Açıkcası sadece youtube değil. Diğer kanallardan yurtdışından gelir elde edenler zorlanıyor gerçekten. Son yıllarda asgari ücreti geçtim, en basit market ürünlerinin fiyatları bile kat kat artarken dolar olduğu yerde duruyor. Doların baskılanması hep yapılan bir şey, her ülke bunu yapmalıdır ancak burada bir mantıksızlık var ve ben iyi bir ekonomist olmadığım için anlamıyorum... Aklıma gelen tek mantıklı açıklama bir yerlerden yüklü miktarda dolar giriyor ülkemize, kim bilir geleceğimizi etkileyecek neleri satıyorlar. Yada çok kara para aklama haberleri geliyor, yurtdışında tutuklanmaktan kaçan illegal işler yapanlar hep burada elini kolunu sallayarak geziyor. Çok sayıda örneği var...
Ortalama ve küçük miktarda dolar geliri elde edenler zorlanıyor, asgari ücret karşısında bile eridi gerçekten alım gücümüz. Dolar konusunda başarılı bir şeyler yapılıyor diye yorumlamaktan başka bir seçenek yok, gerek faiz gerekse başka önlemler. Taşıma suyuyla tutulduğundan bir yerde patlayacaktır tabii ama ben yakın bir zamanda olacağını zannetmiyorum, o yüzden zorlanıyorum iş yapmakta. Hayallerimi bırakıp asgari ücretli bir işe girsem, cebim daha rahat eder ama böyle de hayat yaşanmaz...