Ram sorunu

puncover

Kayıtlı Üye
Web sitesi
puncovers.deviantart.com
EDİT: Ramlarin ikisi de çalışıyormuş. Benim anakart desteklemiyor. İkisini birlikte 140 liraya satabilirim almak isteyen var ise :) Garantili . Sanırım ömür boyu garantisi var belleklerin http://www.kingston.com/tr/memory/search/?partid=kvr13s9s8/4 ( KİNGSTON 4GB DDR3, 1333MHz, Non-ECC, CL9, 1.5V, Unbuffered, SODIMM, 204-pin )

İki adet 4gb ram aldım. Mavi ekran hatası geliyor.

Bilgisayarım Hp dv6-3110st, Notebook, win7 (64bit), Anakart: Hewlett-Packard 144A - 65.38

Şu ramleri aldım, KİNGSTON 4GB DDR3, 1333MHz, Non-ECC, CL9, 1.5V, Unbuffered, SODIMM, 204-pin

Mavi ekran hataları, ayrı ayrı iki ram ile denedim. Aynı anda taktığımda mavi ekran hatası vermiyor, sadece sürekli yenden başlıyor windows açılıyor kısmına geçmeden.

zYk8Gj.jpg

yRaYGj.jpg

Bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Vallahi her şekilde denedim. Daha önce Exper bilgisayar fabrikasında montaj kısmında çalışmıştım. Mümkünatı yok :) Ama gelen yorumlara göre tekrar denicem

YES! I found out how to fix it. I had the exact problem and it took me ages finding out how to fix it! I wanted to return my ram but luckily I got the answer of how to fix it.

Best Solution 1: When you add the ram it comes up with this thing saying Setup or Continue without setup something like that. What you do is you Go to setup which leads you to your Computers BIOS page. If you look I forgot where it was but somewhere on the screen it says voltage thingy. My one was at 1.8 and You need to make it to 2.0.

Solution 2: On the BIOS page look for writing which says Dual Channel. Some computers do not have this option and some do. Dula Channel might be off. If this is the case then turn Dual Channel on.

Solution 3: Some computers like mine the ram is in slot 2 and 3. Make sure it is in slot 1 and 3. I have heard in some places that you can also put the ram in slot 1 and 2 but I recommend that you put it in slot 1 and 3.

Hope this helped!

şöyle birşey buldum ama ne kadar yararlı bir bilgi bilemedim. denemen lazım. voltaj değerlerini biostan değiştir diyor özetle.

Ben de düşünüyorum, acaba 1333mhz yüksek mi geliyor. Çünkü bilgisayardan çıakrdıklarım 1066mhz. Ancak anakart otomatik en düşüğünü kullanmıyor mu?

çok da anlamıyorum ama ben kendime ram alırken, içinden çıkan neyse aynısından alıyordum. o yüzden tam oturmamıştır yorumunu yaptım. o 1600, 1333 mhz falan bunlar önemli herhalde. birebir aynı olması daha doğru değil mi acaba? bilen birileri yazacaktır muhakkak.

Orijinal ram'i geri takıp denediğinde sonuç ne oluyor hocam?..

Sıkıntısız açılıyor. Sadece ram değişimlerinde bir defaya mahsus

-Bilgisayarı onar
-normal olarak devam et

uyarılıları geliyor. normal olarak devam et diyince açılıyor normal olarak. tabi kendi ramlariyle. Yeni ramlarla mavi ekran :) 1333MHZ başka bir notebook bulursam denicem

Sıkıntısız açılıyor. Sadece ram değişimlerinde bir defaya mahsus

-Bilgisayarı onar
-normal olarak devam et

uyarılıları geliyor. normal olarak devam et diyince açılıyor normal olarak. tabi kendi ramlariyle. Yeni ramlarla mavi ekran :) 1333MHZ başka bir notebook bulursam denicem

Orijinal ram'in yanında yeni ram'lerden birini takıp dene hocam, çalışan en düşük ram ile aynı mhz'de kullanacaktır anakart senin de dediğin gibi, mhz'leri geçtim pin girişleri senin orijinal ram ile birebir aynı mı ondan emin olmalısın, mhz'den daha önemli bu konu :rolleyes: bu şekilde çalıştırabilirsen iki ram'i de dene orijinal ile beraber, belki ram'lerden biri bozuktur. Laptop'tan pek anlamam ama desktop'ta mantık bu şekilde, Bi' de [MENTION=25105]ruhhastasi[/MENTION] nın gönderdiği ingilizce yazıda da kurulum yapmak gerektiği güç ayarının yapılması gerektiği falan yazıyor bu konular laptop'a özgü sanırım, slot mantığı diye bi'şey var yine orada yazdığı gibi ana karttan ana karta değişen ram dizilim şekilleri mevcut fakat 2'den fazla slot olduğunu sanmıyorum zaten senin laptop'ta, o 4 slotlu ana kartlar için geçerli..

---------- Spam Engelliyici 15:13 ---------- Önceki Mesaj 15:02 ----------

Biraz araştırdım yabancı sitelerde Compaq HP DV6 Series dv6-3110st diye çıkıyor, direk HP diye çıkmıyor senin laptop. pin 204, yani aldığın ram'lerin pinleri doğru. nitekim upgrade'lerde gösterilen mhz 1066 :confused: sanırım ana kartın maksimum desteği 1066. Normal şartlarda ramlerin mhz si ana kartın desteklediği maksimumum değerleri geçmiyorsa biri düşük biri yüksek mhz takabilirsin ve düşük olanı baz alarak ikisini de düşük mhz'de stabil çalıştırır sistem, ama limiti aşınca hiç görmüyor sanırım :( açılıyor madem orijinal ram'leri ile açıp bi' baksana ana kart model numarasına, desteklediği maksimum değerleri görelim ona göre ortaya çıkacak zaten umut olup olmadığı, ben netten ana kart marka ve modelini bulamadım senin laptop'ın..

Orijinal ram'in yanında yeni ram'lerden birini takıp dene hocam, çalışan en düşük ram ile aynı mhz'de kullanacaktır anakart senin de dediğin gibi, mhz'leri geçtim pin girişleri senin orijinal ram ile birebir aynı mı ondan emin olmalısın, mhz'den daha önemli bu konu :rolleyes: bu şekilde çalıştırabilirsen iki ram'i de dene orijinal ile beraber, belki ram'lerden biri bozuktur. Laptop'tan pek anlamam ama desktop'ta mantık bu şekilde, Bi' de [MENTION=25105]ruhhastasi[/MENTION] nın gönderdiği ingilizce yazıda da kurulum yapmak gerektiği güç ayarının yapılması gerektiği falan yazıyor bu konular laptop'a özgü sanırım, slot mantığı diye bi'şey var yine orada yazdığı gibi ana karttan ana karta değişen ram dizilim şekilleri mevcut fakat 2'den fazla slot olduğunu sanmıyorum zaten senin laptop'ta, o 4 slotlu ana kartlar için geçerli..

---------- Spam Engelliyici 15:13 ---------- Önceki Mesaj 15:02 ----------

Biraz araştırdım yabancı sitelerde Compaq HP DV6 Series dv6-3110st diye çıkıyor, direk HP diye çıkmıyor senin laptop. pin 204, yani aldığın ram'lerin pinleri doğru. nitekim upgrade'lerde gösterilen mhz 1066 :confused: sanırım ana kartın maksimum desteği 1066. Normal şartlarda ramlerin mhz si ana kartın desteklediği maksimumum değerleri geçmiyorsa biri düşük biri yüksek mhz takabilirsin ve düşük olanı baz alarak ikisini de düşük mhz'de stabil çalıştırır sistem, ama limiti aşınca hiç görmüyor sanırım :( açılıyor madem orijinal ram'leri ile açıp bi' baksana ana kart model numarasına, desteklediği maksimum değerleri görelim ona göre ortaya çıkacak zaten umut olup olmadığı, ben netten ana kart marka ve modelini bulamadım senin laptop'ın..

Evet bende iki slot var sadece. ve nerdeyse tüm kominasyonu denedim :(
Biosta da çok ayrıntılı ayarlar yok bende. Az önce biosu da güncelledim.

Ben de şimdi tam olarak kendi ramladan birini takıp deniyordum, zaten normal şartlarda kendi 2gb ramim ile kullanacaktım ancak yine mavi ekran hatası verdi. hatta birinde mavi ekran değil de sarı ekran hatasıydı :)

Biosta 4gb,8gb,6gb diye görüyor ancak windows başlatılıyor kısmında ya yeniden başlıyor ya da mavi ekran veriyor

Akşam ablamların laptopunda deniycem bakalım ne olacak

Anakart numarasına da CPU-Zden baktım şimdi. Hewlett-Packard 144A - 65.38 diye geçiyor. Valla umudum kalmadı :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri