Royality Free Müzikler Para kazanma sorunu yaratır mı?

sekoman17

Kayıtlı Üye
Merhabalar, başlıktaki gibi basit bir sorum var sizlere. Çoğunluğu müzik kanalı olsa da diğer katagoride arka planda müzik kullananları da ilgilendiriyor.

Royality Free müzikler kullanmak para kazanma açılmamasına veya para kazanmanın gitmesine engel olur mu?

inaudio, Audio jungle gibi ücretli / ücretsiz şekilde müziklerinin başta youtube olmak üzere tüm sosyal platformlarda yayınlanmasına izin veriyor. Content id olan bir müziğini bile atarsanız, açıklamalara basit bir kaç bilgi yazdıktan sonra videonuzun linkini e-mail olarak attıktan hemen sonra otomatik sistemleriyle panelleri üzerinden content id bile kaldırıp para kazanmanıza müsade ediyor.

Şimdi buraya kadar her şey doğal, ancak asıl sorum şu:
Sahibinin lisanslı yada lisanssız olarak sosyal medya kullanım - para kazanma izni vermesine rağmen youtube bu müzikten bize ekmek yedirir mi? Tekrarlanan içeriğe girer mi? Malum başkasının 20 saniye kullandığı bir sesi, görüntüyü kanala eklesek, herhangi bir eşleşeni bile olmasa daha önce yüklendiğini tespit edip kanalın pk açmayabiliyor, yada kapatabiliyor.

Böyle müzikler kullananlar var mı? Para kazanma konusunda sıkıntı yaşadınız m?

Royality Free müziklerde 6 yıldır hiçbir sorun yaşamadım.
Zaten herhangi bir hak iddiası doğuracak şartları, müziği temin ettiğiniz yerde belirtiyorlar.

Royality Free müziklerde 6 yıldır hiçbir sorun yaşamadım.
Zaten herhangi bir hak iddiası doğuracak şartları, müziği temin ettiğiniz yerde belirtiyorlar.

Evet, hak iddaa edenlerde veya bunu kullanmaya izin verenlerde sorun olmaz haklısınız. Benim kafamdaki soru Youtube ne düşünüyor? Sonuçta bizim gibi bir çok insan kullanıyor bu müzikleri, yada en azından bir kaç kere atılmış oluyor bu müzikler youtube'a. Eğer bizde atarsak para kazanmamız gider mi tekrar eden içerikten, sonuçta daha önce yüklemiş birisi o müziği. Tamamen eşsiz değil yani içeriğimiz.

Hayır hocam.
Bir sorun olacağını sanmıyorum.
Öyle olsaydı Youtube kendi müzik arşivini açmazdı herkese...

aslında sorun yaratabiliyor.ytde free music kanalları var hani,onlardan indirdigim müziklerde 2-3 farklı parça yüzünden sorun yaşamıştım daha önce.başta ücretsiz kullanın dedikleri müzige aylar/yıllar sonra verdigim izni iptal ediyorum,kullanmayın arkadaş diye telif atıldıgına bizzat şahidim.

aslında sorun yaratabiliyor.ytde free music kanalları var hani,onlardan indirdigim müziklerde 2-3 farklı parça yüzünden sorun yaşamıştım daha önce.başta ücretsiz kullanın dedikleri müzige aylar/yıllar sonra verdigim izni iptal ediyorum,kullanmayın arkadaş diye telif atıldıgına bizzat şahidim.

Hahah. :D
Youtube'un böyle bir kaypaklık yapacağını tahmin etmiştim.
Bu yüzden Kevin MacLeod'ın eserlerini kullanırım videolarımda...

Ömrü uzun olsun.
2.500'ün üzerinde eser bulunan müzik kütüphanesi var.
Başka kaynağa ihtiyaç duymuyorum.

Evet, bazı ufak yapımcılar böyle de parayla kullanma hakkı veren büyük yerler var. Bu gibi büyük yerlerin böyle şey yapma olasılığı düşük, benim tek kafamdaki soru youtube para kazanma konusunda tekrara giren içerik diye pk kapatır mı?

Evet, bazı ufak yapımcılar böyle de parayla kullanma hakkı veren büyük yerler var. Bu gibi büyük yerlerin böyle şey yapma olasılığı düşük, benim tek kafamdaki soru youtube para kazanma konusunda tekrara giren içerik diye pk kapatır mı?

parayla satanlar zaten yapmaz,ücretsiz leri söyledim ben :) pk konusunu bilemiyorum malasef.

Kanalın odağı o müzik üzerinde gidiyorsa pk kapanabilir. Bu müzikleri para kazanmanız için değil içeriklerinize yardımcı materyal olarka kullanmanıza izin veriliyor. Her ne kadar politika kurallar arasında bu nokta atışı yer almasa da durum budur. Yıllardır kullandım ve kullanıyorum videolarıma ekleyerek, pk açarken de sorun olmuyor pk açık kanallarda da sorun yaratmıyor.

Tek sıkıntı, kesinlikle kütüphaneden kullanın yoksa yukarıda belirtildiği gibi yıllar sonra telif alıp milyon izlenen videolarınız çöp olabiliyor.

Kanalın odağı o müzik üzerinde gidiyorsa pk kapanabilir. Bu müzikleri para kazanmanız için değil içeriklerinize yardımcı materyal olarka kullanmanıza izin veriliyor. Her ne kadar politika kurallar arasında bu nokta atışı yer almasa da durum budur. Yıllardır kullandım ve kullanıyorum videolarıma ekleyerek, pk açarken de sorun olmuyor pk açık kanallarda da sorun yaratmıyor.

Tek sıkıntı, kesinlikle kütüphaneden kullanın yoksa yukarıda belirtildiği gibi yıllar sonra telif alıp milyon izlenen videolarınız çöp olabiliyor.

Peki bunun bir oranı var mıdır? Arka plan temasından sıkıntı gelmiyor sanırım, o zaman sadece burada kullanılan müziklerle yapılan bir müzik kanalına gelebilir?

Müzik kanalım var, 1 saatlik içerikler yapıyorum. Araya bir kaç tane buradan atmak istiyorum, daha hızlı olur ve benim yapabildiklerimden daha kaliteli.
10 müzikten 2-3 tanesini bu kütüphanelerden seçeyim diyorum, acaba ters teper mi? PK açıldıktan sonra mı yapayım bunu yoksa önce mi?

Peki bunun bir oranı var mıdır? Arka plan temasından sıkıntı gelmiyor sanırım, o zaman sadece burada kullanılan müziklerle yapılan bir müzik kanalına gelebilir?

Müzik kanalım var, 1 saatlik içerikler yapıyorum. Araya bir kaç tane buradan atmak istiyorum, daha hızlı olur ve benim yapabildiklerimden daha kaliteli.
10 müzikten 2-3 tanesini bu kütüphanelerden seçeyim diyorum, acaba ters teper mi? PK açıldıktan sonra mı yapayım bunu yoksa önce mi?

Bunlar teknik konular ve yt teknik konularda asla bilgi vermez / politika açıklamaz. O yüzden deneyimlere göre varsayımsal konuşuyorum.

Örneğin bir videon var, sadece bir resim veya hareketli efektler ile müzik çalıyor, bunu yt bir süre sonra sebep gösterip pk kapatabilir veya hiç açmayabilir.

İkinci örnek ise mesela bir yolculuk görüntüsü (araç kamerası) ile güzel bir ambians yarattığın görüntü var, bunu müzikle birleştirdin ve yt bunu büyük bir ihtimal ile ihlal görmeyecektir. Umarım açıklayıcı olmuştur

Bunlar teknik konular ve yt teknik konularda asla bilgi vermez / politika açıklamaz. O yüzden deneyimlere göre varsayımsal konuşuyorum.

Örneğin bir videon var, sadece bir resim veya hareketli efektler ile müzik çalıyor, bunu yt bir süre sonra sebep gösterip pk kapatabilir veya hiç açmayabilir.

İkinci örnek ise mesela bir yolculuk görüntüsü (araç kamerası) ile güzel bir ambians yarattığın görüntü var, bunu müzikle birleştirdin ve yt bunu büyük bir ihtimal ile ihlal görmeyecektir. Umarım açıklayıcı olmuştur

Anlıyorum, biraz araştırma yaptım kendimce. Benim gibi yapay zekayla kendi müziklerini yapanlar sadece bir resim yada visualizer koyarak pk açabilmiş. Pk açamayanlar genelde eşleşen müzik kullananlardı. Benim kanalı paylaştığım bir konu açmıştım, onu görmüş müydün Mete? Özelden ulaşamıyorum sana, skype da bir ay sen uğramıyorsun bir ay ben

Anlıyorum, biraz araştırma yaptım kendimce. Benim gibi yapay zekayla kendi müziklerini yapanlar sadece bir resim yada visualizer koyarak pk açabilmiş. Pk açamayanlar genelde eşleşen müzik kullananlardı. Benim kanalı paylaştığım bir konu açmıştım, onu görmüş müydün Mete? Özelden ulaşamıyorum sana, skype da bir ay sen uğramıyorsun bir ay ben

İşler harici zaman ayıramaz oldum, görmüşsem de hatırlamıyorum kanalı hocam. Pk açma da çok mesele değil ondan sonrası da mühim. Pek hakim olduğum kategori değil ama önceleri pk açık kanal üretirken benzer methodları kullanıyordum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri