r10 Bisayfa Moba Adlı Şikayet (Acil yardım edin)

bulut57

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.bedavasitenitanit.com
Merhaba arkadaşlar,

r10 dan aylar önce bisayfa adlı kullanıcı bi yardım konuma yardım etmişti. Baya uzun uzun konuşmuştuk güvenilir birisiydi. Detaylara fazla girmiyorum. Benden bir arkadaşı için davetiye istemişti. Bende o kadar yardım etti ve güvenilir birisi diye vermiştim. Zaten yaşıda 29 görünüyordu.

Ve bugün bi sürü işim varken pazar günü işleri toparlayıp kafa dinleyecekken böyle bir kabusla karşılaştım. r10 dan yoğun özel mesaj, dürtme, etiket ve mail adresime mail atanlar olmuş.

Benim davetiye gönderdiğim Moba adlı üye r10 dan birini 700 TL dolandırmış.
Şuanda Bisayfa adlı kişinin skype adreside kapalı.

Ayrıca hem Moba hemde Bisayfa banlanmış.

Karma karışık bir olayın içinde buldum kendimi. Doğal olarak Benim üyeliğimde tehlikeye girdi. Genelde büyük tutarlı ticaretler yapmayan birisiyim. Küçük tutarlı ticaretler yaptığım için müşteri memnuniyetsizliğinde hemen iade ederim ki ismim kirletmez. :(

Dolandırılma konusu: http://www.r10.net/sikayetim-var/156...e-yapmadi.html

Konuda geçen Moba veya Bisayfa yı tanıyanlar varsa acil yardım etsin.

Ayrıca bu sorunu nasıl çözebilirim yardımlarınızı bekliyorum.

Bu arada Bisayfa adlı kişinin burda üyeliği varmış. Skype de kendisi söylemişti. Bana davetiye gönderecekti. Kalmamış yakında gelir demişti.

Dolandırılan kişi Moba adlı kişiyi mahkemeye verecek. Şuan Bisayfa ve Moba nın multi üye olmasından şüpheniyorlar. Doğal olarak 2 üyelik içinde mahkemeye başvuru yapacaklar. Tabii arada gözüm gibi baktığım r10 üyeliğim kaynıycak. Acil yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Siz kefil olduysanız zararı sizin karşılamanızı isteyecektir r10 yönetimi diğer yandan mahkeme vs sizi etilemez

hocam benim korkum üyeliğimin banlanması. Kimseye tartışmaya girmedim. Kimseyi dolandırmadım. Hiç - puanım yok. Hiç bir vukuatım yok.

Aylar önce birine güvenip arkadaşına davetiye gönderdiğim için bende banlanıcam. Davetiye yi arkadaşına isteyen kişinin r10 da ticaret puanıda baya yüksek ve benden daha eski bir üyesi. Üstelik ytpara da da üyeliği olduğunu söylemişti. kimsenin yardım etmediği konuya ücretsiz yardım etmişti.

Artık kimseye güven kalmadı. birine davetiye gönderirken bikaç tane evrak falan istiycem zaten. Nüfus cüzdanı, sabıka kaydı, telefon numarası, facebook adresi, ev adresi, sağlık raporu, 4 tanede vesikalık fotoğraf vs vs istiycem. :( Bi de noter sözleşme imzatırım. Davetiyeden dolayı üyeliğim banlanırsa şu tazminat alırım diye.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Ben biraz araştırdım ama birşey bulamadım. Web siteleri var bisayfa.com diye sanırım onlara ait bir şey çıkar mı bilemedim

geçmiş olsun sizin adınıza üzüldüm umarım yakın zamanda çözüme kavuşur. Konuyu inceledim. Demekki bu zamanda tanımadıgımız hiç kimseye güvenip davetiye vs göndermemek gerekir bunuda iyice anlamış olduk tekrar geçmiş olsun

geçmiş olsun.. gönderen arkadaş paypala dispute çekip parasını kurtaramıyor mu ya bu arada?

Aile ve arkadaş seçeneğiyle gönderdiği için dispute şansı yok sanırım.

Paypal ile bir şekilde iletişime geçip ben para bozduruyordum dese heralde onun hesabı da bloke olur

Paypal ile bir şekilde iletişime geçip ben para bozduruyordum dese heralde onun hesabı da bloke olur

aile arkadaş seçince dispute olmuyor mu ? Bugüne kadar güvenilirliği kesin olmayan kimse ile işlem yapmadım ve sorun yaşamadım hiç ama öğrenmiş oldum...

arkadaşlar sorun hala çözülmedi. :(
skype adresi: bisayfa
bu skype ye ulaşan haber versin. Beni skypeden silmiş. Tekrar istek gönderdim onaylamadı. mesajlarada cevap vermiyor.
Ayrıca bu adamın ytpara da da üyeliği varmış. Bu kişi eğer dolandırıcıysa yarın birgün bu forumdakileri de dolandırmaya kalkar.

Davaya katilabilirsiniz tanik olarak. Ayriyeten bilmediginiz birisine ref gondermek rus ruleti gibi. Su an tum reflerimi tek tek takip ediyorum :p . Dolandirilma olmasinda varsin kufurden banlaniyim hic sikinti degil. Gecmis olsun tekrar.

geçmiş olsun.

kefillik konusunda demek istediğim birkaç kelam var
daha önce ben r10da 5 davetiye hakkım varken kimseye kefil olmam diyordum ve olmamıştımda.
reelden tanıdığım 1 arkadaşıma 1 de abime oldum. daha sonra yine reelden tanıdığım birine kefillik verdim banlandı.
başka bir arkadaşıma kefillik verdim oda banlandı.

demeye çalıştığım: karşınızdakinden %100 emin değilseniz davet etmeyin önemli forumlara.
r10 benim için önemli çünkü ekmeğimi oradan çıkarıp ailemi geçindiriyorum.

keşke kefillik konusunda daha dikkatli davransaydınız ama merak etmeyin sanmıyorum size birşey olacağını.
tekrardan geçmiş olsun

aile arkadaş seçince dispute olmuyor mu ? Bugüne kadar güvenilirliği kesin olmayan kimse ile işlem yapmadım ve sorun yaşamadım hiç ama öğrenmiş oldum...

Aile gönderimlerin de PayPal Ip adresine önem veriyor diye biliyorum.

bu arada hocam r10'da etiketleyen bendim, tekrar geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Bende böyle bir olay sonucunda banlanmıştım r10 forumundan. Ortak dediğim adama davetiye gönderdim ve benim hesabımı çalıp hemde kendi hesabından dolandırmıştı milleti. Kaç kişiyle görüşüldü, sırf hesaba ve isme zarar gelmesin diye zarar da karşılandı ama nafile. Bende başlarım böyle foruma deyip bir dahada girmedim, girmemde.
Geçmiş olsun.

Babama bile kefil olmam bu alemde. R10 üyeliğim yıllar önce db kaybında silindi kovalamadım. bir kere forumda istedim, kimse göndermedi anlayış gösteriyorum çünkü bu işler çok sıkıntılı. Sanada geçmiş olsun herkese ders olsun

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri