Öncelikle herkese merhaba. Bol kazançlar. Kendi işlerimin yoğunluğundan çok fazla online olamıyorum fakat elimden geldiği kadar takip ediyorum. Bu hesaptan açıklama yapmamın nedeni yanlış düşünmelerin de bir cevabı olması niteliğindedir. Sayfayı izlediğim kadarı ile kafalarda soru işareti bırakan en büyük etken bizim kim olduğumuz gibi gözüküyor. Bu nedenle bu hesaptan açıklama yapma gereği duydum. Öncelikle şuna bir açıklık getirelim. Ne istediğinizi biliyoruz ibaresini koymamızın sebebi sizden biri olduğumuzun altını çizmekti. Gerçekten küçümsenemeyecek bir zaman dilimi içerisinde beraber çalıştık. Kimi zaman bir şeyler öğrendik kimi zaman yardımcı olmaya çalıştık. Son dönemlerde işlerimizin biraz daha zorlaşması ile birlikte bir çok kişi daha fazla kazanırken bir çok kişinin gelirleri bir hayli düştü. Ben mesleğim gereği (Müzisyen) daha önceden de tanıdığım bir şirket ile zaten çalışmaktaydım. Ortak alanda da çalışmalarını sürdürdükleri bir partner şirketi ile, çalışmalarıma devam ettim. Sonuç olarak boşta kalan kanallarımı sokabileceğim bir partner şirketim olmuştu. Kendileri Türkiye de bu işi yapmak istediklerini söyleyerek bir ortaklık teklif ettiler. Bizler ise bu şirketi sizlerden saklamak, gizlemek yerine bu teklifi kabul ettik ve çalışmalara başladık. Uzun süren çalışmalardan sonra alt yapımızı oluşturduk ve sizlere sunduk. Ne düşündüğünüzü çok iyi biliyoruz. Çünkü aynı şeyleri düşünüyoruz. Şu an gündemde olan her partnerde sizler gibi benimde kanallarım var. Bende sizler gibi ödeme alabilecek miyiz bu ay diye düşünüyorum. Bir çoğunuzu hemen hemen yakından tanırım ve beni tanırsınız. Herkesin ortak en fazla düşüncesi ödemelerimizi alabilecek miyiz? Buna kesin olarak ne ben ne diğer arkadaşlar cevap verebilir. Bu riski her ay hep beraber yaşıyoruz zaten. Yaptığımız iş açık bir şekilde ortada. Bu nedenle ben riski azaltmak adına kanallarımın farklı yerlerde olmasını sağlarım. Quiz yıkımından sonra çokta darbe görmedim. Nedeni ise zamanında RecStudio Music Nation ve yüzüne bakmadığınız Freedom v.s gibi bir çok partnerde kanallarımın olmasıydı. Boş kanal almalarından yararlanarak soktuğum bir çok kanalın yarısı partnerden atıldıktan sonra elimdeki güzel kategorileri partnerde kalan kanallara doldurdum ve kazanmaya devam ettim. Daha sonra MultiColor Beyond v.s partner seçeneklerimiz çoğaldıkça riski azaltacak şekilde hepsine kısım kısım kanal soktum. Kısacası demek istediğim şu ki Youtube un ne yapacağını bilmiyorken ikinci ve üçüncü şirketlere (Partner) özgün kanal olmadığı sürece güvenmemiz çokta akıllıca davranışlar değil. Ben bu riskleri göz önünde bulundurarak bu işleri yapıyorum. Bu riske girmem diyen arkadaşları da ortak çalışmaya davet etmiyorum. Uzun zamandır RitualTurkey projesi üzerinde çalıştık. Kendimizi düşündüğümüz kadar sizleri de düşünerek yapmış olduğumuz sözleşmeye sizlerin hakkını elimizden geldiği kadar en iyi şekilde savunacak ibareler ekledik ve eklettik. Fakat şunun garantisini yaşadığımız onca olaydan sonra veremem. Belki 1o ay alırız 11. ay alamayız ? Fakat ben ve ekip arkadaşlarım bu işin uzun zaman gitmesini sağlamak adına elinden geleni yapıyor buna emin olun. Umarım hep beraber her zaman yüzümüz güler.
Partneri çöpe çevirmek gibi bir niyetimiz gerçekten yok. Gelen kanalların özgün görünümlü olmasına dikkat ediyoruz. Gerçekten o kadar çok boş kanal geliyor ki, dönüp te yüzüne bakılmamış. Kimse gücenmesin lütfen ama bu şirketten hepimiz ekmek yemek istiyoruz. Bu yüzden bir çok kanala davet gönderemiyoruz. Şunu artık kesinlikle biliyoruz ki ne kadar özgün olmasak ta ben spamım diye bağıran kanalların ömrü az olur. Bu sizlere de bizlere de zarar sağlayacaktır.
Bir ekip çalışması oluşturduğumuzdan sıfırdan bir hesap açtık ve yetki verdiğimiz kişiler tarafından sayfanın yönetilmesini uygun gördük. Çünkü şirketinde bizlerden istediği profosyonel adımlar atmamız. Bu nedenle her dokunuşumuza özen göstermek zorundayız. Burada açtığımız hesap gibi yeni facebook twitter ve skype hesabı oluşturduk. Web sayfamız bizler ile birlikte İngiltere ofisimizde bayiliğini aldığımız şirket tarafından yönetilmektedir.
Kapanan kanalların parası ödenecek mi ? Bunun cevabını açtığımız konuda belirtmiştik. Özellikle bu ibareyi yapmış olduğumuz sözleşmeye eklettik. Kanalınız partner e bağlanmadan önce bir adsense hesabına ekli ise ve bizim ile çalışırken adsense hesabınız banlandı ise maalesef ki o zaman ödeme yapılmayacak. Diğer türlü bir terslik olacağını düşünmüyorum.
Skype desteğimiz 24 saat hizmet vermektedir.
Herkese bol kazançlar.