Risksiz Kaldıraç Stratejisi

mhmtdrn0

Kayıtlı Üye
Merhabalar,

Son zamanlarda kripto paralar çok hareketli ve bir çoğumuz yatırım yapmayı düşünüyoruz. Son bir boğa sezonu bekleniyordu ve artık ilk adımları gelmeye başladı. Olası bir boğa sezonunda alt coinler ortalama 10x civarı yükseliş sergileyecektir.

Bende yaklaşık 5 yıldır kripto paralar ve borsa tarafında tecrübesi olan bir yatırımcı olarak size risksiz bir kaldıraç stratejimi anlatmak isterim.

Amacım insanların kaldıraç illetinde para kaybetmesine engel olmak.
Çevremde bu konudan hayatı kararmış bir çok insan var bu yüzden asla kaldıraca bulaşmayın size şimdi öğreteceğim taktik hariç. Hatta iradeniz yoksa hiç bulaşmayın spottan devam edin derim.

Tabi bu stratejiyi anlatırken yatırım yapma konusunda tecrubeli olduğunuzu yükselecek coinleri kendinizin seçebileceğinizi varsayarak anlatıyorum.
Kaldıraçlı işlem öyle bir şeydir ki yükseleceğini düşündüğünüz coin yükselir ama siz batarsınız.
Örneğin değeri 10 dolar olan bir coine 100x long ilşlem açarsınız aldığınız coin siz aldıktan sonra önce 8 dolara düşüp sonra 20 dolara yükselirse siz 8 dolara düştüğünde tüm paranızı kaybetmiş olursunuz. Halbuki sizin tahmin ettiğiniz gibi yükseliş gerçekleşmişti ancak öncesinde sizi saf dışı edip yükselişe geçmiş oldu.

Stratejim 5 adımdan oluşuyor ve muhtemelen bu stratejiyi bilen ya yoktur ya da çok çok azdır.

Örnek Sermaye: 1000 dolar

Adım 1: ilk adım olarak 1000 dolarımızın tamamı ile yükseleceğini düşündüğümüz bir coine 1x olarak işlem açıyoruz.

Adım 2: Şimdi sıra beklemekte aldığımız coin %10 civarı yükselene kadar bekliyoruz.

Adım 3: Coinimiz %10 yükseldikten sonra coini aldığımız noktaya stop emri koyuyoruz.

Adım 4: Kaldıraç ayarlarından kaldıracımızı 100x olarak güncelliyoruz. Artık bu coinde 10 dolar paramız kalıyor ve 1000 dolardan 990 dolarımız serbest kalıyor.

yani 10 dolarla 100x işlem açmış oluyoruz yine coindeki bakiyemiz 1000 dolar görünüyor ve aldığımız yerde stop olduğu için olası bir düşüşte stop olup 10 dolarla tekrar işlemden çıkıyoruz.

Adım 5: Serbest kalan 990 doların tamamı ile yükseleceğini düşündüğümüz başka bir coin alıyor ve aynı taktiği sırası ile 100 coinde yapıyoruz.

Burada dikkat ememiz gereken nokta ilk aldığımız coinden %10 yükselişte elde edeceğimiz 100 dolar kara dokunmamak gerekiyor.

1000 dolarımız %10 artıştan sonra 1100 dolar oluyor ve 4 numaralı adımdaki işlemi yaptıktan sonra 990 dolar serbest kalmasına rağmen kasada 1090 dolar görünecektir. ancak bizim sermayemizden kalan 990 dolar olduğu için 990 dolarlık işlem açmalıyız.
bu şekilde 100 adet işlem yaptığımızda toplamda 100bin dolarlık işlemimiz olmuş olacak.

Stratejimizin artıları:

*Kaldıraçtan dolayı batma ihtimaliniz ortadan kalkıyor. Kaldıracın en büyük sıkıntısı da bu.
*Mevcut bakiyemizin 100 katı ile işlem açıp hızlı kazanabiliyoruz

Stratejimizin eksileri:

*Girdiğimiz coinlerde elde edeceğimiz karları realize etmiyoruz strateji gereği. Olası bir düşüşte karımız eriyor. ancak uzun vadede boğa sezonunun bitişini hissettiğinizde tüm pozisyonları kapatıp karlarınızı alabilirsiniz. Daha öncesinde de alırsınız ancak her coini birer farm gibi düşünün ekiyorsunuz ve zamanla artık liq olma ihtimali olmayan 100x kaldıraçlı 100 coininiz olmuş oluyor.

Konu ile ilgili desteğe ihtiyacınız olursa elimden geldiğince destek olmaya çalışırım.

Bende bir aydır Sistem yazıyorum Yazılım ile.
1 Ocak 2020 - 12 Kasım 2024(Günümüz) Arasındaki tüm sinyaller %90 başarılı.
An itibariyle sistemi canlıya döktüm.
YA
2x kaldıraç %4 stop Toplam %8 zarar ederim
Yada Yüzde 24 kar ederim.
1e 3 deniyorum. Bir ortaya koyup 3 almayı hedefliyorum.
Yüzde 8 zarar ediyorsam. Yüzde 24 kar olacak.
Toplam Yüzde 12 kar olursa 2x kaldıraç ile yüzde 24 kar olarak işlemi kapatacağım.
500 dolar ile deniyorum. Başarılı olursa ilerde miktarı arttırabilirim. Spottaki daha önce aldığım coinler iyi değerlenirse buraya para aktarırım.

gyfonyd.jpg

Kullandığım borsa https://quantfury.com/
Amerikan Hisse Senetleri Pariteleri
Altın Gümüş Platin Petrol gibi Emtia Pariteler.
Ülkelerin Para Birimleri olan Forex Pariteler.
Ve 50 Tane de Coin var.
Coin dışında trade etmek istiyorsanız QuantFury tavsiye ederim.
Referans linki vermedim. Bu borsada referans kazancı yok. Direkt link yazdım.
gguyda0.jpg

Edit az evvel işlemi kapattım.
Kapatmamın sebebi. sinyal haftalık grafikte vardı.
Ben günlüğe göre sinyalsiz işlem açtım.
Haftalıkta short sinyal gelirse ozaman işlem açarım tekrar.
oc5kv5a.jpg

Son düzenleme:
Benim sistem Dip ve Tepelerde Oluşan Uyumsuzlukları Tespit Ediyor.
Haftalıkta Bariz Negatif Uyumsuzluk Var ama Henüz Short Sinyali vermedi haftalık Uyumsuzluk Sinyalinde.
Günlükte Bir Sinyal yok. RSI 88 Gitti diye işlem açtım. Sonra işlemi kapattım zarar olmadan.
Benim Sistemde RSI 80 90 Oldu Diye İşlem Açılmaz. Stratejiye Ters Hareket Ettim. Neyseki zarar olmadan kapattım işlemi

Benim Sisteme göre size marketin yönünü söyleyeyim.
Haftalıkta Tepe Uyumsuzluğu olduğu için Günlüktede Tepe Uyumsuzluk oluşacak.
Günlükte şu şekilde oluşacak.
BTC dün 88bin dolar idi.
RSI 88 idi.
BTC 100bine gidecek. RSI 70 - 80 arası olacak.
Yani Günlükte de Tepe Uyumsuzluk Oluşacak.
Ordan düşüş gelecek son kez. Ralli Öncesi.
Sonra Mega Ralli Başlayacak.

Özetlemem Gerekir ise.
RSI1 Tepesi = 88
Fiyat1 Tepesi 88k
RSI2 Tepesi 75 Diyelim.
Fiyat2 Tepesi 100K
Yani ne mi oldu.
Fiyat2>Fiyat1 Oldu
RSI2<RSI1 Oldu
(> Büyüktür Demek)
(< Küçüktür Demek)

Ondan sonra düşüş gelecek.
Bu yazılıma eklediğim tepe uyumsuzluk bu şekilde. Birde dip uyumsuzluk sistemim de var.

Edit Günlükte RSI değerini yazdım. O 12 saatlik olacak.
Ben 12 saatlik takip ediyorum.

Son düzenleme:
[MENTION=28307]mhmtdrn0[/MENTION] asıl sorun şu: Yükselecek olan coini nasıl anlıyoruz/nerden buluyoruz?

[MENTION=28307]mhmtdrn0[/MENTION] asıl sorun şu: Yükselecek olan coini nasıl anlıyoruz/nerden buluyoruz?

O kısım aslında işin kolay kısmı. Boğa sezonu geldiğinde zaten nerdeyse tüm coinler yükselir. ancak siz yükselcek dahi olsa bir coine 100x gibi yüksek bir kaldıraçla girdiğinzide çok şanslı değilseniz likide olursunuz. burda amaç yüksek kaldıraçta likide olmamak.

Yükselecek coin bulma ile ilgili önerim de şöyle.
3 yöntem var aslında bu konuda temel olarak. ama yinede kendinizi geliştirmeniz gerekir.

Öncelikle BTC performansının iyi olması şartıyla
1: Projesi iyi olan sağlam ederinden düşük fiyatlarda coinler bulmak.
2: Grafik takip etmek destekten girmek.
3: Beklenti olan coinleri bulmak (Bu kısım 1 numaradan farklı örneğin binance perşembeleri sabah saat 6 da zaten binancede olan bazı coinlerin farklı paritelerini açar. Henüz pariteleri açılmamış coinlerde genelde salı gününden perşembeye kadar yükseliş olur çünkü beklenti oluşur. perşembe saat 03- 04 gibi düşüş olur. listelenmeme ihtimalini düşünen yatırımcıların kar alıp çıkmalarından kaynaklı. saat 6 da listeleme olursa 2x yapar olmazsa daha da düşer. Yani borsaya girdiğinizde o 2x yapan coinlerin neredeyse hepsinin hareketlerinin bir sebebi var.)

Bu gibi detayları zamanla öğrenirseniz yükselecek coin bulmak işin biraz kolay tarafı. Kaldı ki düşüş olsa da genelde kaldıraçsız girilen işlemlerde zararsız çıkmak olasıdır. ama kaldıraçta her şeyi kaybetmek vardır. Konu başlığında anlattığım strateji gereği de ilk giriş yaparken zaten kaldıraçsız giriyoruz bu yüzden kaldıraç kaynaklı bir batma riskiniz yok. umarım anlatabilmişimdir.

[MENTION=28307]mhmtdrn0[/MENTION] bi sorum daha olacak.Boğa sezonu yılın hangi zamanlarında geliyor?

Birde hangi borsalarda işlem yapmak daha karlı?

[MENTION=28307]mhmtdrn0[/MENTION] bi sorum daha olacak.Boğa sezonu yılın hangi zamanlarında geliyor?

Birde hangi borsalarda işlem yapmak daha karlı?

Boğa sezonunun yılın şu zamanı diye bir dönemi olmuyor.
Her 4 yılda 1 yıl boğa yaşandı şimdiye kadar.
3 sene düşüş 1 sene yükseliş şeklinde oluyor genelde.

Şu sıralar boğa sezonu yaşanıyor kripto paralarda.

Şu borsa ötekinden daha karlı şeklinde bir yorum yapamam. Kar borsadan ziyade sizin alım satımlarınıza göre değişir. komisyonlar zaten yaklaşık olarak aynı oluyor.

Binance tercih edebilirsiniz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri