Saat başı izlenme kazancınız ne kadar yükseldi ?

severall

Kayıtlı Üye
şimdi baktım 1 saatlik izlenme kazancım 2021'in sonunda bugüne dek sadece %60 artmışı. Aynı dönemde asgari ücret 6 kattan fazla artarken dolar %80 yükselmiş. Dolar baskılandığı için bizim kazançlar resmen erimiş bitmiş. Eğer dolar baskılanmasaydı şu an muhtemelen en az 4-5 kat daha fazla kazanıyor olacaktık.

Ben özgündeyim, artış olmadı azaldı yada aynı.

Asgari ücretin 10 katına yakın ve neredeyse stabil

hayır videonuzun 1 saatlik kazancını soruyorum (1 günlük izlenme saatini kazancınıza bölün) son 2,5 yılda ne kadar artmış baktınız mı ? yabancı içeriklerde durum ne merak ettim. Türkçe içerikte 2,5 yılda sadece %60 gibi beni bitiren bir tablo mevcut

Valla hocam aylık kazancı bile çoğu zaman toplamıyorum, o kadar derin detaylı bakmadım hiç. Ama asgari ücret ilk 10k civarı olduğu zaman Yt sektörü gelirleri epey orantısız kalmıştı, şuan enflasyona göre asgari ücret artışı olmadığı için ciddi bir basamak farkı oluşmadı geçmişe nazaran

Açıkcası sadece youtube değil. Diğer kanallardan yurtdışından gelir elde edenler zorlanıyor gerçekten. Son yıllarda asgari ücreti geçtim, en basit market ürünlerinin fiyatları bile kat kat artarken dolar olduğu yerde duruyor. Doların baskılanması hep yapılan bir şey, her ülke bunu yapmalıdır ancak burada bir mantıksızlık var ve ben iyi bir ekonomist olmadığım için anlamıyorum... Aklıma gelen tek mantıklı açıklama bir yerlerden yüklü miktarda dolar giriyor ülkemize, kim bilir geleceğimizi etkileyecek neleri satıyorlar. Yada çok kara para aklama haberleri geliyor, yurtdışında tutuklanmaktan kaçan illegal işler yapanlar hep burada elini kolunu sallayarak geziyor. Çok sayıda örneği var...

Ortalama ve küçük miktarda dolar geliri elde edenler zorlanıyor, asgari ücret karşısında bile eridi gerçekten alım gücümüz. Dolar konusunda başarılı bir şeyler yapılıyor diye yorumlamaktan başka bir seçenek yok, gerek faiz gerekse başka önlemler. Taşıma suyuyla tutulduğundan bir yerde patlayacaktır tabii ama ben yakın bir zamanda olacağını zannetmiyorum, o yüzden zorlanıyorum iş yapmakta. Hayallerimi bırakıp asgari ücretli bir işe girsem, cebim daha rahat eder ama böyle de hayat yaşanmaz...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri