Ben geçen google'a mail attım quiz odemiyor vs mağdur olduk dedim o sizin partner ile aranizdaki sorundur google birşey yapamaz dedi.Ay sonuna kadar durum belli olur. Eski ile yeniyi kıyaslamak yanlış olur. Youtube nasıl bir çok önlemi bizler için alıyorsa onlar içinde alıyorlar. Eskiden bizlerde tecrübesizdik, bir kişi gidipde awe şu kanalımın parasını aldı ama bana ödemedi diye youtube a yazmadı
---------- Spam Engelliyici 10:20 ---------- Önceki Mesaj 10:14 ----------
Youtube partnerlara kapalı kanalların parasını ödüyor mu ödemiyor mu alt yapısını bilmiyorum. Fakat baktığımızda dünyadaki neredeyse tüm partnerlar kapalı kanalların parasını ödemiyor. Yani isterse quizde ödemez yani. Fakat açık kanalların ve dashboardu kapanmış kanalların ödemesini quiz yapmakla hükümlüdür. Eğer yapmazsa bu parayı google'a iade etmesi gerekir. Fakat youtube a nediyecek? bana son 3 ayda örneğin 50.000 kanal katıldı, al şu 20.000 nin parasıdır. Ben 30.000 katılanı kabul ediyorum gerisini kabul etmiyorum mu diyecek? Youtube böyle bir durumda bilir ki biz 3. şahıslar mağdur olmuşuz, quizin bu yaptığını yanına bırakmaz yani. İade bile google'un alacağını sanmıyorum yine biz 3. şahısları google düşünecektir.
Sebep o ki, ben dashboardu kapanan kanalların ödemesini quizin yapacağına inanıyorum. Fakat dashboard kapanmış birde kanalda kapanmışsa ödeme imkanını görmüyorum. Dashboard açık, kanal kapanmışsa işte o insiyatifdir. Ben olsam öderdim, kurallar getirdiysem sonraki aylarda uygulardım.
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi