Rekabet konusundaki çelişki !

• Kullanıcı teymi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💵 Para Kazanma, Adsense ve Alternatif Gelir Modell

teymi

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar konularda niche çalışırken rekabetin genellikle düşük ya da orta seviye seçilmesi önerilmiş ancak googlenin adwords üzerindeki kendi açıklamasında rekabet için
"Rekabet: Google üzerindeki tüm anahtar kelimelere oranla her bir anahtar kelime için reklamı gösterilen reklamverenlerin sayısıdır."
denilmiş. Buna dayanarak anlıyoruz ki rekabet yüksek ise o kelime ile ilgili reklam veren sayısı yani gösterimde olan reklam türü çok sayıdadır. Hal böyle iken neden orta ya da düşük yani daha az reklam verilen bir kelimeyi seçiyoruz ? Bunun mantığını anlatır mısınız lütfen. Teşekkürler.

Hocam rekabetin fazla oldugu bir kelime ''funny'' seçerseniz,reklam verenler de çok olacaktır.Haliyle bu kelimenin TBM si düşük olacaktır.

Ama siz rekabetin düşük olduğu ''car insurance'' kelimesini seçerseniz reklam verenler az olacaktır.Ve bu kelimenin TBM si yüksek olacaktır.​

Tamam anladım ancak adwords üzerinde rekabet ve aynı kelimenin tbm si yüksek görünüyor iken rekabeti yüksek olunca tbm düşük olur önermesini neye dayandırıyoruz. Tecrübe ile mi sabit. yanlış anlaşılmasın mantığını anlamak için irdeliyorum.

Tamam anladım ancak adwords üzerinde rekabet ve aynı kelimenin tbm si yüksek görünüyor iken rekabeti yüksek olunca tbm düşük olur önermesini neye dayandırıyoruz. Tecrübe ile mi sabit. yanlış anlaşılmasın mantığını anlamak için irdeliyorum.

Hocam bi kelime üzerine 1000lerce kişi reklam verirse eğer otomatikmen o kelimenin TBM si düşer.Çünkü çok kişi reklam veriyor.
Şöyle düşünün birisi diyorki bu kelimede reklam vereceğim TBM 0.10 olsun.Diğeri de çıkıyor 0.09'a veririm ben diyor böyle böyle TBM düşüyor.

Benim için bu işin mantığı budur.

Siz 10 tane giyim mağazasının yanına dükkan açarsanız satacağınız elbisenin fiyatı çok düşük olmak zorundadır,çünkü rekabet var.(Örneğin 10tl)

Eğer siz hiç giyim mağazası olmayan bir yere dükkan açarsanız elbisenin fiyatını siz belirlersiniz.(Örneğin 50tl)

Pek uyuşmadı ama böyle de bir örnek vermiş olalım.

Anladım hocam. Cevabınız makul görünüyor ancak net sonucu boş bir adsense üzerine düşük, orta ve yüksek rekabet li aynı kategorinin kanallarını sırası bağlayarak ve işi bitenin bağlantısını başka bir adsense ilişkilendirerek tecrübe etmek lazım ki bunu deneyerek sonucu bildiririm buradan. Teşekkür ederim.

Arkadaşlar ben hiç katılmıyorum bu görüşe. Çok bir bilgim yok sadece fikirimi söylüyorum. Daha önce reklam verme işiyle de uğraşmıştım biraz. Funny zaten apayrı bir konu funny başlığında insanlar genel olarak reklam veriyor yani direk tüm insanlara ulaşmak için bir kategori gözetmeden. Onu geçtikten sonra konu genel oldukça reklam düşer, çünkü reklam verenler şöyle düşünür mesela adam ata binme eğitimi verecek. "at" kelimesine reklam vermeyi tercih etmez. Çünkü "At gibi hatun" videosunda da reklamı çıkacaktır. Ama oradaki insanların at anlayışı farklıdır ve ata binme dersi almak istemiyorlardır. Bu yüzden "at" reklam verdikçe parası boşa gidecektir. Direk "ata binme dersleri,atçılık okulu, vs." reklam verir. At okulları çoğaldıkça daha çok insan "ata binme dersleri,atçılık okulu, vs." kelimelerine reklam verir. Bu durumda bu kelimelerin rekabeti artar, doğal olarak o kelimerin fiyatı yükselir. Ama birisi, evcil bir aslan getirmiştir. "aslana bin" diye reklam verir direk. Her türlü daha fazla parayı basar reklamına icabında çünkü ata binmek 10 liraysa, aslana binmek 200 lira olacaktır. Bilmem anlatabildim mi...

benim düşüncem funny , fail kelimeleri daha fazla tbm yapar çünkü en fazla izlenen bu.Adam gidipde ahmet amcanın koyunları etiketine niye reklam versin?

Amesela adam ata binme eğitimi verecek. "at" kelimesine reklam vermeyi tercih etmez. Çünkü "At gibi hatun" videosunda da reklamı çıkacaktır. Ama oradaki insanların at anlayışı farklıdır ve ata binme dersi almak istemiyorlardır. Bu yüzden "at" reklam verdikçe parası boşa gidecektir. Direk "ata binme dersleri,atçılık okulu, vs." reklam verir. /QUOTE]

Hocam buraya kadar doğru da gerisi yanlış :D at okulu etiiketine ne kadar reklam verilirse yani rekabet ne kadar artarsa tbm bi o kadar düşer :)

yanlız burda bi karışıklık olmuş. web siteleri için rekabet düşük kelimeler seçilir fakat youtube için yüksek kelimeler seçilir. siz sonuçda reklam yayınlayıcısısınız. rekabeti düşük olan kelimelerin reklam alma oranları çok azdır ve bu düşük kelimeleri seçerseniz reklam alma videonuzda düzgün reklamlar çıkmaz. bu yüzden rekabeti yüksek kelimeler seçilmelidir youtube için. tbm olayı düşük falan demişsinizde zaten rekabeti yüksek kelimelerin yanında tbm si yazıyor siz nasıl niche kelime seçiyosunuz anlamıyorum.

ayrıca web siteleri için rekabet düşük seçilir mantığı ise örnek olarak bir sağlık ile ilgili siteniz var diyelim fakat sağlıkla ilgili binlerce site var. sizin siteniz yeni ve sıralamanız aldığınız hit düşük. bu durumda rekabeti yüksek kelimeler seçerseniz örneğin google a "sağlıklı zayıflama " yazan birisi çıkan ilk sayfadaki sonuçlara tıklar. sizin siteniz sıralamada altlarda olduğu için sizin sitenizi görmesi mümkün deildir. fakat rekabet düşük seçerseniz kelime az kullanıldığı için rekabeti düşük bir kelime aratıldığında sizin siteniz ilk sayfada görünür ve doğal olarak hit alır.

Mesajların bir kısmına göz gezdirdim, pek tatmin edici cevaplar göremedim.

İşin aslını şöyle özetleyeyim:

Rekabet nedir? "Rekabet"in fazla olması Reklamveren'in fazla olması anlamına gelir. Reklamveren ne kadar fazla ise bu alanda çalışan kişi sayısı da fazladır (pasta'nın büyük olması yani).

Rekabet'i yüksek olan kelimelerde TBM'ler genelde yüksek olur çünkü reklamverenler birbiriyle kapışırlar ve açık artırma ile yayınlanan reklamlardan iyi para kazanırlar.

Biz neden rekabet orta ve düşük olan kelimelere yöneliyoruz?

Rekabet düşük ise reklamveren sayısı az olur, haliyle hem reklamveren açısından hem de "içerik üreten" açısından bu kelimelerde yükselmek kolaydır.

Bizim içeriğimizin düşük rekabetli kelimelerde yükselmesi ve sağlam yer edinmesi "uzun vadede" önemlidir. Evet kısa vadede belli miktar para kazandırı evet. Ancak "SEO" işinde asıl hedeflenen uzun vadeli kazançtır.
Biz eğer düşük rekabetli kelimelerde şimdi üstlerde yerimizi alırsak yarın bu kelimede rekabete girecek olan reklamverenlerin bir numaralı reklam yayıncısı oluruz ve pastadan kapacağımız pay büyük olur.

Yukarıda yazdıklarım "sektörel" kelimeler için.

Bir de olayın "jenerik" kelimeler için olan versiyonu var:
Örneğin üstte davşan nickli arkadaş "funny" kelimesini örnek göstermiş:
aranma sayısı yüksek, ancak rekabet düşük. Bunun anlamı: funny kelimesiyle ilişkili reklamların "hedeflemesi olmayan" yani herkese yönelik reklamlar olduğunu ve hedefleme yapılmadan reklam yayınlandığı için de TBM'in düşük olduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz.

Peki bu jenerik kelimelerde nasıl çalışma yapılmalı? derseniz
bu jenerik kelimelerin henüz kapılmamış "alt kategorilerine" yönelerek çalışma yapılmalıdır.

Yani örnek olarak: funny, funny videos ve funny animal gibi kelimelerde aslan payının gittiği yerler bellidir. Ancak henüz oluşmamış veya oluşmakta olan "funny car accidents" gibi kelimelere yönelirseniz bu kelimelerde aslan payı sizin olabilir.

Konuyu tam olarak anlayabilmeniz için bu arama sayısı vs verileri aldığınız sayfadaki "?" simgesine tıklayıp detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bu ne kardeş? Sen gidip komik videolara forex diye etiket girince sonra niye benim adsense banlandı deme sonra.

Hey Allah'ım ya, konu ne, hiç konuyu falan okudun mu ? Videodan bahseden oldu mu... Neyse kardeşim tamam. Ölümüne funny.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri