Rızai Taksim Hisseli Tapu Hakkında Yardım

tuncay1979

Kayıtlı Üye
Merhabalar değerli arkadaşlar fazla bütçem yok kredi çekerek bir tarla almayı dusunuyorum ama bur yer Rızai Taksim Hisseli Tapu imiş Hısseli yerleri kımse tavsiye etmıyor Bana satış yapmak ısteyen emlakçı senin tapun olacak tarla rizai taksim olarak hısselere bolunmus hiç bir sorun yaşamassın dedi ama başka bir abi ise sakın gırme sonra satar iken sıkıntı yaşarsın diğer ortaklar senı mahkemeye verıp yerını alabılırler dedi Kafam çok karıstı Sonuçda maaşlı çalısan biriyim imkanlarım sınırlı birde sonra urasıp durmayayım dıye korkuyorum Rızai taksım hısseli tapulu yer olan arkadaşlarımız varmı Bu konularda bilgili arkadaşlar lütfen beni bilgilendırımısınız çok teşekkür ederim

Tarım arazileri 10 dönüm altı bölünemez hisseli olarak bölünmesinin tek yolu mirastır.ölenin arazisi mirasçılarına bölünür Bunun içinde hepsinin onay yani rıza vermesi gerekir sonradan hiç bir sorun çıkaramaz.rızai taksim budur alacağın tapu hisseli olsada tek (müstakil) tapudan farkı yoktur.Aynı şekilde sorunsuz satabilirsin.Bu işlerin içinde olan biri olduğum için bilgi verdim

Tarım arazileri 10 dönüm altı bölünemez hisseli olarak bölünmesinin tek yolu mirastır.ölenin arazisi mirasçılarına bölünür Bunun içinde hepsinin onay yani rıza vermesi gerekir sonradan hiç bir sorun çıkaramaz.rızai taksim budur alacağın tapu hisseli olsada tek (müstakil) tapudan farkı yoktur.Aynı şekilde sorunsuz satabilirsin.Bu işlerin içinde olan biri olduğum için bilgi verdim

Allah razı olsun sağol varol

Acaba bu konuda başka bilgili bir arkadaşımız var ise lütfen yorum yazarmısınız teşekkür ederim

Sana ulaşabileceğim mail yazar mısın yardımcı olurum

Son düzenleme:
Ben de soru sorayım, geçen yıllarda yatırımlık bir yer aldı, bunun rıza mı fuat mı olduğunu nerden anlarım

Ben de soru sorayım, geçen yıllarda yatırımlık bir yer aldı, bunun rıza mı fuat mı olduğunu nerden anlarım
Hocam tapu sıcılınde bılgıler mevcut imiş sanırım Ben bu resmı siteden https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ giriyorum ada parsel yazdığğım zaman kırmızı alanda yer çıkıyor konumu bu kırmızı alan içine sağ ve üstünüe tıklayınca yer hakkında bılgıler cıkıyor Yer buyuk ise buyuk ıhtımal hısselı bir yer ıdır ama en doğrusu beledıye de tapu ile gıdılınce öğrenılıyor yanı sızınde dedığınız gibi bunun rızaimi hısselımı tek tapumu önemlı olan bunları öğrenmek bunun da yanlış bilmiyor ısem tek öğrenme yerı tapu dağiresı ve beledıyeler diye bılıyorum

---------- Spam Engelliyici 13:26 ---------- Önceki Mesaj 13:24 ----------

Bende mal sahıbınden tapu fotokopısını whatshapp dan at dıye ıstedım şimdi onu beklıyorum bugun beledıye ye arında tapu dağiresıne gıdeceğim sonucu buradan size bilgi verırim

Hocam tapu sıcılınde bılgıler mevcut imiş sanırım Ben bu resmı siteden https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ giriyorum ada parsel yazdığğım zaman kırmızı alanda yer çıkıyor konumu bu kırmızı alan içine sağ ve üstünüe tıklayınca yer hakkında bılgıler cıkıyor Yer buyuk ise buyuk ıhtımal hısselı bir yer ıdır ama en doğrusu beledıye de tapu ile gıdılınce öğrenılıyor yanı sızınde dedığınız gibi bunun rızaimi hısselımı tek tapumu önemlı olan bunları öğrenmek bunun da yanlış bilmiyor ısem tek öğrenme yerı tapu dağiresı ve beledıyeler diye bılıyorum

---------- Spam Engelliyici 13:26 ---------- Önceki Mesaj 13:24 ----------

Bende mal sahıbınden tapu fotokopısını whatshapp dan at dıye ıstedım şimdi onu beklıyorum bugun beledıye ye arında tapu dağiresıne gıdeceğim sonucu buradan size bilgi verırim
Anladım hocam teşekkür ederim sonucu iletirseniz memnun olurum

Anladım hocam teşekkür ederim sonucu iletirseniz memnun olurum
Hocam şimdi belediyede geliyorum benı beledıyenın imar bölüme yonlendırdıler oradakı görevliler bilgi verıyormus Fakat benım gibi bılgı almak ısteyen insanlara bakan görevli bugun toplantıya gıtmıs yerınde yoktu Sizde imar müdürlüğünden detaylı bilgi alabılırsınız hocam tapu fotokopisi ile gidip

Hocam şimdi belediyede geliyorum benı beledıyenın imar bölüme yonlendırdıler oradakı görevliler bilgi verıyormus Fakat benım gibi bılgı almak ısteyen insanlara bakan görevli bugun toplantıya gıtmıs yerınde yoktu Sizde imar müdürlüğünden detaylı bilgi alabılırsınız hocam tapu fotokopisi ile gidip

Eyvallah hocam müsait bir zamanda gideceğim

Eyvallah hocam müsait bir zamanda gideceğim

Hocam burası aldığınız yerın imar durumu hakkında bilgi alabıleceğiniz yer Ben uzun zamandır yer baktığım için kendımce bu konularda prof oldum amacım bir yer alıp bir iki ceviz biri iki kiraz erik ekıp kedi köpek tavuk alıp besleyeceğim bir yer bakıyorum Tapuda yerınız tarla olarak gecıyorsa ev yapamassınız resmıyette ama bir sürü yapan gördüm ama bence en garantısı yerden yuksek konteyner koymak bir metre falan o zaman konteynere laf demıyorlar dere kenarınada ev yaptırmıyorlar Eğer tapunuz zeytınlık gecıyor ıse zzeytın ağacı habersız kesersenız yuklu mıktarda cezası var orman mudurluğune bıldırıp onlardan ızın alıp kesıyorsunuz Bence tarla tapusunda en önemlisi tek tapu mustakıl tapu olması

Hocam burası aldığınız yerın imar durumu hakkında bilgi alabıleceğiniz yer Ben uzun zamandır yer baktığım için kendımce bu konularda prof oldum amacım bir yer alıp bir iki ceviz biri iki kiraz erik ekıp kedi köpek tavuk alıp besleyeceğim bir yer bakıyorum Tapuda yerınız tarla olarak gecıyorsa ev yapamassınız resmıyette ama bir sürü yapan gördüm ama bence en garantısı yerden yuksek konteyner koymak bir metre falan o zaman konteynere laf demıyorlar dere kenarınada ev yaptırmıyorlar Eğer tapunuz zeytınlık gecıyor ıse zzeytın ağacı habersız kesersenız yuklu mıktarda cezası var orman mudurluğune bıldırıp onlardan ızın alıp kesıyorsunuz Bence tarla tapusunda en önemlisi tek tapu mustakıl tapu olması

Anladım hocam sıkıntılı işler, bu tip şeylerde senin gibi danışmadan etmeden almamak lazım :D

Anladım hocam sıkıntılı işler, bu tip şeylerde senin gibi danışmadan etmeden almamak lazım :D
Estafurllah hocam değerli yorumun için teşekkü ederim Burada değerli ytpara ailesine başımdan daha once gectığı için yuksek musadelerınız ile yazmak ıstıyorum hayatımın bundan sonrakı geri kalan kısmında kurban dısında ortak hiç bir şeye gırmen kendı öz dayım ıkımız tarla almıstık onceden benım hısseye de konmak ıcın bana surekli baskı yapıyordu yav ben ondan asla korkmamda zaten şerefsızın biri imiş 3numara saçma ile olduğu yere yığardım ama nenemın annemın hatırını gözettım tarlanın ortasına bir tel çekerdım benım tafa gecersen seni ... yapardım derdım zerre kadarda korkmuyorum herıf benden tarlayı ucuza kapattı şimdi değeri yarım milyon oldu ama hakkımı helal etmıyorum ceke ceke can versın kolay geberemesın bunları affınıza sığınarak yazıyorum görün ınsanların menfaat için dünya malı için yaptıklarını bılın ıstedığım lütfen kusuruma bakmayın

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri