zamandır olan bir olay bu

Sonunda kirlilik açısından güzel bir gelişmeye varıldı. Marketlerde bu iş nasıl işleyecek onu merak ediyorum...

Hocam onların kar gütme olayı gözlerini kararttı bildiğin işlerine geldi.
Sadece poşet ile olmaz bu işler çünkü gemiler halinde İngiltere den çöp alıyoruz burda arıtacağız diye bu dediğimi araştıran görecek ülkeye sokulan plastik maddeleri
Kaynak
http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-45914071

Son düzenleme:
Avrupada yıllardır yapılan bir uygulama. yalnız orda tek kullanımlık bio posetler yani zararsız ve surekli kullanılan pazar cantası dedigimiz seyler satılıyor. yalnız tum hayatımız plastik ile cevriliyken, hatta suyu bile plastikten iciyorken tek basına hic birseye yaramaz

Sananlar var ?
Sizin bu tip konuda duyarlılığınızı bilemem ve tartışamam tabiki.
Fakat her çarşamba günü bizim burada geri dönüşüm aracı gelir belediyenin ve biz ailecek düzenlü şekilde toplarız veririz. bu tip uygulamalarda ülkemize,doğamıza ve gelecek neslimize ne kadar çok fayda sağlayabilirsek sağlama çabasındayız.

Yabancı ülkeler bunu yapınca ‘ abi adamlar gelişmiş ülke yapıyorlar yaa’
Bizim ülkemizde yapılınca’ abi boş şeylerle uğraşıyorlar umrumuzda olmaz’ diyenler oldukça zaten olduğumuz yerde bile olamayız.

O yüzden ya genelleme yapmayın, yada destek olacak sözler sarfediniz.
Gerekirse uygulamayan yerleri şikayet edin.
Annem şuan yavaştan file torba vs hazırlamaya başladı.48 yaşında ilkokul mezunu bir insan bazılarının hatta kendi tabirleri ile biz cahiliz diyen annem babam ülkesine,çevresine böylesine saygılı davranıyorsa önemsiyorsa herkesin destek vermesi gerekir.
Umarım mesajım şahsi algılanmaz toplumsal problemimize bir nebze değinip kaç kişiyi iyi yönde çekersem benim bizim karımıza. Çünkü senin benim çocuklarıma yaşanacak bir doğa bırakmamız gerekli.

Hocam , siz olaya iyi niyetli olarak yaklaşıyor olabilirsiniz, bende destekliyorum görgüsüz insanlar değiliz. Ama inanın bu olay ülke kapsamında tutmaz. Türkiye'de saat 22:00'dan sonra içki satış yasağı var. 5 yerde bu kural uygulanıyorsa 20 yerde uygulanmıyor. Özellikle tatil bögelerinde.Hangi birini şikayet ediceksin. Şikayet etsin dediğiniz kişiler zaten gidip alıyor içkiyi , kimi kime şikayet edicek.
Bizim insanımız kafasında borçlarımı nasıl öderim , evi nasıl geçindiririm diye düşünürken; doğa - geri dönüşüm bunları umursamaz.Anlık düşünüyoruz. Küçük esnaf , bakkal ,küçük marketlerde müşteri kaybederim diye hiç o topa girmez. Denetleme mekanizması da %100 çalışmadığı için sadece adı yasak kalır.
Ayrıca şunu da belirtmek isterim , doğaya katkı sağlanması isteniyorsa şu partiye yakın - uzak ayrımı demeden tüm fabrikaların zehirli atıklarına önce çözüm bulsunlar birde uzaktan İstanbul'a bir baksınlar bakalım ne halde.Yani bunlara gelene kadar değişmesi gereken çok şey var.Umarım ben yanılırım dediğiniz gibi geri dönüşüm sağlanır doğaya katkı verilir.

Son düzenleme:
Yurtdışı alışverişe vergi, adsense vergi, telefon pasaport harcını %300 zamlı vergi,poşete ücret, dolar euro düşmüş haliyle bile çoşmuş vaziyette.Biz nereye gidiyoruz böyle

Forumdaki ülkedeki herşeyi destekleyen tayfaya göre yine Yüce Ulu Büyyük devletimiz mükemmel bir işe imza atmış.
:D

Sözde AB uyum yasaları çerçevesinde alınan çevreci bir karar.
TR'De 1 kilo poşeti 50 kuruşa satan yerler Ocak itibarıyla artık 2Tl'ye felan verirler kilosunu poşetin.
Türkiyede bu iş yürümez.
Herkes gidip kilo kilo poşet alır poşet satan yerlerden.

Liseliler Bilmez, zamanında HALK EKMEK satarken poşete para alırlardı, o zamanda insanlar Poşetini yanında taşırdı.
Yani Türk halkı o işlere zaten antremanlı.

Dünyada plastik kullanmanın düşmesi için bazı iyi ülkelerde teşvikler var ama sıkıntı şuki, herşey Plastikten üretilen maddelerle elde ediliyor.
Plastik heryerde.
Elinde kullandığın Telefon, Bastığın klavye vs vs vs. . .
En basitlerini yazdım.

Türkiyede bu yasayı neden geçirdiler?
Türkiyede Devlet Dolaylı Vergilerle ayakta kalan bir yapıya sahip.
Zenginden vergi almazken halktan verginin vergisini alıyor.
Buda aslında POŞET Vergisi.
Halka ortamlarda Çerveciyim dersin kim bilecek.

Evet evet bencede ultra muhteşem süper birşey yaptı Devletimiz.
Poşet yasağını sadece ilk gün destekliyorum, geri kalan günlerde poşet kullanmaya devam.

Önce seçimlerde kullanılan ve başka hiç bir işe yaramayan naylon malzemeleri yasaklasınlar.
Türkiye bu uygulama ile çağ atlayacak (!)

bi yerden başlamak lazım

başlangıçta geçiş çok zor olacaktır
TL den sıfırların altılması, sigaranın kapalı yerdelerde içilmesi gibi büyük çaplı değişikliklerdede çok büyük sıkıntı olur demişlerdi fakat şuan uyuluyor
poşetede alışacağız elbet
büyük ihtimalle alışveriş çantası kullanmaya başlayacağız

Forumdaki ülkedeki herşeyi destekleyen tayfaya göre yine Yüce Ulu Büyyük devletimiz mükemmel bir işe imza atmış.

Sözde AB uyum yasaları çerçevesinde alınan çevreci bir karar.
TR'De 1 kilo poşeti 50 kuruşa satan yerler Ocak itibarıyla artık 2Tl'ye felan verirler kilosunu poşetin.
Türkiyede bu iş yürümez.
Herkes gidip kilo kilo poşet alır poşet satan yerlerden.

Liseliler Bilmez, zamanında HALK EKMEK satarken poşete para alırlardı, o zamanda insanlar Poşetini yanında taşırdı.
Yani Türk halkı o işlere zaten antremanlı.

Dünyada plastik kullanmanın düşmesi için bazı iyi ülkelerde teşvikler var ama sıkıntı şuki, herşey Plastikten üretilen maddelerle elde ediliyor.
Plastik heryerde.
Elinde kullandığın Telefon, Bastığın klavye vs vs vs. . .
En basitlerini yazdım.

Türkiyede bu yasayı neden geçirdiler?
Türkiyede Devlet Dolaylı Vergilerle ayakta kalan bir yapıya sahip.
Zenginden vergi almazken halktan verginin vergisini alıyor.
Buda aslında POŞET Vergisi.
Halka ortamlarda Çerveciyim dersin kim bilecek.

Evet evet bencede ultra muhteşem süper birşey yaptı Devletimiz.
Poşet yasağını sadece ilk gün destekliyorum, geri kalan günlerde poşet kullanmaya devam.
Yiye yiye bir şey bırakmadılar hocam her şeyden vergi almaya çalışmaları çok normal.
Her şeyi kabul eden biat yanlıları bir gün ağlayacaklar ama o zaman iş işten geçmiş olacak.

---------- Spam Engelliyici 17:45 ---------- Önceki Mesaj 17:43 ----------

Hocam , siz olaya iyi niyetli olarak yaklaşıyor olabilirsiniz, bende destekliyorum görgüsüz insanlar değiliz. Ama inanın bu olay ülke kapsamında tutmaz. Türkiye'de saat 22:00'dan sonra içki satış yasağı var. 5 yerde bu kural uygulanıyorsa 20 yerde uygulanmıyor. Özellikle tatil bögelerinde.Hangi birini şikayet ediceksin. Şikayet etsin dediğiniz kişiler zaten gidip alıyor içkiyi , kimi kime şikayet edicek.
Bizim insanımız kafasında borçlarımı nasıl öderim , evi nasıl geçindiririm diye düşünürken; doğa - geri dönüşüm bunları umursamaz.Anlık düşünüyoruz. Küçük esnaf , bakkal ,küçük marketlerde müşteri kaybederim diye hiç o topa girmez. Denetleme mekanizması da %100 çalışmadığı için sadece adı yasak kalır.
Ayrıca şunu da belirtmek isterim , doğaya katkı sağlanması isteniyorsa şu partiye yakın - uzak ayrımı demeden tüm fabrikaların zehirli atıklarına önce çözüm bulsunlar birde uzaktan İstanbul'a bir baksınlar bakalım ne halde.Yani bunlara gelene kadar değişmesi gereken çok şey var.Umarım ben yanılırım dediğiniz gibi geri dönüşüm sağlanır doğaya katkı verilir.
Hocam doğayı falan düşündükleri yok.
Doğayı düşünüyorlarsa seçimde kullanılacak naylon malzemeyi yasaklasınlar da görelim.

karton torba satsınlar bari 25 kuruşa, doğaya saygı gösterceklerse.

Yiye yiye bir şey bırakmadılar hocam her şeyden vergi almaya çalışmaları çok normal.
Her şeyi kabul eden biat yanlıları bir gün ağlayacaklar ama o zaman iş işten geçmiş olacak.

---------- Spam Engelliyici 17:45 ---------- Önceki Mesaj 17:43 ----------

Hocam doğayı falan düşündükleri yok.
Doğayı düşünüyorlarsa seçimde kullanılacak naylon malzemeyi yasaklasınlar da görelim.
Çoğu halkımız sosyal ağlarda parti ve seçim zamanında kullanılmaması gerektiğini dile getirmişlerdi. Geçen Sayın Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan Ak parti seçimlerinde bu tür seçim organizasyonlarında kesinlikle naylon afiş flama kullanılmayacak sadece genel merkez gibi binalar ve çevresinde kullanılacak demişti.
Sosyal medya platformlar sayesinde İnsanların isteklerine kulak vermeleri sevindirici.

ben küçükken pazar poşeti dediğimiz çuval gibi poşetler vardı, sanırım geri dönüyorlar

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri